Horoskop

SPREMITE SE, VEĆ 9. JANUARA KREĆE NOVOGODIŠNJI CUNAMI: Ovna i Bika čeka poslovni uspon, Vage ljubavni rolerkoster i promene, dok Ribe moraju da učine samo jedno!

Najdetaljniji nedeljni horoskop samo na Srećnoj republici.

bySrećna republika

08.01.2023 19:01

SPREMITE SE, VEĆ 9. JANUARA KREĆE NOVOGODIŠNJI CUNAMI: Ovna i Bika čeka poslovni uspon, Vage ljubavni rolerkoster i promene, dok Ribe moraju da učine samo jedno!
shutterstock.com

Prva nedelja nakon novogodišnjih i božićnih praznika mnogim horoskopskim znacima će doneti promene, ali je i dalje sve u znaku mira i opuštanja. Ipak, potrebno je pripremiti se na nadolazeće izazove, a evo ko bi na kom polju trebalo da bude posebno obazriv.

Srećna republika vam donosi najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 9. do 15. januara 2023. godine. 

shutterstock.com

Ovan

Ovan - Nagrada i kontakti

POSAO: Ovnovima će u u ovom periodu biti akcenat na finansijama i karijeri, ali i odnosu prema svemu tome za naredni period. Neke ideje ćete moći da realizujete, a radi se o nečemu što je dosad bilo sputavano ili nije, iz nekog razloga, moglo da se razvija. Već u ponedeljak 9. januara imaćete dobru priliku i važno prepoznavanje da iskažete neke potencijale i unesete novine. Ovo je vrlo plodonosan period, kada ćete se dodatno aktivirati, shvatiti smisao i biti dinamičniji u poslu. Mnogi Ovnovi će podići zaradu, dobiti bonus ili nagradu, sklopiti nove isplative poslove, neki će rešiti da promene posao, neki bi mogli ponovo da rade s nekim starim kolegama. Od četvrtka ćete osetiti da ste potpuno spremni na nove okolnosti, razmišljaćete drugačije, biti otvoreni za sve razgovore i nove prilike i pustiti da vas zapljusne talas ideja, inovacija i preokreta. Uz sve to, očekujte dosta druženja, zabave, mejlova i komunikacije, ali budite obazrivi da ne budete previše opušteni ili povodljivi, naročito oko 15. januara, kada ćete imati posebna iskustva. Informacije su veoma važne, pa obratite pažnju na sve što se oko vas priča. Mogući su i važni razgovori s braćom i sestrama. U svakom slučaju, ne žurite s odlukama, proverite sve što potpisujete, dobro promislite o novim idejama i gledajte unapred. Moguće je kraće putovanje.

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi ovih dana imaće više prilike za druženje s prijateljima, posete, zabavu i veći kontakt s ljudima. Ovo su trenuci u kojima ćete se lako dogovarati i razumeti, poštujući individualnost i slobodu onog drugog. U isto vreme ćete gledati u budućnost, ali i osvrtati na prošlost, kao važno iskustvo i povezivanje. Oslobodićete se nekih formi i šablona i dosadašnjeg obrasca ponašanja u odnosu. Slobodni Ovnovi će imati priliku, snagu i inspiraciju da prodube odnos s osobom koja im prija u svakodnevnoj komunikaciji, odnosu prema životu, stavovima, željama. Moguće je da se radi o nekome ko vam je doskora bio prijatelj, neko koga ste upoznali preko prijatelja, društvenih mreža ili na putu. Emocije, strast i ljubav će se spajati i nadovezivati lako i jednostavno, pa možete ostvariti zaista kvalitetan odnos.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu biste mogli imati problema ako ne iskoristite potencijale koje imate. Mogući su problemi s viškom energije, kilogramima, hormonima. Oko 15. januara usporite.

