Tetka Saveta

REŠITE MUKU SVOG ŠKOLARCA! Da li ste znali da jedna namirnica iz kuhinje u trenu uklanja tragove markera?!

Ovo jednostavno rešenje je idealno i za uklanjanje tragova flomastera po knjizi tako da joj se na veoma lak način može vratiti stari sjaj.

28.02.2023 10:30

REŠITE MUKU SVOG ŠKOLARCA! Da li ste znali da jedna namirnica iz kuhinje u trenu uklanja tragove markera?!
Shutterstock

Mame koje imaju školarca znaju da dobar deo vremena kada uče sa njim provedu podvlačeći u knjizi suštinu koju dete treba da nauči, pa ona bude prošarana, najčešće fluorescentnim markerom, kako bi držala fokus na važnoj materiji i beleškama. To neretko rade i studenti, pa i neki od nas kada nam pod ruku dođe neko štivo u vidu skripte ili udžbenika, pa želimo da izdvojimo neki važan deo koji nam je posebno interesantan. 

Ipak, kada želite da date knjigu nekome da bi se njome poslužio, radije biste da je date u originalnom izdanju kakvu ste je dobili ili kupili. Uostalom, svako će na svoj način zabeležiti i podvući ono što mu je važno, zato poklanjanje takvog štiva sa boldiranim beleškama ne dolazi u obzir. 

Printscreen/TikTok/ilariavitelli0

Devojka je pokazala kako se knjiga može očistiti od markera 

Pre nego što odlučite da bacite udžbenik ili skriptu koju ste vi ili vaš školarac koristili, postoji rešenje da je  vratite u barem približno stanje u kakvom je bila pre nego što je upotrebljavana. Sve što vam je potrebno da to učinite sigurno imate u kuhinji.

Naime, oni koji su želeli da pronađu način kako da izbele upadljive beleške i podvlačenja, našli su rešenje u limunu. Sve što je potrebno jeste da iscedite malo soka na stranicu koja je boldovana markerom i nakon nekoliko sekundi flomaster će nestati.

- Šta?? -

- Ovo je toliko pametno - 

- Ona verovatno studira hemiju -

- Nije moguće - komentarisali su iznenađeni korisnici TikTok mreže.

Pojedinci su istakli kako su znali za trik, dok je većina rekla kako je to pravo otkriće za njih i da će im olakšati učenje. Neki od korisnika su savetovali da dobro može doći i sirće koje, takođe, razblažuje boje i uklanja marker poput limuna.

U svakom slučaju, sada većina barem zna način na koji se mogu rešiti beleški od markera, a da pritom ne moraju tražiti po prodavnicama sredstva koja će im u tome pomoći. Takođe, na ovaj način mogu sprečiti i bacanje knjige jer se ona svakako može opet iskoristiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)