Horoskop

SLEDI NAM NEDELJA NAGLIH PRESABIRANJA : Ovo su najbitniji datumi za sve horoskopske znake, obratite pažnju!

Donosimo vam najdetaljniji horoskop za period od 13. do 20. februara.

12.02.2023 18:00

SLEDI NAM NEDELJA NAGLIH PRESABIRANJA : Ovo su najbitniji datumi za sve horoskopske znake, obratite pažnju!
shutterstock.com

Tokom narednih sedam dana očekuje nas period naglih presabiranja, promena i snažnih intuitivnih saznanja. Nekim znacima horoskopa sledi turbulentan period na ljubavnom planu, donošenje važnih odluka ali i zdravstveni izazovi.

Srećna Republika donosi vam najtačniji nedeljni horoskop za period od 13. do 20. februara.

 

Foto: Shuttestock

Ovna naredne nedelje čeka doba mentalne snage

Ovan - Mentalna snaga i vera u ljubav

POSAO: Ovnovi se na poslovnom planu nalaze u čudnim i nejasnim situacijama iz kojih nemaju jasan i konkretan izlaz i njih bi, kao takve, i trebalo da prihvatite. U pitanju su potpuno nova stanja s kojima ste možda malo i zatečeni i zato će morati sve sporije da se odvija jer bi sve mimo toga moglo napraviti dešavanja koja ne bi išla vama u korist i koja ne biste mogli da obuzdate. Imaćete i izazove, jaku želju i spremnost, ali realizacija bi mogla da bude nemoguća, pa nemojte da vas to brine. Pričekajte da stvari malo legnu i budu realnije i praktičnije i da ih bolje shvatite i osetite. Previše je proizvoljnosti i nejasnoća, pa bi bio preveliki rizik da budete konkretni i direktni. Ovo je nedelja kada ćete morati da razjasnite i neke situacije oko finansija, pa budite mirni i pratite razvoj događaja da biste mogli da reagujete u povoljnom trenutku. Iako niste u situaciji da se aktivirate u punoj snazi, poslušajte unutrašnji glas i budite koncentrisani da izvučete maksimum. Mentalna snaga će biti jača strana i pomoći vam u čitavoj ovoj situaciji. Važni datumi su 15. i 16. februar, kada možete rešiti i definisati neku svoju situaciju, dok ćete 18. shvatiti kako da razradite određene stvari. Sve što biste sada mogli da aktivirate moglo bi se anulirati nekim tajnim događajima i dešavanjima iza kulisa.

 
LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi imaće bolju i jasniju situaciju na emotivnom planu. U svakom slučaju nećete moći mnogo da se fokusirate na partnerske odnose zbog privatnih i poslovnih obaveza, već više da se prepustite osećanjima, mašti i kreaciji nekog velikog sna. Imate viziju i perspektivu i ne treba ništa posebno da radite, već da pustite da se sve odvija samo od sebe. Bićete iskreni i reagovati drugačije nego što je partner navikao, pa bi mogle i reakcije partnera da budu neočekivane. Slobodne Ovnove očekuje romantična nedelja. Bićete emotivni, saosećajni, zaneseni i osećaćete se kao na sedmom nebu, ali nećete moći jasno da sagledate osobu koja je pored vas. Uživajte u ovoj čaroliji jer ćete vrlo brzo shvatiti da nije sve tako ružičasto. Moguće su tajne, zabranjene ljubavi ili veza na daljinu.
 
ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema sa stresom, visokim pritiskom, ali i depresijom. Nađite izduvni ventil. Iracionalne želje i potrebe vas mogu dovesti do problema s gornjim delom leđa. Moguća nesanica i preterivanje s alkoholom i lekovima.

SAVET: Ne gubite strpljenje, ostanite pribrani da ne biste pokvarili neku priču

 

