Jela sa mesom

PALAČINKE SA PILETINOM I SIROM ZAPEČENE U RERNI: Slano zadovoljstvo koje ćete odmah smazati

Jednostavno i brzo.

22.04.2024 06:01

PALAČINKE SA PILETINOM I SIROM ZAPEČENE U RERNI: Slano zadovoljstvo koje ćete odmah smazati
shutterstock.com

Ukoliko ste se uželeli domaćih palačinaka, sada je pravo vreme da ih sebi priuštite. Zaboravite na uobičajene namaze, već isprobajte ovo omiljeno jelo na nešto drugačiji način. Osim palačinaka sa kremom koje svi obožavamo, slane su podjednako popularne. 

Srećna republika vam donosi recept za slane palačinke sa piletinom i sirom. Sočno punjenje će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 2 čaše (200 ml) brašna
  • 1 čaša (200 ml) obične vode
  • 1 čaša (200 ml) mineralne vode
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • ulje

Nadev:

  • 150 g belog pilećeg mesa
  • 250 g svežeg sira
  • 75 g kiselih krastavčića
  • 100 g gaude ili nekog sličnog sira
  • 90g majoneza
  • 2 kašičice vegete

Preliv:

  • 1 jaje
  • 2 dl kisele pavlake
  • malo soli

 

Priprema:

Izmešajte sastojke za testo i ispecite palačinke na malo ulja.Skuvajte piletinu i pustite da se malo ohladi. Zatim ju isecite na kockice kao i krastavčiće i gaudu. Sve to pomešajte sa majonezom i sirom. Dobijenom smesom punite palačinke (oko 2-3 kašike po palačinki), zarolajte i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu ili tepsiju. Prelijte smesom od umućenog jajeta i pavlake. Precite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se preliv ne zapeče.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)