Slatkiši

JEDINI PRAVI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI KEJT MIDLTON OBOŽAVA! Jednostavan kolač koji se topi u ustima, a liči na puding

Princeza ne jede često slatko, ali njeni prijatelji tvrde da ovom retko kada može da odoli.

26.12.2024 08:01

JEDINI PRAVI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI KEJT MIDLTON OBOŽAVA! Jednostavan kolač koji se topi u ustima, a liči na puding
George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Kejt Midlton ne jede baš previše slatkiša, ali kada odluči da se počasti onda bira samo jedan specijalitet kojim se uvek oduševi - čokoladni puding sa karamelom. To su otkrili njeni prijatelji koji tvrde da princeza retko kada može da odoli ovoj ukusnoj poslastici. 

Sastojci:

Za preliv

  • 1/2 šolja braon šećera
  • 1 šolja putera
  • 1/2 šolje plus jedna kašika slatke pavlake

Za kolač

  • 170 gr urmi, iseckanih
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 240 ml ključale vode
  • 60 g putera
  • 170 g šećera
  • 225 g crne čokolade
  • 1 jaje
  • 230 g brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Engleski puding je tradicionalna poslastica koja se u Britaniji razlikuje od onog što mi podrazumevamo pod tim nazivom. Umesto klasičnog pudinga, u pitanju je sočan, "lepljivi" čokoladni kolač sa urmama, preliven bogatim karamel prelivom. Ovaj recept otkrio je Deren Mekgrejdi, bivši privatni kuvar kraljevske porodice, a interesantno je da je recept vrlo jednostavan.

Jedan od ključnih sastojaka engleskog pudinga su urme, koje mu daju posebnu sočnost i slatkoću. Kombinacija urmi i čokolade čini ovaj kolač neodoljivim, a preliv od karamele dodaje dodatnu dimenziju ukusu.

Shutterstock

Puding po receptu kakav voli Kejt Midlton

Za sos u šerpu sipajte šećer, puter i slatku pavlaku, kuvajte i mešajte. Podelite preliv na dva dela, a jedan deo sipajte na dno posude u kojem ćete peći kolač.

Iseckane urme prelijte vrelom vodom pa dodajte sodu bikarbonu i promešajte. Pustite da stoji dok se ne ohladi. U drugoj posudi umutite šećer i puter mikserom pa dodajte jaje i vanilu i umutite još malo. Brašno sjedinite sa praškom za pecivo, dodajte mu umućenu smenu i mešavinu sa urmama pa izlijte u kalup da pečete. Pleh pokrijte papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Kolač treba da bude gnjecav i sočan.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)