Ponekada je jako teško pronaći ideju za ukusno jelo. Često izvrtimo nekoliko obroka i onda postanemo potpuno isušeni i ne znamo više šta da spremamo, niti nam se išta više i jede. Zato smo se potrudili da vam pronađemo recept koji će vam vratiti želju za kuvanjem.
SASTOJCI
Pavlaka za kuvanje - 300 g
Beli luk - 2 čena
Pileće šnicle - 4 komada, od buta
Maslinovo ulje - 5 kašika
Sok od limuna - od 1/2 limuna
Kisela pavlaka - 200 g
Biber - 1 kašičica, mleveni
PRIPREMA
Spremite marinadu od maslinovog ulja, bibera, soli i soka od limuna. Natrljajte pileće šnicle i ostavite oko tri sata. Stavite kiselu pavlaku, promešajte i stavite u frižider tokom jedne noći. Dodajte prethodno istucan beli luk u pavlaku za kuvanje. Namažite tako i poređajte marinirane šnicle. Prelijte pavlakom za kvuanje odozgo.Pecite šnicle 35 minuta na 200 stepeni ili dok ne budu zlataste. Zapečene pileće šnicle u sosu od pavlake servirajte sa garnirungom po izboru.
Komentari (0)