Oslić koji je veoma dostupna riba, budući da je jeftina i nudi se svuda, najpogodnije je da bude spremljena na tradicionalan način. Pečeni oslić u rerni sa začinima ili prženi oslić kako bi se osetio lagani prijatan ukus ribe koja je već dobila laganu boju i tanku hrskavu koricu.
Kod nje nedostaje i karakterističan miris ribe što ne iziskuje jake začine koji bi je promenili. Ostaje samo da se izabere odgovarajuć garnirung za oslića. Tradicionalnu za ovu ribu najbolji je garnirung od krompira
SASTOJCI:
- 4 oslića
- praziluk
- 4 čena belog luka
- malo maslinovog ulja
PRIPREMA:
Isecite foliju na četiri dela i u svaki deo stavite po jednog oslića. Preko svakog komada mesa pospite praziluk, beli luk, začine i maslinovo ulje. U zavisnosti od ukusa ribu možete preliti i sa malo limunovog soka. Uvijte dobro osliće u foliju i stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko pola sata i potom skinite foliju i ostavite da se riba malo zapeče. Služite vruć, uz krompir salatu sa lukom kao prilogom.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)