Tetka Saveta

DA LI STE ZNALI ZA OVU METODU? Hrskavi krompir ovako pripremljen je nešto što ćete obožavati!

Najsličniji portugalskom receptu, pa ko voli nek isproba odmah.

17.12.2022 14:01

DA LI STE ZNALI ZA OVU METODU? Hrskavi krompir ovako pripremljen je nešto što ćete obožavati!
Foto: Shutterstock

Krompir je univerzalna namirnica i konzumira se na svim kontinentima.Iako je hranljiva, mnogi tvrde kako im ne stvara neku sitost, te da nakon ručka vrlo brzo budu gladni. Ipak, ima onih koji vole da krompir pripremaju na razne načine i kombinuju sa mesom ili drugim povrćem, te dobiju sjajno jelo od njega. Oni koji se pridržavaju zdravijeg načina života, drže se termičke pripreme krompira što znači da ga kuvaju u ključaloj vodi ili pripremaju na pari. Priprema ovog jela u rerni je takođe poželjna i zdrava, a prženje krompira se najviše izbegava zbog velike koncentracije masnoće  koju upija. 

Pixabay

Krompir i meso mnogi smatraju idealnom kombinacijom za nedeljni ručak

 

Ako ste se pitali kako pripremiti najhrskaviji krompir iz rerne bez da mu se posebno posvećujete ili da ga pripremate na nezdrav način, imamo rešenje. Ovakav krompir je bolji od bilo kakve grickalice a uz to je i zdrav, barem ako je suditi po načinu pripreme i sastojke koji upotpunjavaju njegov šmek.

Na Tiktoku je jedna korisnica podelila video, koji je postao viralan te su mnoge domaćice krenule na isti način da spremaju krompir. On se prvo skuva i oljušti, a potom se pripremi marinada od maslinovog ulja i začina po želji. Može to biti biber, so, beli luk, origano i bosiljak (sve što volite), a onda se krompir uvalja u tu marinadu i jedan po jedan se zgnječi teglom ili nekim drugim čvrstim predmetom od gore.

Printscreen/Tiktok/darlene_octavia

Ovakav krompir još niste jeli

 

Takospljošten krompir poređa se na pek papir u pleh i pospe još malo maslinovim uljem i nekim suvim začinom po želji, te se stavi na pečenje. Na ovaj način se dobija savršeno hrskav krompir poput grickalice koji će oduševiti sve. Tiktokerka je u opisu videa napisala: "da sam za ovo znala bar ranije". Njeni pratioci su bili oduševljeni ovim trikom.

 

@darlene_octavia Crispy smashed potatoes 🤤🥔🙋🏾‍♀️ #easyrecipe #foodhacks #vegan ♬ original sound - heyy

 

"Ovako pečen krompir je najbolji način da se on pripremi"

"Ovo izgleda tako dobro..o Bože"

" Izgledaju nebeski"

"Napraviću ovo uskoro"

"Praviš ih tačno tako da se ne razlikuju"

"Ovo izgleda neverovatno", komentarisali su korisnici mreže. 

Mnogi od pratilaca su uporedili ovako spremljen krompir sa portugalskom verzijom dok su drugi rekli da nisu videli ništa ukusnije od ovoga, barem ako je suditi po snimku. Domaćice su tražile recept a tiktokerka je rekla da je dala mašti na volju te je pored maslinovog ulja, dodala začine poput, soli, bibera, beli luka, kumina, čilija i peršuna. Međutim u zavisnosti od podneblja i začina koji se koristi svako može da napravi svoju verziju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)