SAVET: Radite na promenama i usavršavanju, ali ne fokusirajte se mnogo na materijalno

shutterstock.com

Bik

Bik - Noviteti u poslu

POSAO: Bikovi će ove nedelje biti u prilici da se fokusiraju na plodove rada, koji će u ovom periodu biti istaknutiji. Moguće su isplate koje ste dugo čekali, moguće je da ćete dobiti više novca nego što ste mislili, ali isto tako ćete biti u prilici da vratite dugove, sravnite račune i na drugačiji način posmatrate materijalne vrednosti. Ovo je veoma povoljan period za sklapanje poslova i ugovaranje finansija, ali pod uslovom da sve radite polako i dobro proverite. Moguća je saradnja sa starim saradnicima, s ljudima iz inostranstva ili prijateljima. Odlične su pozicije za one koji se bave tehnologijom i novim i naprednim naukama. Komunikacija će takođe biti značajna, a stvoriće se uslovi da steknete neke nove spoznaje i uvide. Sve će se događati ležerno i lako i nadovezivati. Očekuje vas buđenje svesti, rast i razvoj, ali i prepoznavanje u kom pravcu treba da idete. Moguće je da nećete tokom januara imati značajne poteze, ali presabiranje, nova saznanja i planove za buduće dane, u svakom slučaju, hoćete. Sve će se odvijati spontano, a sve manje ćete želeti da imate kontrolu nad situacijama i okolnostima. Važni datumi su 9, 12. i 15. januar, kada će biti pojačane prilike i mogućnost da iskažete kvalitet i vrednosti. Uz vašu malu aktivnost, doći će sjajni rezultati, koji će vam pokazati da sve može i da ne morate u svemu da imate kontrolu. Iskoristite ovaj period za nova ulaganja, nove ideje i mogućnost da se povežete s nekim novim ljudima. Januar je veoma značajan za vas.

LJUBAV: Bikovi će ove nedelje biti više okrenuti poslu i planovima za budućnost, dok će im partner biti najveća podrška i sinonim za sigurnost i stabilnost. Partner će se pokazati, pre svega, kao prijatelj i neko ko može da sagleda širu sliku. Vaši potezi i potezi partnera biće jednostavni, ali ćete biti zreliji i mudriji i više verovati u ono što radite i kada stupate u komunikaciju s drugim ljudima. Slobodni Bikovi bi srodnu dušu mogli da potraže u poslovnom okruženju, naročito ako se radi o muškim pripadnicima vašeg znaka. Zračićete posebnom energijom, koja će privući ljude s kojima ste na istoj talasnoj dužini. Važan datum je 15. januar, kada bi iz jednog spontanog druženja ili izlaska mogla da se promeni situacija i produbi jedno poznanstvo ili prijateljstvo. Moguće je da ćete na jedan način spojiti ljubav i posao, zadovoljstvo i zabavu. Bikovi koji nisu raskrstili s nekim osobama iz prošlosti mogli bi da imaju manje probleme ili će im kvariti raspoloženje i planove neka bivša ljubav zbog ljubomore ili posesivnosti.

ZDRAVLJE: Kad je zdravlje u pitanju, mogući su problemi s grlom i imunitetom, dok će vam oko 15. biti potreban mir, tišina i introspekcija.

