Tetka Saveta

TRIK ZA NAJBRŽE ČIŠĆENJE OGLEDALA: Prebrišite ga ovim sredstvom, biće blistavo i neće se magliti (FOTO)

Tajna profesionalnih spremačica koja će vam olakšati život.

16.12.2023 16:00

TRIK ZA NAJBRŽE ČIŠĆENJE OGLEDALA: Prebrišite ga ovim sredstvom, biće blistavo i neće se magliti (FOTO)
Shutterstock

Čišćenje kupatila spada u najmanje omiljene poslove većini žena. Posebno je zahtevno čišćenje i brisanje ogledala, pogotovo u zimskom periodu, jer se ogledala brzo zamagljuju i kvare utisak o čistoći kupatila.

Iako većina domaćica koristi alkohol, deterdžent za sudove ili specijalizovano sredstvo za čišćenje stakla, ogledalo se veoma brzo isprlja ili zamagli već posle prvog tuširanja ili kupanja. Da vam se to ne bi dogodilo, isprobajte trik koji koriste profesionalne spremačice u hotelima.

pexels.com

Sredstva za čišćenje stakla ne obezbeđuju zaštitu od magljenja ogledala

 

Umesto sredstava koja smo navikli da koristimo one ogledala brišu penom za brijanje. Postupak čišćenja je veoma jednostavan: na ogledalo naprskaju penu za brijanje, a potom ga uglačaju mekom krpom od mikrovlakana. Pored toga što pena za brijanje odlično uklanja sve nečistoće, kao i mrlje od vode, ona stvara zaštitni film na površini ogledala, pa se ono neće magliti kad dođe u kontakt sa vodenom parom tokom kupanja ili tuširanja.

Konačno, prilikom glačanja ogledala krpom od mikrovlakana obezbedićete visoki sjaj.

Isto sredstvo možete da koristite i za čišćenje prozora – nećete se pokajati. Pored toga što uklanja sve nečistoće i obezbeđuje visoki sjaj, pena za brijanje ima prijatan miris, što je dodatni benefit prilikom čišćenja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)