Horoskop

ŠTA NAM DONOSI SATURN U RIBAMA: Oslobodite se iluzija i zamki prošlosti, naredne 2 godine bićemo na testu (FOTO)

Od 4. novembra Saturn će se kretati direktno i vreme je da izronimo iz dubina i udahnemo vazduh.

30.10.2023 09:02

ŠTA NAM DONOSI SATURN U RIBAMA: Oslobodite se iluzija i zamki prošlosti, naredne 2 godine bićemo na testu (FOTO)
shutterstock.com

Saturn u Ribama, ova prstenasta planeta krenuće za nekoliko dana direktno i nastaviti da nas opominje da prihvatimo lekcije.
 

Od 17. juna Saturn se kretao retrogradno i usporio da bismo mogli da naučimo i sagledamo lekcije i, kada krene pravo, da to znanje i primenimo. Od 4. novembra Saturn će se kretati direktno i vreme je da izronimo iz dubina i udahnemo vazduh. Saturn će u Ribama boraviti sve do 24. maja 2025, ali će se zbog retrogradnog hoda ponovo vratiti u ovaj vodeni znak, gde će ostati do 13. februara 2026.

shutterstock.com

Saturn u Ribama

Saturn je bio u Ribama poslednji put od maja 1993. do aprila 1996, pa nije loše da se podsetimo šta nam se dešavalo tada, naravno, ako imamo dovoljno godina. Tada je na teritoriji naše zemlje, po ulasku Saturna u znak Ribe, osnovan Haški tribunal (25. maj 1993), 24. 1. 1994. uveden je Avramov dinar, koji je zaustavio hiperinflaciju i Saturn je polako uvodio red u haotično stanje i pustoš koji je nastao tokom njegovog boravka u Vodoliji. Ribe su znak koji nema jasno iscrtane granice, voli haos i snalazi se dobro u njemu, sklon je maštanju i brisanju jasne granice između jave i sna. To je znak koji je sklon anesteziranju patnje i bola korišćenjem raznih vrsta opijata i alkohola, znak samozaborava i velike žrtve, to je onaj koji strada za druge i zbog drugih, ali ne na način na koji to čini Vodolija. To je ujedno i znak najdublje vere i duhovnosti, znak osamljivanja i pustih ostrva, mora i okeana i svega što je od nas veoma udaljeno, kao, na primer, naša daleka prošlost. Ribe su znak nesvesnog i kolektivnog nesvesnog, znak duboke intuicije, osećanja i empatije.

Saturn, s druge strane, prošlost, izolacija i otuđenost, planeta je koja voli red, rad i disciplinu. Sačinjen je od dužnosti i granica koje jasno povlači svuda gde ostavi trag. On je veliki učitelj, čije lekcije učimo izlaskom iz zone komfora i suočavanjem sa stvarima u sebi i svetu koje su nam neprijatne i nam stvaraju otpor i anksioznost. Ako radimo na konkretnom problemu, bez obzira na količinu neprijatnosti koju nam takvo suočavanje prouzrokuje, bićemo nagrađeni u velikom stilu. Jer Saturn je široke ruke u oba slučaja - i ka da kažnjava i kada nagrađuje. Međutim, ako pružamo otpor i uđemo u fazu negacije i nepristajanja, posledice takvog stava osetićemo čim Saturn pređe u naše sledeće polje i zada nam novi zadatak.

Polje kroz koje nam on tranzitira u natalnom horoskopu jeste život na oblast u kojoj ćemo se suočiti s potrebom da se neke stvari razreše. A rezultati Saturnovog tranzita i našeg činjenja ili nečinjenja tokom istog biće vidljivi tek po njegovom izlasku iz datog polja i ulasku u sledeće.

Pixabay.com

Naredne dve godine desiće se turbulencije, poručuju astrolozi

Šta nas očekuje u naredne dve godine?

Za početak, podvlačenje crte i uvođenje reda u stvari koje su najmanje prijatne, ali ovaj put neophodne. Mašta i snovi zahtevaće realnu podlogu, ali i konačnu realizaciju u stvarnosti. Nejasni i fluidni odnosi počeće da dobijaju jasne obrise i sada će se videti ko je kome šta i zašto. Konačno ćemo shvatiti da altruizam, ali i žrtva imaju granice, pa ih ovaj put jasno postavljamo oko sebe. Spisak onoga što bismo uradili za drugog postaje ograničen i postoji određena crta koju odbijamo da pređemo. I na kraju vera, koja dobija snagu i čvrstinu kakvu nije mogla da zamisli. Naša vera će sada biti usmerena u konkretnom pravcu i svako će imati određenu misiju u realizaciji životnog puta. Ono što smo možda samo naslućivali sada dobija konkretne obrise. I upravo na polju vere ćemo biti najjači i možda ćemo prvi put osetiti da možemo da dostignemo svoj ideal. A kada krenemo ka njemu i simbolika znaka Riba se ispolji u svoj snazi, tu i ovaj Saturn ostaje zatečen, bez čvrstog oslonca jer granice iščezavaju, zar ne?
Iskoristite ovo vreme da se oslobodite iluzija sopstvene stvarnosti i naučite kako da ostvarujete ciljeve prateći srce. Period u naredne dve i po godine ima za cilj da vas nauči da poverujete da su čuda moguća. Iako ponekad ne izgleda tako, ali svi prolazimo kroz ogromne strukturalne promene, kako na globalnom tako na ličnom planu.

Možete biti izgubljeni u prošlosti i plašiti se budućnosti, imati iracionalne strahove i ne znati šta hoćete jer to što ste hteli ranije niste uspeli da ostvarite, pa vas je sada strah da će se to ponoviti. Možete se uhvatiti u zamci prošlosti, a isto tako, možete naći čvrst i stabilan temelj za nove građevine. Prihvatite odgovornost, ali, u isto vreme, budite kreator budućnosti i stvorite čudesnu i magičnu bajku. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)