Horoskop

MESEČNI HOROSKOP ZA MART 2024: Ovnovi se suočavaju sa greškama iz prošlosti, Bikovi će prevazići prepreke, Device očekuju novi izazovi

Pogledajte šta su vam zvezde priredile za naredni mesec.

18.02.2024 09:01

MESEČNI HOROSKOP ZA MART 2024: Ovnovi se suočavaju sa greškama iz prošlosti, Bikovi će prevazići prepreke, Device očekuju novi izazovi
shutterstock.com

Mart je mesec koji nagoveštava buđenje prirode, dolazak lepšeg i toplijeg vremena. Ovaj period godine donosi svima neku novu, snažniju energiju koja nas pokreće na velike životne promene.

Srećna republika donosi vam detaljan mesečni horoskop za mart 2024. za sve znake horoskopa.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Ovna

Ovan

Mart će Ovnu doneti mnogo emotivnih iskustava. Tokom ovog perioda bićete veoma osetljivi, a hormoni će poludeti. Ako imate stalnog partnera, imaćete kako veoma prijatne trenutke pune ljubavi, tako i nesuglasice, posebno u planiranju zajedničke budućnosti. Ali ne morate da brinete, zbog obostrane naklonosti sve ćete rešiti, samo pazite na nepotrebnu razdražljivost. Za ovo vreme u vama će se probuditi i zarazan smisao za humor, pa možete očekivati da vaši prijatelji neće moći da se otrgnu od vas. U martu će Ovan biti pod jakim uticajem moći Venere. Bićete uspešni u karijeri, uglavnom u drugoj polovini meseca, još više ako radite u finansijskom sektoru. Pravilno ćete razumeti potrebe kupaca i zahvaljujući tome ćete dobiti izuzetan kredit u očima svog nadređenog. Uticaj ove planete takođe će uticati na odnose sa članovima vaše porodice. Razmislite o poseti rođacima koje niste videli neko vreme. Ne samo da bi naklonost mogla biti mnogo jača nego inače, već biste mogli ispraviti i greške iz prošlosti.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Bika

Bik

U martu, Bik može da se raduje beskrajnoj količini hrabrosti. Zato je ovaj mesec pravo vreme da skupite hrabrost da savladate prepreke koje vas već dugo koče. Takođe ćete biti veoma društveni i zahvaljujući svom prijatnom držanju steći ćete mnogo obožavatelja. Zato upoznajte ljude i uspostavite nove kontakte, možda ćete upoznati nekog zanimljivog. Takođe ćete moći da produbite svoj odnos sa sobom i da svoje misli i osećanja održavate urednima. Istovremeno, u vašem ličnom životu počinju velike promene koje će vas pomeriti za veliki korak napred. Mart će biti mesec pun novih iskustava za Bikove, posebno kada je u pitanju samorazvoj. Konačno ćete se osloboditi negativnih misli od prošle godine i odlučiti da počnete da gradite nešto novo. Bilo da se radi o mentalnom razvoju ili izgradnji nečeg materijalnog, ostvarićete ogroman napredak. Ovaj mesec će biti odlična prilika za produbljivanje porodičnih odnosa, pa pokušajte da svoje najmilije što više uključite u svoje aktivnosti i pokažite interesovanje za njihove probleme. Bez sumnje, ovi razgovori će vam pomoći da ih bolje razumete.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Blizance