Foto: Shuttestock

Bikovi su se na poslu napokon pokrenuli

Bik - Budite strpljivi u novim poduhvatima

POSAO: Bikovi su se pokrenuli i nalaze se u veoma jakom i kvalitetnom momentu, kada im se mogu otvoriti mnoge stvari, ali i kad mogu steći važne uvide, koji će vam dati širu sliku. Važno je kako se nosite sa svim događajima i kako ih percepirate i, naravno, kakve poteze pravite. Ništa neće biti naglo i odmah prepoznato, ali će se neke stvari dopasti ljudima koji su vam važni. Neki Bikovi bi mogli započeti novu poslovnu saradnju, a neki bi mogli raditi na novoj poziciji. Moguće je da se nalazite u novoj ili eksperimentalnoj fazi, što vam omogućava da se istaknete i dokažete, a što će svakako jasno uticati na vašu finansijsku situaciju. Sve što radite definitivno ima vrednost, ali je važno da budete strpljivi. Imate dovoljno znanja, ali je potrebno vreme da to pokažete na praktičnom planu. Ove nedelje ćete imati dodira s nekim papirima i administracijom, a moguće je i potpisivanje nekog ugovora. Važni datumi su 14, 15. i 16. februar, kada ćete moći da sagledate širu perspektivu i napravite važne poteze, pa budite obazrivi šta radite jer će se odraziti na dugorčnom planu. Tek sredinom marta ćete imati povratnu informaciju, koju ćete moći da podelite s drugima. Budite vešti u komunikaciji i probajte da pridobijete pažnju i znatiželju drugih. Neko od prijatelja vam može biti velika podrška, ali i nije isključeno da će biti važna karika u nekim budućim poslovima.

LJUBAV: Kad je u pitanju ljubav, za Bikove će ovo biti veoma važna nedelja. Mnogi pripadnici vašeg znaka će napraviti iznenađenje koje će partner pamtiti, bićete nežniji, senzibilniji, ali i otvoreniji. Moguće je da ćete saopštiti nešto važno partneru i to u nekom ključnom momentu. Upotrebićete prave reči u pravo vreme. Odlično čitate između redova i zapažate, pa će vam biti lako da dobijete ono što želite. Slobodne Bikove će neka osoba doživeti na poseban i snažan način, a određeni splet okolnosti će delovati da ostavite poseban utisak, što će vam otvoriti jednu lepu ljubavnu priču. Moguće je da će se odnos ove nedelje produbiti, a izvesne su romantične večere i prijatna iznenađenja.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s grlom i disajnim putevima, ali i s iscrpljenošću. Više se odmarajte i spavajte. Oko 15. i 16. februara su moguće kontrole ili kontrolni pregledi.

SAVET: Za sve je potreban proces

Foto: Shuttestock

Kada je posao u pitanju 18. februar za Blizance je važan

Blizanci - Nagla presabiranja

POSAO: Blizanci će najviše uticaja imati kroz informacije i okolnosti koje se tiču nekih naglih događaja, novih uvida i saznanja i preokreta. Imajte uvek svest šta možete da očekujete i postignete i nemojte biti previše euforični. Nastavite da sagledavate okolnosti i ne idite više od toga. Ove nedelje ćete imati značajne rezultate, koji možda neće biti u vidu finansija u ovom trenutku, ali kasnije svakako hoće. Prošli ste izvesna iskušenja, ali i dalje imate neke sumnje i nesigurnosti. Suočavate se sa situacijama i ljudima koji nisu dovoljno kompetentni ili vas ne poznaju najbolje, ne cene vaš rad i trud. Važan datum ove nedelje je 15. februar, kada će vam neke stvari biti jasnije, a 16. ćete se boriti za nešto što mislite da zaslužujete. Imate znanja i kapacitet, ali će oni do kraja nedelje doći do izražaja. Važan datum koji ćete dugo pamtiti jeste 18. februar, kada vas očekuje značajan skok i još značajnije informacije. Međutim, neke stvari će morati da se odvijaju tajno ili daleko od očiju ostalih kolega i zaposlenih, pa budite obazrivi ako neko može da vam radi iza leđa. Sve informacije ostavite za sebe i dobro ih proverite pre nego što stvari postanu ozbiljne.

LJUBAV: Zauzeti Blizanci će biti mnogo jasniji i sigurniji od ove nedelje i to će se odraziti na njihovu vezu. Imaćete lepe i ispunjene trenutke i tako ćete zračiti, naročito oko 15. i 16. februara, kada biste mogli doneti neku odluku, podići vezu na viši nivo ili dobiti neku veoma lepu vest ili informaciju. Znaćete da izaberete pravi momenat kada i šta treba da kažete i to će se odraziti veoma pozitivno na partnera. Za vikend je moguće romantično putovanje ili neko vreme samo za vas. Slobodni Blizanci bi ove nedelje mogli da započnu vezu s osobom koja im se veoma dopada. Doživećete jedno veoma lepo i prijatno iznenađenje i to će uticati da produbite odnos i promenite mišljenje o nekome koga ste gledali s rezervom. Radi se o iskrenom odnosu i s jedne i s druge strane, koji će se veoma dobro razvijati.

