Horoskop

ZODIJAK I LJUBAV: Kako da ostanete u vezi sa svakim od horoskopskih znakova

Ako želite da zadržite partnera morate znati sve o njegovom znaku

09.03.2022 09:00

ZODIJAK I LJUBAV: Kako da ostanete u vezi sa svakim od horoskopskih znakova
Pixabay

Ma koliko vas privlačio horoskop ili ne, uhvatili ste sebe da gotovo svakodnevno "bacite pogled", pogoto na ljubavni aspekt vašeg života. Takođe ste svesni da ste prvo pitali partnera šta je u horoskopu, i na osnovu toga već imali pretpostavke o životu koji vodi. Postoje neka ustaljena mišljenja koja se vezuju za sve horoskopske znake, a kako biste sačuvali svoju vezu i doprineli da vaš dragi što duže ostane kraj vas, mi vam donosimo astrološki ljubavni vodič.

Ovan - Popustite mu

pexels.com

 

Želite li sačuvati vezu sa temperamentnim ovnom, prilikom svake svađe radije odmah zakopajte “ratnu sekiru“ i smirite usplamtele negativne strasti. U suprotnom očekuju vas svađe bez početka i kraja, koje mogu potrajati i danima. Prilagodite se njegovim neretko egocentričnim stavovima i zahtevima, ponekad ga pomazite komplimentima, i neukrotivog ovna pretvorićete u toplog i nežnog partnera. Dopustite mu da oseti kako je upravo on glava porodice. Ne gušite ga ljubomorom jer to ne podnosi i nemojte mu braniti povremene samostalne izlaske sa prijateljima. On nije preterano porodični čovek, uvek žudi za promenama i događajima. Budite samostalni, dinamični i uvek spremni na uzbuđenja, piše 24sata.hr.

Bik - Ne igrajte se osećanjima

pexels.com

 

U vezi sa bikom ćete se morati prilagoditi njegovoj tvrdoglavoj i samostalnoj prirodi. Nikad vam neće priznati da je pogriešio i radije će problem završiti tišinom, nego ga rešiti razgovorom. Kod njih ljubav ide “kroz želudac“ stoga je pametno da što pre svladate barem osnovne kulinarske veštine. Može vas iznenaditi neprestanom potrebom za dodirima , pažnjom i vernošću, pa se nikako ne poigravajte njegovim osećanjima i ne pokušavajte ga namerno činiti ljubomornim. Ceniće osobine kao što su staloženost i smirenost. I zapamtite da su bikovi veliki hedonisti koji ne mogu živeti bez komfora, topline doma i pre svega materijalne sigurnosti. Zato nemojte preterivati u trošenju novca.

Blizanci - Budite mu prijatelj

pexels.com

 

Nastojite li smiriti nemirnog blizanca, a to vam ne uspeva, promenite taktiku. Pokušajte živeti njegovim stilom i tempom. Neka vam kuća uvek bude puna gostiju, pogotovo njegove rodbine i prijatelja, jer je ovo jedan od najdruštvenijih znakova. Nemojte ga pokušati svesti u neke sužene okvire, jer neće biti srećan – uskoro će “bežati“ iz kuće. Ne zamarajte ga ljubomornim i posesivnim ispadima i ni slučajno nemojte sputavati njegovu slobodu. Pre svega budite mu prijatelj sa kojim će moći voditi intelektualne razgovore i ne servirajte mu odmah svoju ljubav na tacni. Blizanac obožava komplikovane igrice, osvajanja i šarmiranja. Takav je i u seksu, voli raznovrsnost u spavaćoj sobi pa ga možete i odbiti ako spadate u previše staromodne tipove.

