Ukusi koji nas vraćaju u detinjstvo mnogima su omiljeni. Oni nas podsećaju ne samo na omiljeni obrok, već i na period u kome smo bili bezbrižni i kada nam je jedina obaveza bila da što bolje jedemo. Bake su u tome imale posebnu ulogu, a omiljena testenina naših baka koja je ujedno i prava poslastica jeste testo sa grizom.
Za tu testeninu vam ne treba mnogo materijala, brzo je gotova, a svi joj se uvek radujemo. Ukoliko vam se jede nešto slatko, ali konkretno, isprobajte još danas testeninu sa grizom.
Sastojci:
Priprema:
Testeninu obariti u vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Kada je kuvana, procediti je i isprati u hladnoj vodi. Veoma ih malo zauljiti.
Griz propržite u tiganju na zagrejanom ulju i to dok lepo ne porumeni. Mešati da ne zagori. Kada je gotovo, skinuti sa vatre i odmah dodati šoljicu vode kako bi griz nabubrio. Zasladiti po ukusu, možete staviti 2 kašike šećera i kesicu vanilinog šećera, a ako volite slađe, povećajte količinu šećera.
Prženi griz dobro izmešati sa testeninom.
Posluživanje:
Možda vas zanima…
Testo sa grizom servirati u činiji, uz dodatak džema po izboru.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)