ZDRAVLJE: Blizanci su otvoreni prema svemu što im se dešava, ali zato im može pasti koncentracija i fokus, pa su moguće povrede. Moguće je da ćete iz nekog razloga biti u panici. Obratite pažnju na glavu i prste.

SAVET: Cenite ono što ste postigli.

Foto: Shuttestock

Od polovine nedelje ostvaruju vam se planovi na polju karijere

Rak - Vreme promena nabolje

POSAO: Dragi Rakovi, ovo je nedelja u kojoj ćete se baviti planovima i promenama na polju posla i karijere. Na samom početku nedelje potrebno je da poslovne želje prilagodite realnoj situaciji koja se menja u odnosu na prethodni period. To vam neće predstavljati problem samo ako budete bili dovoljno koncentrisani i ne dozvolite da vam izmiču detalji od kojih zavisi celokupni razvoj situacije. Od sredine nedelje bićete suočeni s nekim ograničenjima koja će vas navesti da uvedete trajne promene koje će na kraju uticati na povoljniju poslovnu klimu. Neko od muških saradnika će vam ponuditi dugoročnu poslovnu saradnju, koja će se pokazati kao stabilna i finansijski isplativa. Rakovi koji očekuju unapređenje, poboljšanje uslova na poslu ili čak promenu posla od 15. februara mogu da se nadaju ostvarenju planova. Klima na polju karijere postaje dosta povoljnija, pa nema razloga za brigu, samo dobro sagledajte sve aspekte opcija koje vam se nude. Od kraja nedelje možete da očekujete poslovni put, ali i bolju organizaciju u planiranju obaveza i strateških ciljeva za budućnost. Imaćete dosta jasniju sliku gde želite da budete u bliskoj budućnosti ne samo kada je u pitanju karijera već i vaš životni put, koji se tokom ove nedelje na neki način trasira. Od nedelje se intenzivira saradnja sa strancima, koja će biti finansijski veoma isplativa i doneće vam mnogo putovanja u narednom periodu, kao i praktičnu mogućnost za usvajanjem novih znanja. Možda ćete u jednom trenutku osetiti strah ili nesigurnost, ali ćete ubrzo shvatiti da imate podršku ljudi koji mogu mnogo toga da učine za vas i da nema potrebe za takvim osećanjima. Kada je u pitanju finansijska situacija, početkom nedelje novac vam dolazi u vezi saradnje s inostranstvom, dok krajem nedelje stiže iz patnerskih poslova koji su, takođe, povezani sa strancima. Obratite pažnju na troškove pošto je poželjno da u ovom periodu budete veoma skromni u prohtevima.

LJUBAV: Na emotivnom planu Rakovi koji su u braku ili vezi imaju mogućnost da otputuju s partnerom već početkom nedelje, a pratiće vas snažan osećaj zaljubljenosti bez obzira na to koliko ste dugo zajedno. Krajem nedelje osećaćete veliku povezanost s partnerom, koja će doprineti većoj stabilnosti vaše veze. Rakovi koji su trenutno slobodni mogu da sretnu osobu koja će ih opčiniti na nekom putovanju ili nekoj vrsti edukacije, ali krajem nedelje imate priliku da ponovo uspostavite emotivni odnos s osobom iz prošlosti koja je stalno prisutna u vašim mislima.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu sredinom nedelje moguć je veći pad energije, ali već na kraju sedmice uspostavljate ravnotežu.

