Horoskop

MESEČNI HOROSKOP ZA JANUAR 2024: Blizanci u ljubavnom trouglu, Jarac na životnoj prekretnici (FOTO)

Pogledajte kome će zvezde biti posebno naklonjene u prvom mesecu nove kalendarske godine.

23.12.2023 09:00

MESEČNI HOROSKOP ZA JANUAR 2024: Blizanci u ljubavnom trouglu, Jarac na životnoj prekretnici (FOTO)
shutterstock.com

Prvog dana Nove 2024. godine ispraćamo retrogradnog Merkura koji nam je "mrsio konce" i pravio haos, a njegov direktni hod će svim znacima Zodijaka doneti rasterećenje, bistrije misli i bolju komunikaciju. Horoskop za januar najavljuje čvrste planove i donošenje odluka koje utiru put vizionarskoj budućnosti.

Ulazak Sunca u znak Vodolije donosi nam novu inspiraciju, što će posebno osetiti Blizanci, Vage i Vodolije, ali i Bikovi, Device i Ribe. Počećete da cenite svoje jedinstvene talente i da ih hrabro delite sa svetom, doprinoseći stvaranju novog duha vremena.

Ulazak Plutona u Vodoliju 21. januara je velika prekretnica, uvod u eru promena, revolucija i inovacija. Pripremite se za epohu svemirskog doba u kojoj nijedna ideja nije previše čudna i neobična.

Ovan

Mlad mesec u Jarcu 11. januara osvetliće područje vaše karijere. Ovnovi će biti osnaženi da preuzmu kontrolu i definišu ulogu koju su rešeni da igraju u narednom periodu. Kad ste u nedoumici, samo se setite da ste vi u centru zbivanja i da od vas sve zavisi.

Ukoliko je potrebno, pronađite mentora koji će vas usmeriti i ujedno podsetiti koliko, zapravo, znanja i veština imate. Uostalom, svako herojsko putovanje ima koristi od ruke koja ga vodi. Prihvatite ponovno rođenje i odbacite sva ograničavajuća uverenja koja ometaju vašu vizionarsku potragu za ambicioznim ciljevima.

Harmonija u ljubavi doprineće da svu energiju usmerite na ostale segmente života u kojima, kako smatrate, vlada haos.

Bik

Ovog meseca odbacićete sva stara uverenja i prigrliti nova koja će vam pomoći da se pozicionirate na poslovnom planu i da konačno dobijete potvrde i priznanja koja ste odavno zaslužili. Dajte sebi slobodu da iskusite fleksibilnost od koje ste dugo bežali.

shutterstock.com

Krajem meseca Bikovi će poželeti da uvedu red na polju emocija

 

Krajem meseca bićete fokusirani na porodične odnose. Nekome ćete očigledno morati da kažete „ne“, iako će vam to teško pasti, ali ćete shvatiti da je to ne samo za vaše dobro, već i za dobro čitave porodice. Kad Uran 27. januara bude krenuo direktnim hodom, energija će vam se vratiti, a vi ćete osetiti snažnu želju da se pozabavite emotivnim životom.

Blizanci

Planetarni ples Jarca nateraće vas da se malo povučete u sebe i preispitate svoje želje, potrebe i ciljeve. Neće vam teško pasti da uvedete promene u sve segmente života. To će vam dati vetar u leđa da se upustite u nove poslovne avanture od kojih ste jedno vreme bežali.

Takođe, ljubav će vam grejati dušu u hladnim zimskim danima. Nećete moći da se odlučite za jednu osobu, ali vam isto tako nečće teško pasti da neko vreme „sedite na dve stolice“. Vaš šarm i harizma opčiniće svakog koga upoznate, a na vama je da olučite kome ćete pokloniti svoje srce.

Rak

Pripremite se na neočekivane pozive i iznenađenja. Možda vam sve što se bude događalo tokom januara neće sasvim prijati, ali će vas pogurati napred i naterati da razmislite šta stvarno želite, a šta uporno negujete iako vam ne donosi dobrobit. Prihvatite spontanost, jer je ovaj mesec stvoren za saradnju i istraživanje partnerstava koja mogu da vam budu od koristi u bliskoj budućnosti. Kreativni saveznici sa pravom energijom mogu ne samo da pozitivno utiču na vaše planove, već i da deluju navijački, što će prijati vašem unutrašnjem detetu.

