Tetka Saveta

KAKO DA ZAŠTITE AUTO TOKOM ZIME: Ovo obavezno morate uraditi pre prvog snega, na jedan detalj posebno obratite pažnju da vas ne bi skupo koštalo! (FOTO)

Vlaga i so sa asfalta mogu ozbiljno da oštete vaš automobil i da na proleće morate da plaćate skupu popravku

03.01.2023 14:30

KAKO DA ZAŠTITE AUTO TOKOM ZIME: Ovo obavezno morate uraditi pre prvog snega, na jedan detalj posebno obratite pažnju da vas ne bi skupo koštalo! (FOTO)
shutterstock.com

Trenutne januarske temperature više podsećaju na proleće nego na zimu ali već u narednih nekoliko dana očekuje se zahlađenje i da zima pokaže svoje zube. Hladno vreme, temperatura ispod nule i sneg mogu da oštete vaš automobil posebno ukoliko ga niste već pripremili za ove vremenske uslove.

Mnogim vozačima najveći problem predstavlja so koja se posipa po ulicama kako bi se sprečilo stvaranje leda na kolovozu a koji nagriza karoseriju posebno po donjim rubnim delovima krila.

Srećna republika vam donosi kako da zaštitite svoj auto od korozije i propadanja tokom zime.

shutterstock.com

Posebnu pažnju na zaštitu auta treba obratiti preko zime

Voskiranje dva puta mesečno

Kako ističu eksperti za zaštitu automobila, tamo gde već postoje čak i najmanja oštećenja na karoseriji ili početak korozije posebno su podložna oštećenjima tokom zime. Vlaga i so uticaće da se problem sa rđom proširi i pogorša, pa vas već na proleće očekuje skupa popravka.

Da biste ovo sprečili, savetuju profesionalci, neophodno je uradite voskiranje svog četvorotočkaša. Voskiranje se možete uraditi u bilo kojoj auto perionici a možete i sami na ovaj način zaštiti svoj auto ukoliko imate vremena i znate kako se to radi. Vosak na automobilima služi za stvaranje zaštitnog omotača oko vašeg vozila, zaduženog za zaštitu farbe i sprečavanje probijanja soli i prljavština koji mogu da ga oštete.

Prema savetu eksperata za zaštitu automobila neophodno da voskirate svoj automobil dva puta mesečno tokom zime posebno ukoliko želite da on ostane bez ogrebotina i oštećenja. Voskiranje je potrebno i nakon pranja auta kada se uklone naslage prljavštine pa so lakše dospeva do lima i brže ga oštećuje. Zato vosak u ruke ili pravac prva auto perionica kako biste proleće dočekali sa neoštećenim automobilom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)