SAVET: Prihvatite promene

Foto: Shuttestock

Lavovi žele da se osame

Lav- Jaka intuitivna saznanja

POSAO: Dragi Lavovi, ove sedmice možete delovati malo odsutno ljudima iz okruženja, ali vi samo posmatrate trenutnu situaciju na svoj način i pravite detaljnu reorganizaciju, koju ćete drugima saopštiti tek kad u potpunosti budete sigurni u njenu ispravnost. Na početku nedelje možete shvatiti da se već duže vreme odvija neka promena koju niste na vreme uočili, ali zato sada ne gubite vreme, već pokušavate da nadoknadite izgubljeno i popravite stvari, koliko je to moguće. Dosta ste intuitivni tokom ovog perioda i nećete baš moći na racionalan način da objasnite sve zaključke do kojih ste došli, pa vam je zato jednostavnije da ih čuvate za sebe i ponašanje prilagodite unutrašnjem glasu. U utorak vas očekuje predlog za poslovnu saradnju, koja vam može doneti dugoročnu stabilnost. Možda se radi o poslu koji nije jednostavan i zahteva mnogo truda i posvećenosti, što vas na neki način i ograničava u delovanju, ali će zato i nagrada biti primerena obavljenom. Saradnja je izvesnija sa starijim muškarcima koji, iako važe za teže karaktere, imaju veliki ugled u oblasti svog delovanja. Kraj nedelje je odličan za potpisivanje svih vrsta ugovora, a najpovoljniji dani su petak i subota. Harmonizacija odnosa kada su u pitanju poslovi u vezi s inostranstvom i napredak saradnje u smislu nekog proširenja ili većih nadležnosti u delovanju. Krajem nedelje može doći do promena na radnom mestu koje će se pozitivno odraziti na vaš položaj, a dobićete podršku nekoga od kolega kada se tome najmanje budete nadali. Odlična nedelja za preispitivanje sopstvenih postupaka iz bliske prošlosti i izvlačenje dragocenih zaključaka. Kada su u pitanju finansije, novac možete da očekujete već od ponedeljka i to od partnerskog posla, dok vas na kraju nedelje očekuje isplata u vezi s poslom koji redovno obavljate.

LJUBAV: Na emotivnom planu Lavovi koji su u braku ili vezi, i pored duboke povezanosti s partnerom, osećaju potrebu da se distanciraju ili će to uraditi partner. Može doći i do razdvojenosti u prostornom smislu usled nekih spoljnih okolnosti, što vam neće prijati. Na kraju nedelje očekujte promene u svakodnevnom funkcionisanju koje vam donose neki vid olakšanja. Kada su u pitanju slobodni Lavovi, biće dosta dešavanja s osobom iz prošlosti, bilo da je reč o bivšem partneru ili nekome prema kome ste samo platonski gajili osećanja. Na početku nedelje čuvajte se nekog vida obmane ili samoobmane, dok vas na kraju nedelje čeka lepo iznenađenje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu previše hedonizma može da škodi.

SAVET: Verujte intuiciji.

Foto: Shuttestock

Device, obratite pažnju na zdravlje

Devica - Zanimljiva partnerstva

POSAO: Drage Device, ovo je nedelja u kojoj ćete doživeti važna iskustva na polju partnerskih odnosa i saradnje, ali i neke vrste emotivnog uzdizanja, koje će vas dosta ojačati. Na početku nedelje možete dobiti ponudu za saradnju koja će vam delovati pomalo konfuzno i nedefinisano, ali s druge strane vam se nudi dobar finansijski napredak. Probajte jasno da sagledate sve aspekte ponuđenog posla i da što preciznije definišete uslove saradnje da bi bilo što manje prostora za nesporazume. Od utorka će se realizovati dugoročni posao na koji čekate već duži vremenski period i koji će zahtevati dosta angažovanja s vaše strane, kao i povećanu odgovornost. S druge strane, doneće vam dugoročni angažman, koji će vam dosta značiti u smislu sigurnosti i finansijske stabilnosti. Od sredine nedelje fokus će vam biti na partnerskim poslovima, koji će biti značajno unapređeni, a od srede vam se nudi neki veći projekat preko osobe s kojom već sarađujete i to uspešno. Nemojte odbijati ništa što vam se ponudi tokom ove nedelje pošto svi ovi poslovi mogu u budućnosti dobiti veće dimenzije i prerasti u značajne projekte koji imaju tendenciju da se odvijaju na duže staze. Tokom ove nedelje imaćete izraženu naklonost osoba od autoriteta koje će vas protežirati u različitim situacijama. Poslovni partneri će se dosta oslanjati na vas i vašu reputaciju, pa ćete tokom ove nedelje biti prilično traženi i zauzeti. To vam u nekim trenucima može zasmetati, ali nemojte da reagujete naglo, već se potrudite da se bolje organizujete i postignete što više stvari pošto ćete imati dosta benefita od poslova koje prihvatite tokom ovog perioda. Kada su u pitanju vaše finansije, veći novac možete da očekujete u četvrtak i to vezano za partnerski posao, dok od kraja nedelje stiže neka zakasnela isplata iz ranije završenog posla.

