Za pihtije svi misle da se teško spremaju i da treba velika veština da se naprave. Danijela Kitanović kaže da zapravo spremaju lako i jedu u slast, a mi moramo da joj verujemo jer smo se već uverili sa nekim njenim receptima.
-Obično se pihtije spremaju na Krstovdan, a jedu na Bogojavljenje, ali će vam ovo jelo prijati tokom zimskih dana jer je ukusno i kalorično.
Pored toga, ovo jelo čini dobro i našem zdravlju jer goveđi želatin sadrži dijetetski kolagen, prolin, glicin i protein:
-Smatra se da ima pozitivan uticaj na zdravlje kože, kose i noktiju, pomaže kod bolova u zglobovima, zateže kožu, dobar je za probavni i imuni sistem, a pretpostavlja se i da smanjuje pojavu celulita. Trećinu svih aminokiselina u želatinu čini glicin koji je poznat po antiupalnim dejstvima pa je dobar kod zarastanja rana, regeneracije kože, a povoljno utiče i na kvalitet sna, kaže Danijela Kitanović koja recepte objavljuje na kanalu „Lako je kuvati“.
Sastojci:
Možda vas zanima…
- teleća kolenica
- svinjska nogica
- dimljena svinjska kolenica
- dimljena svinjska vešalica
- so u zavisnosti od toga koliko je dimljeno meso slano
- beli luk po želji i ukusu
- voda da prelije meso.
Danijela dodaje da količine treba prilagoditi sopstvenim potrebama, kako ćete da spremite ovo zdravo jelo, Danijela Kitanović detaljno objašnjava u ovom videu:
Komentari (0)