Neko će vas izazvati da prihvatite ponudu o kojoj nikada ranije niste razmišljali. Krajem januara vaše polje finansija se otvara, pa postoji mogućnsot vanrednih dobitaka kroz igre na sreću, povišice ili vredne poklone.

Lav

Tokom januara bićete fokusirani na posao i na zdravlje, posebno od 5. januara kad Mars bude ušao u znak Jarca. Ukoliko ste se prošle godine osećali iscrpljeno, ovo je sjajno vreme za praktičan pristup stvaranju potrebnih granica kako ne biste morali da ponavljate toksične obrasce. Promenite sve ono što vam nije donelo dobrobit; rešite se loših navika, krenite na dijetu i na sport, to će vam i te kako prijati.

shutterstock.com

Lavovi će se osloboditi samonametnutih ograničenja

 

Pun mesec 26. januara u vašem kućnom znaku može vam pomoći da udvostručite svoje prirodne talente. Podržava vas da se sklonite sa puta koji nije u skladu s vašom suštinskom prirodom. Iskoristite ovu lunarnu energiju da prigrlite autentičnost i da se oslobodite svih samonametnutih ograničenja.

Devica

Prvi mesec Nove 2024. je prilika da ponovo naučite kako da volite sebe i kako da ugađate sebi. Da li će to biti kupovina knjige, cveća koje će oplemeniti vaš životni prostor ili nekog komada garderobe, potpuno je svejedno. Važno je da ćete sebe opet staviti u prvi plan, što dosta dugo niste činili. Zapitajte se zbog čega ste sebe tako dugo lišavali radosti.

Kad 26. januara budemo dočekali pun mesec, to će biti idealan trenutak da se oslobodite prigušene teskobe koja vas dugo muči. Ako vam je neko „stao na žulj“, tad će biti idealan trenutak da mu kažete sve što mislite i da se rasterećni pritiska uputite dalje. Pozitivno je što nećete osećati nikakvu gorčinu, niti uznemirenost zbog prekida odnosa sa osobama koje ne podržavaju vaš lični rast, koje ne žele da vas razumeju i koje vas ne poštuju na način na koji to očekujete od njih.

Vaga

Kažu da je dom tamo gde je srce, a januar je savršen trenutak da otkrijete svoj osećaj pripadnosti. Nekima od vas možda pada na pamet ideja da spakuju kofere i negde otputuju. Budući da planetarni miks Merkura, Venere, Marsa i mladog meseca u Jarcu boravi u vašem domu na vozačkom sedištu, vrlo je verovatno da će neke Vage početi da razmišljaju i o preseljenju.

Neka vas duh avanture vuče napred tokom celog meseca. Jer, kad 26. januara stigne pun mesec u Lavu, on će vam doneti pregršt novih osoba koje će s puno divljenja gledati u vas. Povedite malo više računa kome se poveravate, jer postoji mogućnost da neko oda vašu tajnu.

Škorpija

Pripremite se za vrtlog ideja i planova i postavite temelje za vašu avanturu izgradnje sveta u 2024. godini. Nemojte čekati da stvari same dođu do vas, napravite prve korake i pokažite s koliko energije i volje želite da menjate najpre sebe, a onda i sve što vas okružuje. Pratite svoj kreativni impuls, kako ne biste upali u zamku sumnje u svaki svoj potez.

shutterstock.com

Januar 2024. donosi Škorpijama puno strasti i romantike

 

Dok pun mesec 26. januara bude plesao po nebu obasjanom zvezdama, mogao bi da vam osvetli područja u kojima ste u svojoj karijeri dali malo ili u kojima možda oklevate da preuzmete rizike. Kad Uran završi svoj retrogradni ples krajem meseca, možda ćete se zapitati zašto ste zamenili slobodu za udobnost. Ali, ako niste oprezni, mogli biste da se odlučite za dramatičniji pristup i oslobodite se lanaca koji su vas sputavali na način na koji okolina to od vas ne očekuje.

U ljubavnim odnosima će se smenjivati romantika i strast. Taj miks je upravo ono što vam „drži plamen“ i čini da se osećate kao najvažnija osoba na svetu. Uživajte!

Strelac

Poslovne ponude će pljuštati sa svih strana, a vi nećete znati koju da odbijete i kako da kažete „ne“. Mnogi Strelčevi nisu zadovoljni poslom kojim se trenutno bave, ali ih materijalna sigurnost sprečava da izađu iz zone udobnosti i okušaju sreću na nekoj drugoj poslovnoj adresi. Tokom januara imaćete priliku, a da li ćete je iskoristiti ili ne zavisi samo od vas.