Rak - Pružite mu porodični mir

pexels.com

 

Za razliku od vrckavih Blizanaca, raka je mnogo teže pridobiti u svoje ljubavno gnezdo i tamo zadržati. U neprekidnom strahu od emotivnog gubitka, zatvaraju se u svoju intimnu školjku, ne pokazujući šta misle i osećaju. Za pripadnike ovog znaka potrebno je imati puno strpljenja, ali i živaca. Neretko je teško podneti njihove promene raspoloženja i uvredljivost kojoj su skloni. Kada se naljute, znaju namerno ćutati danima. Želite li očuvati svoju ljubavnu vezu sa ovim velikim emotivcem, treba ga neprestano “hraniti“ toplinom, pažnjom, odanošću i barem jedanput dnevno izjaviti mu ljubav. Rakovi su neretko jako vezani uz porodicu, posebno uz majku, pa nemojte nikad njegovu porodicu ogovarati pred njim. Kao i kod bika, i rakovima ljubav ide kroz želudac pa će ceniti partnerku koja je vešta u kuvanju. Ljubomoru dozirajte, ali mu je ipak pokažite – biće to siguran znak da ga dovoljno volite.

Lav - Uvek ga hvalite

pexels.com

 

Samodopadni lavovi često imaju visoke kriterijume u izboru partnera. Želite li zadržati njegovu ljubav, morate biti poslovno uspešni, toliko da se može okolo hvaliti, samostalni, materijalno potkovani i samosvesni. Dakle, njihov ljubavni izbor svodi se na osobu atraktivnog izgleda, a ako se zaljube, teško prekidaju vezu i sposobni su podneti veliku žrtvu u ime ljubavi. Ako vas je sudbina odvela u “lavlji zagrljaj“, poštujte njegova konzervativna načela. Budite uvek doterani, uredni, dobro obučeni i pridobićete naklonost svakog Lava. Voleće vas ako se lepo ponašate u društvu i pritom ga javno hvalite. Ono što ne može podneti je da ga za sitnicu kritikujete, ili da to činite pred njemu važnim ljudima. Panično se boje biti osramoćeni u društvu, zato za svog lava uvek imajte pokoju lepu reč ili kompliment, neće vam to zaboraviti. Koliko dajete njemu, toliko će i on uzvratiti vama. Dopustite mu da bude glava porodice.

Devica - Ne rasipajte nego štedite novac

pexels.com

 

Ako tražite formulu za uspeh braka ili veze s devicom, onda se preobrazite u pedantnu, realnu, štedljivu i poslovnu osobu. Ovaj znak ne podnosi lenje i pasivne ljude jer su i sami veliki radoholičari. Ne vole ni kad njihov partner ne zna raspolagati novcem. Pomirite se sa saznanjem da će vaša veza biti lišena romantike i slatkih uzbuđenja – devica za to prosto nema vremena. To je znak koji po cele dan radi i stvara za porodicu. Za devicu je vreme novac, zato veći deo svoje energije ulaže u posao, a to zahteva i od svoga partnera. Ali ako joj pružite duhovnu, intelektualnu raznovrsnost, sigurno će želeti ostati sa vama jer devicu privlače jako pametni ljudi.

Vaga - Zaboravite na grubost i svađe 

pexels.com

 

Ako neodoljivu vagu pokušate smestiti u okvire prosečnog života, pobeći će kud je noge nose. Njoj su preko potrebni aktivni društveni život, lepa odeća i putovanja da bi se osećala srećnom. Nemojte je pretvarati u tipičnog porodičnog čoveka jer ona to nije. Mora imati svoje društvo u koje će pobeći nakon posla. Ne pokušavajte je izlečiti od potrošačke zavisnosti. Ona voli lepe stvari. Njena ljubav biće večni plamen ako je budete okruživali pažnjom i često je darivali. Biće srećna i sitnicom, bitno da je poklonjeno od srca. Takođe joj nemojte braniti njena druženje sa prijateljima i izlaske jer je njoj to jako važno. Ona će biti odlična domaćica, supruga i majka, ili ako je muško, suprug, ali ne smete prema njoj biti grubi, netolerantni i drski.

Škorpion - Pokažite koliko ste strastveni

Srećna republika

 

Da biste mogli podneti zajednički život sa škorpionom, morate imati razumijevanje za njegovu strastvenu narav, koja neizostavno uključuje ljubomoru i posesivnost. Prilično je zahtevan i život sa njim nije lak. Ali kad voli, voli iskreno i duboko. Budite staloženi i smireni, što će vam pomoći da mirno podnosite njegove ironične upadice i sitne provokacije. Škorpion ne podnosi dosadu i predvidivost, pogotovo ne u spavaćoj sobi, pa se potrudite da intimni život češće osvežite nečim novim i provokativnim. Probudite mu maštu, naslutite uzbuđenje, pa se namerno povucite. Dokle god je na intimnom planu zadovoljan vama, nikad neće baciti pogled na neku treću osobu.