LJUBAV: Na emotivnom planu Device koje su u braku ili vezi imaju dosta nejasnu sliku o tome šta žele od partnera. To na samom početku nedelje može napraviti problem u vašem odnosu, pošto će zahtevi i zamerke koje dajete partneru delovati nejasno i neutemeljeno u realnosti. Na kraju nedelje potežu se neke stare teme koje se tiču emocija ili dece i koje je dobro raspraviti baš u ovom periodu. Device koje su trenutno slobodne, imaju veliku šansu da se zaljube na početku nedelje u osobu koja će im se činiti kao ostvarenje snova. Bićete preplavljeni emocijama i smetaće vam sve što vas odvraća od vaših planova koji se odnose na potencijalnog partnera. Krajem nedelje ćete se malo vratiti u realnost pošto će se ponoviti neke situacije iz prošlosti koje će zahtevati svesniji pristup i realnije ciljeve.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravlje, na početku nedelje bi mogle da se aktiviraju hronične bolesti.

SAVET: Budite otvoreni za sve vidove saradnje

Foto: Shuttestock

Promene na ljubavnom planu od polovine nedelje

Vaga - Strpljen, spasen

LJUBAV: Vage će ove nedelje biti pribrane i osvešćene u nekim trenucima kada budu stavljene pod sumnju. Oscilacije su i dalje moguće, kao i prekidanja, ali s ciljem da vam pokažu da nije sve sigurno, a ne da biste se osećali nesigurno. S druge strane, praktične poslovne okolnosti će vam doneti inspiraciju, entuzijazam i prilike da nešto korisno uradite. Ovo je priprema terena za potpuno novo, ne treba da brinete o tome šta ste sve mogli da postignete. Međutim, budite i dalje oprezni i zadovoljni jer će se krajem meseca situacija mnogo promeniti. Vratiće vam se ideje i dinamičnost, ali je neophodno da ne potcenjujete neke situacije i ljude. Događaji iz februara će se odraziti na nešto što vas očekuje u maju, zato je veoma važno da uradite stvari kako treba i poštujete neke ustaljene forme. Moguće su i neke nejasnoće što se tiču finansija, bilo da se radi o poslu ili novcu, pa sve dobro proverite jer su moguće greške. Ovo je odličan period za započinjanje nekog kursa, učenje i sticanje znanja jer ćete biti veoma fokusirani i konkretni. Studenti će imati uspeha u ovom roku, naročito kada je reč o usmenom odgovaranju. Vage koje se bave privatnim biznisom bi mogle imati neke manje potrese, pa je važno da sve bude ispravno. Ono što vam najviše treba u ovom periodu je putovanje, pa ako niste u mogućnosti da otputujete na duže, priuštite sebi neko kraće putovanje.

POSAO: Vage koje su u braku ili vezi bi mogle da imaju oscilacije u ponašanju i osećanjima. Čas ćete biti srećni i zadovoljni, čas nezadovoljni i previše pasivni. Sve to mora da bude tako, osetljivo i postepeno i vrlo brzo će proći, pa ispoštujte to kako se osećate. Smetaće vam monotonija, a moguće je da ćete zbog nečega biti ljuti. Partner će imati razumevanja, pa bi to trebalo da cenite jer vas u drugoj polovini februara očekuje nešto potpuno novo. Iz nekog razloga ćete morati da ostanete kod kuće, dok će partner izaći ili obrnuto. Od 15. februara situacija će se promeniti i odnos će dobiti oblik kakav ste želeli. Moguće je zajedničko putovanje. Slobodne Vage će ove nedelje imati priliku da započnu ozbiljnu vezu ili bar upoznaju osobu koja im odgovara. Moguće je da će to biti na putovanju, u izlasku ili nekom društvu. Izdvojiće se neko ko će vas na prvi pogled opčiniti intelektom, dati sigurnost i nasmejati.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, možete imati problema zbog nekog opiranja ili suprotstavljanja, što može uticati na stres, štitastu žlezdu i depresiju. Moguće su upale sluzokože, infekcija oka, ali i tahikardija.