Blizanci

Mart će Blizancima doneti mnogo energije i snage, koju će Blizanci iskoristiti uglavnom za dobrobit svog fizičkog stanja. Međutim, ne preterujte odmah na početku, vaše telo možda neće biti pripremljeno za takvo opterećenje i možete se povrediti. Skoro sve će biti za vas, pa nemojte se plašiti da isprobate ručne radove i razne sportske aktivnosti i slobodno počnite sa sitnim popravkama doma. Vaša kreativnost u planiranju slobodnih aktivnosti prevazilazi očekivanja i vas i vaših najmilijih. Stoga, treba da pratite i sprovodite svoje ideje; očekuje vas nezaboravno iskustvo. U martu će planeta Mars imati najznačajniji uticaj na blizance. To će vam dati snagu da razmislite o svojoj situaciji i preuzmete inicijativu za svoju sudbinu. To se može videti uglavnom u smislu rada. Bilo da imate sopstveni biznis ili radite za kompaniju, uvek ćete biti zadivljeni novim idejama. Ipak, čuvajte se svoje nemirne i prolazne prirode, jer graditelji ove planete mogu da je ojačaju. U drugoj polovini meseca čuvajte se povreda gornjih ekstremiteta, koji u ovom trenutku mogu biti skloniji prelomima, i pokušajte da smanjite njihov fizički napor.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Raka

Rak

Mart će biti mirno vreme za Raka. Ovog meseca ćete biti skloniji prehladama, pa se odmorite i ne preterujte bez potrebe; ništa vam neće nedostajati. Naprotiv, imate velike šanse da dođete do dobre ideje koju ćete kasnije moći da sprovedete u delo zahvaljujući fizičkom i psihičkom blagostanju. U ovom periodu ćete i finansijski napredovati, što će primetiti vaša okolina i za vas će se držati ljudi koje zanima samo vaš novac. Stoga, pazite da ne budete previše poverljivi. Umor i iscrpljenost će mučiti Rakove pred početak proleća. Međutim, ovaj period neće dugo trajati. Sredinom marta uhvatićete drugi dah i vratiti se uobičajenoj rutini. Pazite da ne ubrzate ovaj proces previše, jer bi vaši bronhi mogli biti najgore. Nastavićete da radite dobro na poslu. Ali nemojte počivati na lovorikama i držati oči otvorene jer ćete biti previše pažljivi i korisni. Moguće je da će drugi zloupotrebiti vaše usluge, koje će vam teško vratiti.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Lava

Lav

Sa velikim entuzijazmom ćete se upuštati u sve što vam se nađe na putu i ​​u svemu ćete briljirati. Ovo može da uznemiri vaše okruženje, koje će vam zavideti na uspehu. U društvu drugih ćete se istaći odličnim komunikacijskim veštinama i smislom za humor. Vaše priče pune entuzijazma pobudiće interesovanje kod ljudi, a vi ćete postati omiljeni. Tokom ovog perioda možete imati probleme sa sistemom za varenje, pa se fokusirajte na zdravu uravnoteženu ishranu i dosta odmora. Ovaj mesec će vam dodati samopouzdanje. Trebalo bi da ovo iskoristite u svoju korist i pokušate da rešite probleme u koje do sada niste bili sigurni. Fokusirajte se na one za koje ste najviše zabrinuti. Međutim, Lavovi bi trebalo da budu oprezni sa svojom razdražljivošću u martu jer to može dovesti do dugotrajnih sukoba. Položaj Meseca će vam pomoći i moći ćete na vreme da shvatite posledice svojih postupaka pre nego što se dogode. Mart će za vas biti mesec dileme.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Devicu

Devica

U martu će Devica naučiti mnogo novih stvari. Vaše pamćenje će tokom ovog perioda biti veoma dobro, pa se otvorite novim informacijama i isprobajte aktivnosti koje zahtevaju analitičko razmišljanje. Istovremeno, možete se radovati velikoj dozi kreativnosti, pa se nemojte plašiti eksperimentisanja. Vaše ideje će biti vredne toga, pa ih predstavite svom pretpostavljenom. Samo pazite da ne budete nametljivi i unapred razmislite o načinu na koji iznosite svoje ideje. Mnogi poslovi na poslu mogu da vas iscrpe i dovedu do zdravstvenih problema. Stoga, ne potcenjujte san. U martu će Device biti na poslu skoro danonoćno. Uran će vas ohrabriti da sami sebi kreirate nove izazove i imaćete obilje novih ideja. Iako ćete se u mnogome poboljšati, zaboravićete na uobičajene zadatke, što će dovesti do toga da se odnosi sa kolegama zakomplikuju, a vaš uspeh bi kasnije mogao da prođe nezapaženo. Takođe ćete biti skloni crevnim tegobama krajem meseca, pa se pobrinite da sve što konzumirate bude pravilno kuvano i pokušajte da uključite više vlakana u svoju ishranu