SAVET: Budite spremni da pokažete snagu i istrajnost kada je to potrebno

shutterstock.com

Blizanci

Blizanci - Duhovno buđenje

POSAO: Dragi Blizanci, kod vas će aktivnosti tokom januara biti daleko manje. U fokusu će biti sumiranje svih dešavanja u prethodnoj godini i pravljenje planova za narednu. Pre svega je potrebno da prepoznate sve što vam se ovih dana budi, na mirniji i tiši način, naročito oko 9. januara, kada će biti najveći intenzitet ovog uticaja. Ovo je sjajan period da podignete znanje, stil i kvalitet života i uspostavite ravnotežu i balans. Oko 15. januara očekujte neke burnije događaje na unutrašnjem ili spoljašnjem planu, koji bi mogli naglo da vas zaustave ili uspore. Ništa nije slučajno i sve se dešava s razlogom jer je to usporenje za vas veoma važno. Bićete zadovoljni rezultatima, ali vam je potreban nova putanja i pravac koji će se dešavati tokom januara. Oko 9. i 15. januara moguće je da ćete imati povoljan period kada su finansije u pitanju i kada možete očekivati veći priliv novca. Moguće je da se radi o poslovima koje ste odranije završili, a sada je došlo vreme za naplatu. Od 12. januara ćete primetiti da je energija koja se nalazi u vama postala mirnija i da su vam mnoge stvari jasnije. Iskoristite povoljno ovaj nalet energije za stvaranje i konstruktivne stvari, a ne za bespotrebnu svađu i rasprave. Ovo su katarzični momenti za mnoge Blizance. Moguće je da će neki od vas otići na putovanje ili će biti u prilici da se viđaju s osobama koje su došle iz inostranstva.

LJUBAV: Zauzeti Blizanci ove nedelje imaće, pre svega, dubinski unutrašnji sklad s partnerom, a zatim i na praktičnom i mentalnom nivou. Odnosi bi mogli postati harmoničniji, a vi svesniji šta su prave vrednosti u vašoj vezi. Biće naglašenija seksualna energija, a odnos, pre svega, prijateljski, pun razumevanja i pozitivne energije. Ovo je sjajno vreme da negde otputujete. Blizancima koji nisu shvatili suštinu ili nisu prošli period transformacije odnos će biti napetiji, a oni ćutljiviji i napetiji. Ne tražite krivce u drugima, već potražite problem u sebi. Potrebna je transformacija da biste prevazišli iskušenja. Slobodni Blizanci bi ovih dana mogli da upoznaju osobu koja dolazi iz inostranstva, s puta ili ste je upoznali preko prijatelja. Ovo bi mogla da bude veza na daljinu, koja će biti bez obaveza. Prijaće vam ovakav odnos, ali i kvalitet koji se bude ostvario. Studenti bi mogli da se zbliže s osobom sa fakulteta, dok će oni koji su na putu upoznati osobu na istoj talasnoj dužini. Budite opušteni i prihvatite nepredvidive situacije.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje‚ nećete imati većih zdravstvenih problema. Slaba tačke su vam glava i respiratorni organi. Moguća je konfuzija i neorganizovanost, ali i sklonost hedonizmu.

SAVET: Sve može da se uskladi, imajte to na umu!

shutterstock.com

Rak

Rak - Rešavate se obaveza

POSAO: Dragi Rakovi, ove nedelje bavićete se pitanjima finansija, ali i nekim tajnama na emotivnom planu, koje ćete konačno rešiti da podelite s ljudima do kojih vam je stalo. Nedelja, na neki način, počinje završavanjem nekih stvari iz prethodnog perioda koje vam prave smetnju da nastavite dalje s tekućim obavezama, koje se polako gomilaju, što vam stvara blagu nervozu. Kako nedelja bude odmicala, bićete smireniji pošto ćete uspešno i brzo rešavati sve što vas usporava i, uporedo s tim, bavićete se i novim poslovima. U petak se otvara mogućnost za potpisivanje partnerskog ugovora sa strancima, ali i za putovanja koja vam mogu doneti novu poslovnu saradnju i napredak u karijeri. Neki Rakovi će na suptilan način navesti drugi stranu da im ponudi uslove koji im odgovaraju i zbog toga će biti izuzetno zadovoljni. Na samom kraju nedelje može doći do obrta koji će potpuno preusmeriti tok dešavanja. Nepredviđene situacije koje će za vas ujedno predstavljati novi izazov s kojim se do sada niste susretali obeležiće kraj nedelje i nateraće vas da razmišljate izvan dosadašnjih okvira na koje ste navikli. Iznenadićete i sebe i druge novim rešenjima. Na finansijskom planu ovo će biti zanimljiva nedelja, pa tako već u ponedeljak dolazite do veće količine novca kroz partnerski posao koji je duže vreme aktuelan i u vezi s čim ste tajanstveni. Na kraju nedelje izvesni su neplanirani troškovi. Ovo je finansijski povoljan period za vašeg partnera, pa vam novac dolazi i preko njega.