Ukoliko odlučite da promenite firmu ili posao, obavezno „stavite sve na papir“, posebno posle 11.  januara.

Neočekivani poziv mogao bi da zatalasa vaše mirno more kad je ljubav u pitanju. U prvi mah možda ćete poželeti da odbijete priliku za izlazak, ali to bi bila velika greška. Osoba koja će vam uputiti poziv je neko s kim biste mogli da iskusite neverovatne stvari na ljubavnom planu. Ako već niste raspoloženi da budete kormilar u toj priči, barem uživajte u trudu koji partner/partnerka pokazuje kad ste vi u pitanju.

Jarac

Svesni ste da je vreme za velike promene i da ćete ih disciplinovano sprovesti u delo, jer znate koliko su one za vas dobre. Zvezde će vam biti posebno naklonjene u prve dve nedelje januara, pa iskoristite taj period da postavite dobre temelje za budućnost. Mlad mesec koji stiže 11. januara doneće vam nove uvide koji će pozitivno uticati na vaše često krute stavove kad su pregovori u pitanju. Ovo je ujedno i dan kad biste mogli da pregovarate o boljoj poslovnoj poziciji, povišici i radu na novom projektu koji vam se odavno „krčka“ u glavi – uspeh neće izostati.

Krajem meseca većina Jarčeva će želeti da uvede red u svoj emotivni život. Ukoliko predugo tolerišete partneru neke stvari, a on ne želi da ih promeni, nije isključeno ni da ćete pribeći stavljanju pred svršen čin. Neki Jarčevi će doneti odluku o raskidu veze, neki će odlučiti da se razvedu, a neki će dati još jednu, poslednju šansu voljenoj osobi. Toleranciju koja vas je dugo krasila sada će sneniti „kratak fitilj“, a interesantno je da zbog toga nijednog trenutka nećete zažaliti.

Vodolija

Za optimalne rezultate dajte prednost poštovanju svojih granica i prigrlite moć reći „ne“. Sa Merkurom, Venerom, Marsom i mladim mesecom bićete spremni da promenite mnogo toga, ali daleko od očiju javnosti, jer smatrate da je tako najbolje.

shutterstock

Vodolijama bi prijao odlazak na duži odmor tokom januara

 

Januar ćete provesti kao vuk samotnjak koji se priprema za donošenje velikih odluka i radikalnih rezova. Pluton koji prelazi u Vodoliju 21. januara tražiće od vas da napravite prve korake, ali pre nego što to budete mogli da uradite moraćete da „napunite baterije“. Priuštite sebi luksuz da se dobro odmorite, i to bez osećaja krivice. Putovanje bi vam prijalo. Neka januar bude „jedi, moli, voli“ era svim Vodolijama koje žele da narednu 2025. godinu dočekaju kao najbolja verzija sebe na poslovnom, ljubavnom, finansijskom i zdravstvenom planu.

Ribe

U protekloj godini bili ste u procesu kristalisanja svojih bezbrojnih identiteta i otkrivanja ko ste vi u stvari. Saturn u Ribama bio je mudar učitelj koji vam je pomogao da akumulirate novu unutrašnju snagu i da bolje razumete vlastita uverenja. Nova 2024. godina počinje sinergijom Merkura, Marsa i Venere, a kad nastupi mlad mesec nepogrešivo ćete znati kojim putem bi trebalo da krenete kako biste ostvarili sve ciljeve.

Vreme je dragocen resurs, a u januaru vam stiže astrološki poziv da se posvetite svojim željama bez stalnog preispitivanja da li idete u pravom smeru. Da li ste primetili da što više pitanja postavljate sebi, to ste više zbunjeni? Pun mesec u Lavu 26. januara pomoći će vam da izgradite rutinu koja vam daje slobodu i disciplinu da ostvarite svoje snove.

Ljubav će biti u drugom planu, iako bi neka nova osoba mogla da vam da vetar u leđa da s mnogo više lakoće završite sve što ste isplanirali. Kako ćete biti fokusirani na poslovne ciljeve i eliminisanje loših navika, nećete ni primetiti da vas neko posmatra iz prikrajka. U noćima kd budete preispitivali poteze koje ste povukli u drugim segmentima života prisećaćete se starih ljubavi i oživljavati sećanja na priče koje su vam nekad grejale srce.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)