Jela sa mesom

UKUSNA PILETINA U KREMASTOJ PAVLACI: Obrok koji razbija svakodnevnicu potpuno će vas oduševiti!

Piletina u sosu od pavlake jelo je koje će vas potpuno oduševiti, ali i koje ćete spremati kad god ne znate šta biste jeli!

31.10.2021 21:03

UKUSNA PILETINA U KREMASTOJ PAVLACI: Obrok koji razbija svakodnevnicu potpuno će vas oduševiti!
printscreen

Ponekada je jako teško pronaći ideju za ukusno jelo. Često izvrtimo nekoliko obroka i onda postanemo potpuno isušeni i ne znamo više šta da spremamo, niti nam se išta više i jede. Zato smo se potrudili da vam pronađemo recept koji će vam vratiti želju za kuvanjem.

SASTOJCI
  • Pavlaka za kuvanje - 300 g

  • Beli luk - 2 čena

  • Pileće šnicle - 4 komada, od buta

  • Maslinovo ulje - 5 kašika

  • Sok od limuna - od 1/2 limuna

  • Kisela pavlaka - 200 g

  • Biber - 1 kašičica, mleveni

  • PRIPREMA

    Spremite marinadu od maslinovog ulja, bibera, soli i soka od limuna. Natrljajte pileće šnicle i ostavite oko tri sata. Stavite kiselu pavlaku, promešajte i stavite u frižider tokom jedne noći. Dodajte prethodno istucan beli luk u pavlaku za kuvanje. Namažite tako i poređajte marinirane šnicle. Prelijte pavlakom za kvuanje odozgo.Pecite šnicle 35 minuta na 200 stepeni ili dok ne budu zlataste. Zapečene pileće šnicle u sosu od pavlake servirajte sa garnirungom po izboru.

    Komentari (0)