LJUBAV: Rakovi koji su u braku ili vezi uspevaju da usklade obaveze i promenljiva unutrašnja stanja s partnerom i njegovim očekivanjima. Intuitivno znate šta je potrebno da uradite u određenim trenucima da bi partner bio zadovoljan, pa ćete cele nedelje biti zaslužni za dobru atmosferu i mir u kući. Povedite računa u nedelju pošto ćete imati povećanu želju za slobodom i nerviraće vas nametnute obaveze, što bi trebalo da stavite partneru do znanja da ne biste u jednom trenutku izgubili živce i postali netaktični. Slobodni Rakovi u ponedeljak mogu doneti odluku da neku svoju tajnu zaljubljenost obelodane i urade nešto po pitanju svog odnosa s osobom do koje im je stalo. Do realizacije može doći već krajem nedelje, kada će vas jedan neočekivani susret ili događaj naterati na akciju. Kraj nedelje donosi i zanimljiva poznanstva preko prijatelja.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu su mogući stomačni virusi i nervoza.

SAVET: Ne gurajte stvari pod tepih

shutterstock.com

Lav

Lav - Uživanje u pažnji

POSAO: Dragi Lavovi, ovo je nedelja poboljšanja kada su međuljudski odnosi u pitanju, pa će mnoge stvari koje su vas nervirale u prethodnom periodu doći na svoje mesto. Nedelja počinje s dobrim aspektom Venere prema Marsu, što će vam na poslovnom planu doneti sjajnu priliku da doprete do većeg broja ljudi i predstavite se u najboljem svetlu izlaganjem ideja koje su originalne i koje će brzo zainteresovati ljude. Ovo je period kada ćete biti dosta prisutni u javnosti i ljudi će vas doživljavati kao originalnu osobu koja ima da ponudi nešto novo, što vas čini interesantnim za saradnju. Kako nedelja bude odmicala, fokus će vam biti na svakodnevnim obavezama koje ćete rešavati na specifičan način, uz koji uopšte nećete osetiti opterećenje. To vas drži u dobrom raspoloženju zbog pojačanog osećaja da stvari držite pod kontrolom i rešavate uz minimalan napor. U nedelju predstoji jedan događaj koji vas nakratko može izbaciti iz koloseka i zone udobnosti, a tiče se odnosa s poslovnim partnerima ili nadređenima na poslu. Neko od njih može uraditi nešto neočekivano, što vam može mnogo zasmetati, ali brzo ćete stvari postaviti na svoje mesto. Na finansijskom planu novac možete da očekujete već početkom nedelje i to kroz partnerske poslove koji su novijeg datuma ili kroz poslove koje radite s prijateljima. U nedelju se pričuvajte nepredviđenih troškova koji mogu nastati zbog partnera ili jednog od roditelja.

LJUBAV: Lavovi koji su u braku ili vezi osećaju se dosta aktivno i partner može samo da vas sledi pošto nemate nameru da usporite. U ovom periodu mnogi će želeti vaše društvo, a dosta ste aktivni i kada su prijatelji u pitanju, pa se partner može osetiti pomalo zapostavljenim. Na kraju nedelje moguć je iznenadni sukob s partnerom koji može dobiti veće razmere ako se ne budete kontrolisali. Lavovi koji su trenutno slobodni biće u centru pažnje i imaće veći izbor ljudi koji su zainteresovani za nešto više od prijateljstva. Već na početku nedelje neko veoma originalan iskazaće vam naklonost, a na kraju nedelje bićete iznenađeni činjenicom da je neko od kolega zainteresovan za vas, što ćete saznati potpuno neočekivano.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su problemi s cirkulacijom i venama.