SAVET: Nemojte ništa da silite, uskoro se sve menja

Foto: Shuttestock

Škorpije su u zenitu uspeha karijere

Škorpija - Mentalno razgibavanje

POSAO: Drage Škorpije, ovo je period kada treba da budete odgovorne, savesne i uradite neke konkretne poslove. Primetili ste neke važne stvari u koje ćete morati da se umešate i budete uporniji. Ako se to ne dešava na poslovnom planu, vrlo je izvesno da se radi o privatnom. Nešto vas je emotivno pogodilo, ali je potrebno da reagujete trezveno i odgovorno. Sve će doći spontano, ali vama znači da pokažete kvalitet i da uzmete ono što vam pripada. To će biti posebna motivacija, ali i specifično iskustvo, koje će doneti neke drugačije okolnosti. Spojićete lepo i korisno, a krajem ove nedelje i početkom sledeće dostići ćete vrhunac. Februar je veoma važan mesec, kada će se stvari nadovezivati jedna na drugu, ali i uneti neku novinu. Škorpije koje se bave privatnim biznisom sklopiće neke dobre poslove i potpisati važne ugovore. U komunikaciji ćete biti otvoreniji, pa će i ideje dolaziti brže i spontanije. Ovo je veoma povoljan period za sve koji se bave umetnošću, poslovima preko interneta i medicinom. Međutim, neće biti većih promena na poslovnom planu ove nedelje, ali će svakako biti više posla. Mentalno ćete biti prilično aktivni i na tom polju možete da očekujete promene. Dobro shvatate šta se dešava i strana preko puta vas zna šta znate i možete da uradite, ali pazite dobro šta izgovarate. Nemojte da vam jezik bude brži od pameti. Ovo je dobar period za sve studente, naročito za one ispite koje nisu mogli da polože. Očekujte vesti od braće ili sestara.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Škorpije bi ove nedelje mogle imati posebnu inspiraciju i mnogo bolju interakciju s partnerom i bliskim osobama. Imaćete više kontakta i s ljudima iz šire okoline, što će vam posebno prijati. Izazovi i oscilacije bi mogle da dođu ako vas neko bude usporavao ili negirao nešto što radite. Bićete naklonjeni partneru i posebno bliski, naročito oko 16. i 18. februara. Doživećete nešto posebno ovih dana od bliskih članova porodice ili prijatelja, ali nisu isključene ni važne promene kod vas samih. Škorpijama koje su u lošem odnosu bi mogla da se pojavi neka nova osoba koja će na prvi pogled delovati kao savršenstvo, ali možda to i nije tako jer ne možete realno da sagledate situaciju. Slobodne Škorpije bi mogle da dožive buru emocija i preplavljena osećanja, ali bi moglo da se radi o neuzvraćenoj ljubavi ili možda zabranjenoj. Sve to će dodatno napraviti konfuziju i naterati vas da donesete neku konačnu odluku.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s disajnim putevima, ali i stresom. Oko 16. februara moguće su neke neprijatnosti, što može doneti probleme sa srcem i pritiskom.

SAVET: Nemojte davati previše značaja nekim situacijama ili ljudima koji to ne zaslužuju 

Foto: Shuttestock

Strelčevima se savetuje više fizičke aktivnosti

Strelac - Porodična idila

POSAO: Strelčevi će ove nedelje imati novitete na poslovnom planu, ali će najveći fokus biti na informacijama koje će dobiti, a koje im se neće dopasti.  Moguće je da će vas sve to ometati da obavljate posao i da ćete manje biti funkcionalni zbog toga što ćete biti pod jakim utiskom, a nećete imati s kim to da podelite. Ovo je važan period za neke dugoročne planove, a moguće je da ćete biti u prilici da nešto potpišete. Moguće je da se radi o nečemu što je ranije trebalo da se desi  i što je došlo sa zakašnjenjem. Imajte na umu da treba neke bazične stvari da promenite i startujete iz početka. Menjaćete odnos prema nekim ljudima i to će imati velikog efekta na druge, a da vi toga nećete biti svesni. Nešto i neko će vam se nametati, što bi moglo da vam smeta i da vas remeti. Prihvatićete sve zbog nekih osoba, ali se nećete osećati inspirativno. Bićete taktični i strpljivi, što nije inače vaša osobina. Finansije će biti takođe u fokusu ove nedelje jer niste zadovoljni situacijom. Oko 16. ćete pokazati stav i  nezadovoljstvo i na specifičan način dati doprinos nekim novinama. Bićete diplomatični i podići kvalitet, neki će uvećati zaradu, podići platu ili započeti dodatni posao, koji će biti dobro plaćen. Nije isključeno i kraće putovanje koje ste dugo odlagali.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Strelčevi će se i dalje najbolje osećati kod kuće s najmilijima. Nećete biti motivisani niti imati želju da se pokrenete, a više će vam prijati kućna atmosfera nego drugi ljudi. Imaćete jaka osećanja, koja nećete znati na koji način da ispoljite. Od 16. februara ćete morati da postavite prioritete, a krajem nedelje i da se konačno pokrenete pošto će vam se otvarati kvalitetne situacije. Deca, ako ih imate, će vas posebno ispunjavati i doneti lepe momente i vesti. Slobodni Strelčevi će od 16. februara biti prilično zainteresovani za jednu osobu, ali je moguće da se radi o nečemu što će započeti pod velom tajne ili ćete vi pokušati da sakrijete osećanja. Nemojte da se pomirite sa činjenicom ako budete odbijeni jer će se krajem meseca situacija promeniti. Budite uporni i ne odustajte lako.
  
