Horoskop

STVARI IZMIČU KONTROLI, VREME JE DA SE SUOČIMO SA NEIZREČENIM ŽELJAMA: Planete predviđaju promene od januara na kakve je malo ko spreman (FOTO)

Pluton, planeta koja vlada našim strahovima i moći, dobija na snazi sad kad ponovo kreće direktno kroz znak Jarca.

11.10.2023 09:02

STVARI IZMIČU KONTROLI, VREME JE DA SE SUOČIMO SA NEIZREČENIM ŽELJAMA: Planete predviđaju promene od januara na kakve je malo ko spreman (FOTO)
shutterstock.com

Sada, kad je Plutonovo retrogradno kretanje završeno za mnoge, efekat ovoga je da se može osećati kao da događaji izmiču kontroli, a mnoge stvari pucaju koje su godinama pripremane za to. Plutonovi uticaji na nas su duboki, idu iz nesvesnog i nekada je teško dokučiti šta se zaista događa dok ti procesi ne izađu na videlo. Pluton provodi od 12 do 31 godine u svakom znaku, što znači da su uvidi, lekcije i učenja stvoreni da budu istinski shvaćeni i integrisani na dubokom i otelotvorenom nivou.

Od 1. maja, pa sve do 11. oktobra Pluton je bio retrogradan i vodio nas da preispitamo sebe i oslobodimo se svega što je staro i neupotrebljivo, da preispitamo odnos s našim egom i fikcijom i tamnom stranom. Takođe smo bili usmereni da se suočimo sa svojim motivima i neizrečenim željama. Pluton nas je vodio putem transformacije, pitao se koliko smo se promenili i da li smo spremni za preporod.

Moguće je da su se u ovom periodu mnogi susreli s nekim izazovima i u skladu s tim koliko ste ih, pre svega, prepoznali, a kasnije ih se i oslobodili, zavisi kako ćete nastaviti dalje. Ako su vas neki ljudi kontrolisali ili manipulisali vama, ako ste se držali opsesivno neke osobe, ako su vas kontrolisale neke navike, nadamo se da ste ih dosad pustili. Ako niste, imate još malo vremena jer od 20. januara Pluton ulazi konačno u Vodoliju (vraća se nakratko u septembru 2024. do novembra) i u Jarca će ponovo doći tek za 248 godina. Od 2024. očekuje nas novo doba, apsolutna i potpuna transformacija i kvantna evolucija. A do tada, moramo popraviti što se popraviti da.

Pixabay.com

horoskop

U poslednjoj fazi Jarca bićemo između starih konvencija i slobode, kako na globalnom tako i na ličnom planu. Sve više se priča o rasnoj (ne)jednakosti, rodnoj ravnopravnosti, ukidanju zatvora, borbi za prava, ali i društvu. Još su neki ukorenjeni u Jarčevom razmišljanju da mora da postoji nešto ili neko koga moramo slediti, dok nas, u ne tako dalekoj budućnosti, očekuje individualizam i grupno mišljenje. Istinsko duhovno učenje Plutona u Jarcu leži u priznanju lične odgovornosti, dok Vodolija kaže da se oslobodimo od konvencija koje nam ne pomažu u postizanju sreće i zadovoljstva. Nastupa vreme kada treba koristiti naučene lekcije, primeniti transformaciju kroz koju smo prolazili poslednjih meseci i pokrenuti polja koja su bila blokirana, problematična ili su prolazila kroz tranziciju. Pluton u znaku Jarca pripremio nas je i pročistio za vrlo važne životne lekcije, koje su nam u ovom periodu najpotrebnije. Kako oktobar bude odmicao, osećaćemo se bolje, energičnije, posebno u stvarima ili na poljima koja su do sada teže funkcionisala.

Kako ova transformativna planeta završava retrogradnost za ovu godinu, moći ćemo na sve načine da pokažemo da smo se promenili, izlečili i porasli u poslednjih šest meseci. Otkrili smo uvide u naše unutrašnje svetove, a sada ćemo imati priliku da predstavimo sebe na nov način. Veoma brzo dolazi i novo poglavlje u našim životima, posebno u oblasti karijere, ambicija, samodiscipline, dugoročnih ciljeva i materijalnog uspeha.

shutterstock.com

horoskop 2024. goina promena

Pluton upravlja donjim svetom i svim onim što je skriveno. On, takođe, predstavlja začeće, umnožavanje, obnavljanje, upravljanje masama, atomskom silom i zločinom, fobijama, opsesijama, sporim rastom, početkom i krajem, rođenjem i smrću, prinudom, nestajanjem, bakterijama i virusima. Pluton nije omiljen kao planeta, ali ima ogromnu moć da donese promene koje se kasnije ispostave kao čarobne i veoma potrebne. Uči nas da se transformišemo i napravimo evolutivni skok ljudske svesti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)