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Vagu

Vaga

Mart će biti naporan mesec za Vagu. Pripremite se za velike promene u svom ličnom životu. Ako se osećate kao da se dugo niste nigde pomerili, vreme je da uradite nešto po tom pitanju. Ako ste razmišljali o selidbi, ne brinite i nastavite. Ako razmišljate o promeni posla, najverovatnije ćete pronaći nešto u čemu ćete zaista uživati. Pokušajte da u ovom periodu budete psihički zdravi, jer ćete sve shvatiti lično i lako ćete se uznemiriti. Meditacija bi trebalo da vam pomogne u tome. Uticaj Marsa na Vage biće presudan u martu. Trebalo bi da budete oprezni sa iznenadnim promenama raspoloženja i osećanjem anksioznosti, jer to neće biti dobro na poslu. Naprotiv, to bi moglo pokvariti vaš dobar odnos sa kolegama koji ste do sada imali. Brzo se odvlačite pa čak i najmanji problem može da vas isprovocira. Srećom, kada dođete kući, moći ćete da se opustite i razgovarate sa svojim partnerom. Međutim, samci bi trebalo da pokušaju da se otarase svoje negativnosti drugačije. Ne oklevajte da koristite svoju fizičku snagu i trčite, plivajte ili radite kardio.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Škorpiju

Škorpija

U martu, Škorpije će početi da žele osećaj sigurnosti. Najbolje ćete se osećati kada vas zagrli bliska osoba, bilo da je to vaš partner ili član vaše porodice. Vaša potreba da podelite svoja osećanja biće veoma jaka, tako da ako ne postoji niko kome biste mogli da otvorite svoje srce, bićete skloni da budete melanholični ili čak depresivni. Budite oprezni jer ta stanja mogu na kraju dovesti do mentalnih i fizičkih problema. Možda pokušajte da pronađete neku aktivnost u kojoj biste mogli da izrazite svoja osećanja poput plesa ili crtanja. Škorpije će u martu biti pod uticajem Meseca. Njihova emocionalnost će biti mnogo značajnija, a pokušaće da nađu ljude u čijem se društvu osećaju sigurno i opušteno. Ako ne poznajete nikog takvog, verovatno ćete izbegavati ljude koliko god je to moguće. Vaše fizičko zdravlje će biti u velikoj meri povezano sa vašim mentalnim stanjem u ovom trenutku, a potisnute emocije mogu mnogo uticati na to. Vaše grlo i glasne žice mogu se brzo zaraziti. Zato pokušajte da izbegavate stres i fizički zahtevne aktivnosti.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Strelca

Strelac

Sa dolaskom marta, Strelčevi će početi da se osećaju veoma samopouzdano i opušteno. Zračićete pozitivnom energijom, koja će privući vaše prijatelje i bližnje, pa će oni osetiti potrebu da provode vreme sa vama. Vaš život će se puniti susretima sa prijateljima, postaćete veoma popularni, uglavnom zbog svog jedinstvenog smisla za humor, tako da nećete imati mnogo vremena za sebe. U ovom mesecu će se pojaviti pitanja vezana za vašu budućnost. To je zato što je ovo najbolje vreme za donošenje odluka u vezi sa smerom vaše karijere. U martu će Strelci biti veoma popularni među svojim najmilijima. Zahvaljujući Merkurovom uticaju, bićete empatični i rado ćete pomoći drugima da se izvuku iz teških životnih situacija. Međutim, činjenica da će vam se mnogi poveriti može izazvati želju da manipulišete njima u svoju korist. Ovog meseca trebalo bi da se fokusirate na svoju budućnost i svoje dugoročne ciljeve. Uvek pokušajte da provedete bar nekoliko minuta dnevno razmišljajući o njima. Redovnost i mali koraci mogu uskoro doneti uspeh.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Jarca