ZDRAVLJE: Imaćete problema s upalama. Mogući su problemi s kožom, bakterijama i virusima, promenljivo raspoloženje. Aktivirajte se fizički.

SAVET: Ne budite lenji i inertni, pokrenite se

 

Foto: Shutterstock

Dobar period za kratkoročne poslove

Jarac - Nejasna komunikacija

POSAO: Dragi Jarčevi, ove nedelje akcenat će biti na komunikaciji i kratkoročnim poslovima, kao i na saradnji s vama bliskim ljudima. Na početku nedelje budite oprezni u komunikaciji pošto je velika verovatnoća da dođe do nekog nesporazuma ili pogrešnog razumevanja. Takođe ste skloni da razmišljate neracionalno, a u određenim trenucima i konfuzno. S druge strane, osećate se odgovorno i ozbiljno pristupate dužnostima. I pored trenutnih ograničenja, uspevate da ostvarite značajne rezultate na poslovnom planu, pa od sredine nedelje možete očekivati konkretne rezultate. Jarčevi koji se bave privatnim poslom imaće priliku da realizuju bitan projekat i poboljšaju finansije. Od kraja nedelje komunikacija se značajno poboljšava. Dobar period za kratkoročne poslove koji zahtevaju brzu realizaciju. Neko od bliskih prijatelja ponudiće vam saradnju ili to može biti neko od vaših rođaka. Na kraju nedelje imaćete potrebu da jasno iskažete svoje strahove i objasnite šta je to što vas ponekad koči u realizaciji vaših ideja. Intuitivna rešenja vam se sama nameću u pojedinim situacijama. Kada su u pitanju vaše finansije, novac možete da očekujete u sredu, kroz neko proširenje aktuelnog posla. Obratite pažnju na troškove i budite veoma restriktivni na tom planu. Novac vam dolazi i kroz bliske prijatelje, braću ili sestre.

LJUBAV: Na emotivnom planu, Jarčevi koji imaju partnera treba da paze u komunikaciji jer lako mogu doći u situaciju da olako obećavaju nešto što posle ne mogu da ispune. Cele nedelje ćete intuitivno osećati šta partner želi i šta mu je potrebno, pa ćete se truditi da mu to i pružite. S druge strane, osećate potrebu da komunicirate, ali istovremeno i strah od reakcije koju bi mogle izazvati vaše reči ili od onog što bi druga strana mogla da izgovori. Jarčevi koji su trenutno sami intenzivno misle na nekoga ko im je nedostupan ili postoji fizička udaljenost, pa ne možete da ostvarite kontakt na način na koji biste želeli. Ako idete na kraći put, možete da upoznate osobu koja će vas u potpunosti opčiniti, ali će vam pobeći istog trenutka ukoliko pokušate da uspostavite neki vid kontrole nad njom.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravlje, nezdrava i neredovna ishrana može vam stvoriti probleme s varenjem.

SAVET: Budite pažljiviji u komunikaciji

Foto: Shuttestock

Pred Vodolijama je nedelja odgovornosti

Vodolija - Vreme za realizaciju

POSAO: Drage Vodolije, ovo je nedelja u kojoj ćete biti aktivno usmereni na realizaciju svojih ciljeva i neće biti mnogo mesta za odmor i povlačenje. Na poslovnom planu osećate veliku odgovornost zbog poslova koji su vam povereni i uživate poverenje nadređenih. Usmereni ste u potpunosti na posao i to vas ograničava u drugim životnim sferama u kojima niste ostavili mnogo prostora. S druge strane, osećate da je sada došao trenutak da pokažete šta znate i da vam od toga zavise vaši poslovni angažmani. Sredinom nedelje možete doći do jedne tajne informacije koja vam može pomoći u zaključenju jednog kratkoročnog, ali prosperitetnog posla. To saznanje može povoljno uticati na vaš dalji razvoj pošto se možete odlučiti za edukaciju i učenje novih oblasti kojima ćete proširiti polje svog delovanja. Od kraja nedelje uspeh na polju materijalizacije i vaš fokus na realizaciju ciljeva daje vidljive rezultate. Sve ono što ste držali i pripremali u tajnosti jer nije došlo vreme da krenete u realizaciju sada možete lako da ostvarite. Nemojte samo da dozvolite da vas strahovi koče u tome, pokušajte da osvestite šta vas to sprečava da na lakši i jednostavniji način dođete do cilja. Na finansijskom planu ove nedelje pokažite poseban oprez pošto su moguće krađe novca s računa, pa čuvajte šifre i kartice. Do veće isplate može doći krajem nedelje i to iz posla koji ste iz nekog razloga držali u tajnosti, a sada počinje da vam donosi velike prihode.