Strelac - Dopustite mu više slobode

pexels.com

 

Budete li bili previše ljubomorni i posesivni, to može biti dovoljan razlog da strelac odleprša iz vašeg života. Najveći astrološki optimisti ovog znaka zaljubljeni su u život i mrze bilo kakva ograničenja, a najviše ljubavne okove. Godi im partnerova načitanost i školovanost. Strelci vole vesele i optimistične ljude, zato ih možete odbiti ako često menjate raspoloženja ili ste previše depresivni. Želite li uskladiti otkucaje svojega srca sa njegovim, pobrinite se da svaki vaš novi ljubavni dan obiluje akcijom, uzbuđenjima i izazovima. Iznenadite ga izletom u nepoznato ili putovanjem u strane zemlje. Ne pokušavajte ga zatvoriti u četiri zida svoje ljubavi, jer će istog trena razmišljati kako da pobegne od vas.

Jarac - Cenite njegovu potrebu za sigurnošću

unsplash.com

 

Ako ozbiljnom jarcu predložite avanturistička putovanja, sigurno ćete biti zatečeni hladnim i nezainteresiranim izrazom njegova lica. Za njega je ljubav nešto poput poslovnog ugovora koji sadrži stavke kao što su odgovornost, štedljivost, ozbiljnost i postojanost. Ne podnosi patetične izlive emocija i nežnosti. Sa njim se pomirite sa rutinskim životom, lišenim prevelikih izazova. Jarac je ozbiljan i odgovoran čovek koji iste osobine traži i od partnera. Ako ste previše lepršavi, lenji ili neodgovorni, vaše se šanse kod njega drastično smanjuju. Budite skromni i štedljivi. Ne strahujte da će lako otići iz vašega života. Njegova je stabilnost neumoljiva – vrlo su verni i ne varaju. Ali ako vi to njemu učinite, nikad vam neće oprostiti.

Vodolija - Ne branite mu druženja i zabavu

pexels.com

 

Za razliku od ozbiljnih jarčeva, nepredvidivu je vodoliju teško smestiti u okove porodičnog života. Ako ste bili dovoljno uporni i uspeli ostvariti svoj naum, onda zaboravite na posesivnost i na klasične bračne okvire. Pokušate li sputati njegovu slobodu kretanja, bićete "nagrađeni" nesavladivim besom. Vodolijino srce biće vam odano ako ljubavno gnezdo ispunite smehom, dopustite pristup njegovim prijateljima i zauvek ostavite otvorena vrata za njegove izlete u slobodu. Pobrinite se da vaš društveni život bude obogaćen odlascima na koncerte, u biskop i na različita gostovanja. U spavaćoj sobi budite skloniji eksperimentima jer ovaj znak voli iznenađenja te vrste. Nemojte ga ni u čemu sputavati jer mu je lična sloboda na prvom mestu. Ne ogovarajte njegove prijatelje jer su mu jako bitni, a još gore ćete uraditi ako mu branite da ih često viđa.

Ribe - Zajedno potražite sigurnu ruku

pexels.com

 

Senzibilne ribe zadovoljićete mirnijim životom udvoje, koji neće biti opterećen izazovima i uzbuđenjima. Oni ne vole prevrtljive ljude na koje se ne mogu osloniti, riba uvek traži sigurnu ljubavnu luku i partnera koji će je čvrstom rukom voditi kroz život. Nikad joj život nemojte servirati u previše grubom izdanju, imajte strpljenja za nju i njene česte promene raspoloženja. Ovim romantičnim dušicama potrebno je puno ljubavi i nežnosti jer će vas u suprotnom iznenaditi suzama. Ne podnose grubost i prilično su zahtevne kad su emocije posredi. Napunite svoje emotivne baterije i svaki dan joj pokažite svoju odanost i privrženost. Ne zaboravite joj šapnuti u uho da je volite najviše na svijetu – vašem je braku ili vezi zagarantovan uspeh.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)