Horoskop

IGRE MOĆI U NAREDNIH 5 MESECI DONEĆE DRAMATIČNE PROMENE: Retrogradni Uran u Biku upozorava na transformacije, posebno obratite pažnju na novac

Planete nas pozivaju da pokrenemo ratnika u sebi.

12.09.2023 09:01

IGRE MOĆI U NAREDNIH 5 MESECI DONEĆE DRAMATIČNE PROMENE: Retrogradni Uran u Biku upozorava na transformacije, posebno obratite pažnju na novac
shutterstock.com

Kada su u pitanju Uran i prognoze, s njim se nikad ne zna. U zavisnosti od horoskopa, može se predvideti oblast koju će želeti da pretumba, a način će uvek biti iznenađujući. Njegova suštinska potreba jeste da nas iznenadi da bi nas naterao da improvizujemo i otvorimo se za nove mogućnosti.

Uranu su potrebne 84 godine da prođe krug Zodijaka. Svaki znak posećuje oko sedam godina. Kada je Uran iz Ovna prešao u Bika 2018, to je bila prva poseta ovom znaku još od 1942. Kada su Uran, Neptun i Pluton u pitanju, njihove energije su toliko napredne da ljudska priroda još nije sposobna da ih razume na svesnom nivou, pa njihove uticaje lakše vidimo u generacijskim postulatima i vrednostima. Sve tri su u retrogradnom hodu i one opominju da je vreme za transformaciju.

shutterstock.com

Retrogradni hod planeta

Vreme introspekcije

Uran je bio retrogradan u Biku poslednjih pet meseci, od 24. avgusta 2022, pa sve do januara 2023. energije su nas podsticale da tražimo stabilnost i zaštitimo neke stvari od oluja koje su pred nama. Kada je Uran ponovo krenuo direktno 22. januara 2023, oslobađao nas je od potrebe da stvari održavamo stabilnim i prihvatimo neizbežne promene.

Na unutrašnjem planu ovaj period može poslužiti kao vreme introspekcije, tokom kojeg se duboko razmišlja o vlastitim vrednostima i unutrašnjim potrebama, a kako je i Jupiter retrogradan u istom znaku, sve će biti još naglašenije. Retrogradni Uran podstiče unutrašnju refleksiju, terajući nas da pažljivo procenimo šta zaista cenimo u životu. Uz sve ovo, treba imati na umu da retrogradni Uran može uneti promene u partnerske odnose jer je vladalac Bika Venera. Osećaj za većom slobodom ili neočekivane situacije u emotivnim vezama dovešće do burnih promena i reakcija.

S Uranom u Biku veliki deo promena može imati veze s finansijama ili emocionalnom sigurnošću. Uran zna da je stagnacija najveći neprijatelj napretka, pa će nas u narednom periodu uzdrmati na tim poljima da bismo bili progresivniji, ali ovog puta na mirniji, tiši način, iznutra. Bik vlada novcem, radom, materijalnim vrednostima, poljoprivredom, snabdevanjem hrane, umetnošću i muzikom. Ovo su sve segmenti u kojima možemo očekivati korenite promene ili novine ili pripremu za nadolazeće rezove.

Uran je planeta promena, revolucije i inovacija. Podstiče vas da se oslobodite svega što vas sprečava da budete svoje pravo, istinsko ja, da se pobunite protiv ograničenja i budete kreativni. Ciklusi Urana izazivaju velike promene u čovečanstvu i civilizaciji. Može da probudi kolektivni duh, podsećajući nas da napredak svima koristi. Kada je Uran retrogradan - fokus se pomera na unutrašnji, duhovni svet i bitno vam je kako komunicirate s okolinom. Uran je retrogradan od 28. avgusta 2023. i kretaće se unazad kroz Bika do 27. januara 2024, označavajući da je vreme da ponovo razmislite ko ste i gde pripadate.

shutterstock.com

Vreme je za promene

Promena navika

Uran svake godine ima godišnji povratni obrt, usporavajući proces stvaranja promena, tako da možete da odvojite vreme da obradite stvari. Podseća nas da zaista nemamo toliko kontrole koliko mislimo da imamo.
Retrogradni Uran u Biku donosi sa sobom suptilne, ali duboko značajne uticaje kako na individualnom tako i na kolektivnom nivou. Uran simbolizuje promene, inovacije, nekonvencionalnost i iznenadne preokrete, dok Bik donosi stabilnost, materijalne vrednosti i senzualnost. Tokom ovog perioda, dok se Uran bude kretao retrogradno, bićemo podstaknuti da preispitamo naše finansijske prioritete, vrednosti i navike, transformišemo odnos prema materijalnom bogatstvu i novcu, ali i prema bliskim osobama. Možemo promeniti način na koji upravljamo porodičnim budžetom, razmišljati o dodatnim izvorima prihoda ili čak otkrivati neke nove vrednosti koje nam mogu doneti stabilnije finansije.
Možda smo od januara doživeli iznenadne promene ili iznenađenja, ali ovo retrogradno putovanje poziva nas da preuzmemo komandu, da iskoračimo i krenemo na put s vojnom preciznošću. Možda treba da budemo disciplinovaniji, glasniji i žustriji kada je u pitanju odbrana našeg blagostanja.

Retrogradni Uran takođe može da istakne oblasti u kojima se osećamo zaglavljenim i skrene pažnju na ponašanja i obrasce koji nas sprečavaju da budemo ono što jesmo, autentični. Kako se Uran kreće retrogradno, počeće na 23. stepenu Bika i vraćati se na 19. stepen Bika. Dvadeset treći stepen Bika povezuje se s moći, autoritetom i komandom. Poziva nas da povratimo moć i da pokrenemo ratnika u sebi, dok je 19. stepen povezan s duhovnim prodorima.

U sledećih pet meseci, koliko će Uran biti retrogradan u Biku, očekuju nas neočekivani preokreti i promene u oblastima koje Bik predstavlja, kao što su imovina, posedi, umetnost i poljoprivreda. Iako ove promene mogu doneti izazove, istovremeno će se otvoriti vrata i inovacijama u tim sferama. Uran se povezuje s novim tehnološkim dostignućima, pa je i u tom smislu moguć napredak.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)