Horoskop

POČINJE RETROGRADNI MERKUR: Pogledajte kako će ovaj period uticati na svaki horoskopski znak

Od 10. septembra do 2. oktobra 2022. ponovo počinje period retrogradnog Merkura. Ova planeta je odgovorna za komunikaciju, razmenu, obradu i prenos informacija.

09.09.2022 09:01

POČINJE RETROGRADNI MERKUR: Pogledajte kako će ovaj period uticati na svaki horoskopski znak
shutterstock.com

Retrogradni Merkur ponovo će biti aktivan od 10. septembra, a njegovo delovanje svakako će uticati na svaki segment našeg života. Pogledajte šta zvezde predviđaju svakom znaku zodijaka u ovom periodu.

Ovan 

Zona rasporeda i partnerstva je na udaru – umesto da budete uobičajeno impulsivni, možda ćete želeti da zastanete i razmislite, pre nego što stupite u akciju. Nerešeni problemi u partnerskim odnosima će se verovatno pojaviti tokom prve polovine retrogradnosti, pa pristupite ovim osetljivim temama sa saosećanjem i razumevanjem. Posle toga možete otkriti da je teško pronaći svoj ritam u svakodnevici, pa pazite da ne zakazujete sastanke u isto vreme i da ne pravite dvostruke dogovore. 

Bik 

Vaš raspored se okreće naglavačke tokom ovog retrogradnog Merkura, zato pokušajte da se oslobodite tvrdoglavosti i dodajte malo fleksibilnosti oko svog vremena i nivoa produktivnosti. Može se pojaviti osoba iz prošlosti, pa budite spremni na to da ponovo zatvarate krugove za koje ste mislili da su već zatvoreni. 

Blizanci 

Prtljag iz vašeg partnerskog, porodičnog i domaćeg života mogao bi da ispliva na površinu, a ovaj talog drame bi vas mogao zaista zamoriti. To što ne idete napred, ne znači da nazadujete, iskoristite ovaj period kao priliku da se povežete sa sadržajima iz svoje prošlosti i rešite nedovršene priče, kako biste mogli da pronađete novu inspiraciju i krenete napred. 

shutterstock.com

Period retrogradnog Merkura

Rak 

Verovatno ćete se izgubiti u nostalgiji pod uticajem retrogradnog Merkura, tako da se nemojte iznenaditi ako vas preplave sećanja, ili se vraćate na prošle razgovore sa onima koji su vam bliski. Uz to, nemojte dozvoliti da vam mentalna zbunjenost pomuti komunikaciju sa drugima. Potrudite se da budete iskreni sa ljudima sa kojima živite i svakodnevno komunicirate, jer će pasivno – agresivno ponašanje samo učiniti stvari još napetijim. 

Lav 

Vaš društveni život bi mogao biti pogođen retrogradnim uticajem, jer sukobi u komunikaciji i logističke greške mogu da otežaju utvrđivanje postavljenih planova i granica. Moguće su greške u elektronskoj komunikaciji i pogrešni proračuni, interakcija sa svetom bi mogla da bude naporna i opterećujuća, zato usporite. Potrudite se da nadoknadite propušteno, da odgovorite na poruke, radite jedno po jedno i pre svakog zadatka duboko udahnite i skoncentrišite se. 

shutterstock.com

Obratite pažnju na komunikaciju

Devica 

Merkur je vaša vladajuća planeta, pa ćete možda otkriti da je vaše oštro oko za detalje malo zamućeno, posebno drugom polovinom retrogradnosti, kada Merkur ulazi u vaš znak. Iako obično dobro stojite sa logistikom, izbegavajte da obavljate veće kupovine, jer možete otkriti da stvari koje ste nabavili nisu ono što ste mislili. Umesto toga, procenite svoje navike u trošenju i odredite šta je ono u šta vredi ulagati ubuduće. 

Vaga 

Sa Merkurom koji se okreće kroz vaš znak, možda će biti teško izraziti sebe i svoje mišljenje, bez osećanja da ste pogrešno shvaćeni, ili da ste nekoga „nagazili“. Međutim, najbolje bi bilo da izbegavate preterano razmišljanje i prestanete da brinete o tome šta drugi ljudi misle o vama. Biti autentičan, ne znači biti svakome prijatan i dopadljiv i to je u redu. Oslonite se na svoj šarm i diplomatske veštine, da biste se snašli u osetljivim društvenim situacijama. 

Škorpija 

Kao osetljivom vodenom znaku, obično vam je lako da se povežete sa eteričnom mudrošću svog višeg ja, ali tokom ovog retrogradnog kretanja Merkura, može vam biti teško da jasno tumačite svoju intuiciju. Umesto da žurite sa zaključcima, sedite sa svojim osećanjima i procesuirajte ih, jasnoća će doći postepeno. Tokom poslednjih nedelja retrogradnosti, mogla bi da se pojavi neka drama u prijateljskim odnosima i možda će biti najbolje da se povučete i izvinite. 

pexels.com

Obratite pažnju na komunikaciju i međuljudske odnose

Strelac 

Društvene grupe i karijera su pogođeni i za vas je održavanje korektne komunikacije najveći izazov u ovom periodu. Klonite se bilo kakvih tračeva i intriga i budite strpljivi kada odgovarate na poslovnu poštu, ili učestvujete u grupnim ćaskanjima, jer možete prevideti neke važne informacije i izvesti netačne zaključke. 

Jarac 

Sa retrogradnošću koja utiče na vaš profesionalni život, sada je pravo vreme za pauzu u svim novim radnim poduhvatima i usredsređivanje na procenu onoga što vam je već „na tanjiru“. Revidirajte ranije projekte, ili se usredsredite na rešavanje nekog starog problema usvajanjem nove perspektive. Najbolje bi bilo da ne pravite nikakve poteze u karijeri, jer je najveća verovatnoća da ćete naići na nesporazume, ili napraviti greške koje uzrokuju kašnjenja. 

Vodolija 

Ako planirate neko putovanje krajem leta, imajte na umu da retrograni Merkur može da pokvari vaše planove, tako da ćete želeti sebi da ostavite prostora za moguće promene planova i kašnjenja. Ako ostajete kod kuće, bavite se svojim interesovanjima i strastima koje ste možda zapostavili – bilo da se radi o knjizi koju niste pročitali, ili nekom nedovršenom poslu ili odnosu sa nekim koga volite, možete mnogo dobiti gledajući na prošlost iz nove perspektive. 

Ribe 

Granica bi mogle biti mutne tokom ovog perioda, a razgovori bi mogli da postanu zbunjujući, što može otežati orijentaciju u komplikovanim odnosima, naročito u emotivnim. Stare rane bi mogle da se ponovo otvore i osetljiva sećanja da se pokrenu, a iako je ovo prilika za isceljenje, vreme je i da pokušate da postavite jače granice i distancirate se od situacija koje više nisu u skladu sa vašim najboljim interesima. Slušajte svoju intuiciju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)