Jarac

U martu, Jarčevi će doživeti razočarenje vezano za njihove veze. Moraćete da se nosite sa osećanjima kao što su da vas uvek privlači pogrešna osoba i da ćete zauvek ostati sami. Dozvolite da vas ta osećanja ispune; to nije tačno. Ta osećanja samo preuzimaju u trenucima očaja. Zato pokušajte da se fokusirate na nešto drugo i uložite svoju energiju u neke kreativne aktivnosti, biće vam jako dobro u njima ovog meseca. Možda pokušajte da ukrasite svoj dom ili pohađate neke časove keramike gde ćete imati prostora da iskoristite svoju fantaziju. Mart će biti pun neočekivanih promena za Jarčeve zbog uticaja Urana. Na primer, izjava ljubavi od dugogodišnjeg prijatelja, kome nikada niste obraćali posebnu pažnju, mogla bi da vas šokira. Ako mu ne uzvratite osećanjima, pokušajte da mu pristupite što je moguće osetljivije jer ga je verovatno koštalo mnogo odlučnosti da se njihova koža uključi u igru. Međutim, čuvajte se iznenadnih preokreta na gore. Morate biti spremni i psihički i finansijski za sve probleme. Osim toga, svakako ne biste trebali sami da pravite nikakve promene.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Vodoliju

Vodolija

Mart će biti mirno vreme ispunjeno sticanjem novih znanja za Vodolije. Ne očekujte velika sportska dostignuća ovog meseca jer ćete se osećati umorno i možda ćete osetiti bol u mišićima. Međutim, vaš um se neće odmoriti, tako da ćete moći da iskoristite ovaj period smirenosti da sredite svoje misli. Takođe možete zaroniti u učenje nečeg potpuno novog što vam je uvek predstavljalo veliki izazov. Štaviše, vaš um će biti otvoren i za duhovni svet, pa odvojite vreme za meditaciju i pokušajte da se fokusirate uglavnom na svoje dugoročne probleme; sada imate veliku šansu da ih rešite zauvek. Vodolije će biti veoma radoznale, zahvaljujući uticaju Merkura. Iako nećete imati mnogo viška energije u martu, vaš mozak će biti poput sunđera i apsorbovaće u suštini sve što pročitate, čujete ili gledate. Smislite nešto što ste oduvek želeli da naučite, ali nikada niste imali dovoljno vremena. Pored vašeg intelekta, ova planeta će uticati i na porodične odnose, posebno između braće i sestara. Slobodno uzmite slobodan dan, provedite dan samo vas dvoje i setite se starih dana. To će nesumnjivo biti sjajno za oboje.

Foto: Shutterstock

mesečni horoskop za Ribe

Ribe

U martu bi osećanja Riba o budućnosti sa svojim partnerom mogla biti prilično neuredna. Iako ćete uglavnom biti dobro raspoloženi, ta osećanja će uticati na vas. Ne treba da krijete svoje sumnje i pokušajte da o njima razgovarate sada sa partnerom. U ovom vremenskom periodu na vaše postupke će uticati energija koju zračite. Pratite svoja osećanja i pokušajte da sve rešite na vreme, kako ne biste upali u neka depresivna stanja i povredili nekog drugog. S druge strane, bićete veoma empatični, što će vam pomoći da pronađete rešenje za važnu stvar. U martu će Sunce imati najznačajniji uticaj na vas. Slično ovoj zvezdi, bićete u izobilju samopouzdanja i velikodušnosti. To je idealna prilika da pozovete svog šefa ili poslovnog partnera na večeru i tako steknete neke dodatne poene koji bi vam mogli suštinski promeniti karijeru. Ipak, nemojte se zanositi i ne postavljajte sebi previsoke zahteve. Što ste skromniji, veća je verovatnoća da će vam nagrada doći sama od sebe. Primenite to na odnose van vašeg posla i nemojte vršiti nepotreban pritisak na svoje voljene.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)