LJUBAV:Na emotivnom planu Vodolije koje imaju partnera nemaju baš mnogo vremena za trenutke udvoje. Više ste usmereni na posao, pa se stiče utisak da vas nigde nema. I kada ste tu, ili telefonirate ili se ne odvajate od laptopa, što partnera čini nezadovoljnim. Oni koju su dugo u vezi imaće više razumevanja od partnera od novijih parova. Pred kraj nedelje ostvarenje nekih tajnih i iskrenih želja. Vodolije koje su trenutno slobodne mogu preko posla upoznati osobu koja nije često tu, pa se mogu naći u odnosu koji je više platonski i onlajn nego stvaran. Pred kraj nedelje neko ko je već duže vreme zainteresovan za vas može vam to otkriti, što za vas može biti potpuno zbunjujuće, ali će vam, na neki način, prijati.

ZDRAVLJE: Kada je reč o vašem zdravlju, povedite računa o simptomima koji se javljaju sporadično i nemojte ih zanemarivati.

SAVET: Budite oprezni s novcem

Foto: Shuttestock

Ribama stiže novac

Ribe - Pažnja i naklonost

POSAO: Drage Ribe, ovo je period kada se osećate dobro i uživate veliku naklonost ljudi do čijeg mišljenja vam je stalo, pa vam tokom ovog perioda ništa ne pada teško. Na početku nedelje sve što radite obavijeno je velom tajne, čak i kada to ne želite. Možda ćete posao raditi na daljinu i onlajn, pa nećete biti fizički prisutni ili ćete tokom ovog perioda dobiti nove poslove koji se rade isključivo preko interneta, pa ćete sve vreme funkcionisati u onlajn poslovnom okruženju. Na neki način se osećate ograničeno, ali znate da će vam trenutne pozicije poboljšati status i u stanju ste da prevaziđete to unutrašnje osećanje težine bez pomoći sa strane. Sredinom nedelje neko od vaših prijatelja vam može ponuditi saradnju, koja će vam doneti velike finansijske benefite, a pritom možete i naučiti nešto potpuno novo na praktičnom nivou. Od kraja nedelje bićete u samom centru dešavanja i vaše mišljenje će biti odlučujuće u određenim trenucima koji zahtevaju brzo razmišljanje. Lako dolazite do rešenja i imate veliku podršku okruženja, koje vas postavlja u lidersku poziciju. Podsvesno znate koje odluke treba doneti za dobrobit vaše poslovne zajednice i time se i rukovodite. Na finansijskom planu novac vam dolazi preko poslova koje radite s prijateljima ili preko potpuno novih angažmana. Povoljan dan za finansijsku realizaciju je sreda, kada možete očekivati veću isplatu. Novac trošite na prijatelje ili poslovna ulaganja.

LJUBAV: Na emotivnom planu Ribe koje su u braku ili vezi mogu biti fizički razdvojene od partnera, ali im to ne smeta da jedno drugom iskazuju ljubav i nežnost. Osećate duboku povezanost s partnerom, kao i njegovu ljubav i podršku čak i kada ste fizički razdvojeni, pa vam to daje nadahnuće za sve što radite. Od kraja nedelje partner vas može obradovati nekim novim idejama koje će lako realizovati i time vam olakšati funkcionisanje. Ribe koje su trenutno slobodne emotivno su okupirane nekim platonskim odnosom koji na njih deluje pozitivno. Imate više poleta i lakoće u svakodnevnom funkcionisanju i dobro ste raspoloženi. Nezavisno od toga, imate oko sebe ljude koji vam ukazuju pažnju i neskrivenu naklonost, pa možete da birate s kim ćete da provodite vreme i ostvarite nešto više od običnog poznanstva.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu, moguće su stomačne tegobe.

SAVET: Iskoristite povoljan period pred vama.

 

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)