SAVET: Budite taktični i strpljivi

shutterstock.com

Devica

Devica - Povećanje posla

POSAO: Drage Device, ove nedelje bićete okupirani poslom i važnim dešavanjima na tom polju, a neće izostati ni događaji na emotivnom planu. Na početku nedelje dolazi do povećanja poslova koji su finansijski veoma isplativi. Osim toga, u pitanju su poslovi koji će vam biti zanimljivi i izazovni u intelektualnom smislu, a zahtevaće i saradnju s većim brojem ljudi, što dovodi i do širenja kontakata, koji vam mogu biti bitni u budućnosti. Tokom cele nedelje morate biti spremni na to da će vam iznenadne okolnosti remetiti planove, što će vas izuzetno nervirati, ali, s druge strane, vaša sposobnost da budete fleksibilni i da se prilagođavate okolnostima može vam doneti finansijsko poboljšanje, pa ćete na kraju nedelje imati razlog više za zadovoljstvo. Budite spremni na razna odlaganja, administrativna kašnjenja i obaveze koje će vam teško padati tokom ove nedelje, naročito što imate osećaj da ponovo prolazile kroz neki stari scenario koji ste odavno prevazišli. Na finansijskom planu u ponedeljak možete da očekujete isplatu preko posla koji redovno obavljate, ali i dodatne prihode. Na kraju nedelje budite pažljivi s novcem pošto trošite više od planiranog. Moguć je i trošak kroz iznenadno putovanje.

LJUBAV: Device koje su u braku ili vezi, žele da na svakodnevnom planu osete rasterećenje i da smanje obaveze koje ih već duže vreme opterećuju. Partner vam u tome pomaže koliko može, ali na vama je da donesete odluku i presečete one poslovne odnose koji vas opterećuju i utiču negativno na vaš privatni život. Krajem nedelje moguće je zajedničko putovanje koje će vam prijati i doneti nove uvide i interesovanja. Slobodne Device upoznaće preko posla osobu s kojom imaju dosta toga zajedničkog iako na prvi pogled to neće tako izgledati. U petak vas očekuju događaji koji će vam na suptilan način ukazati ko bi za vas bio partner najbliži vašoj slici idealnog. Na kraju nedelje mogući su neočekivani susreti blizu vašeg radnog mesta.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu pobedite računa o virusnim infekcijama, naročito ako se infekcije uporno vraćaju i prave vam ozbiljnije zdravstvene probleme.

SAVET: Organizacija je pola posla, imajte to na umu ove nedelje

shutterstock.com

Vaga

Vaga - Na korak do novih okolnosti

POSAO: Drage Vage, nalazite se na korak do nekih novih stvari, koje vam stvaraju nesigurnost i nelagodu, ali nema razloga za brigu. Bićete prepoznati od drugih ljudi i biće prihvaćene neke stvari za koje ste imali bojazan. Mnogo toga će se kod vas tokom januara promeniti na poslovnom planu i doneti nove oscilacije, a od 9. januara je prvi momenat koji će se materijalizovati u tom smislu. Videćete da su neke stvari daleko bolje, a može doći i do otrežnjenja i novih shvatanja. Od 15. januara samopouzdanje će vam samo rasti, a vi ćete biti zadovoljni kako se stvari odvijaju. Bićete življi, energičniji i konačno ćete izaći iz jedne poslovne faze i potpuno drugačijeg odnosa prema poslu. Januar je mesec koji vas otvara i daje vam novi pristup poslovanju, više volje, snage i samopouzdanja. S druge strane, mnoge Vage će ovih dana rešavati neke porodične stvari i probleme. Moguće je da se radi o nekoj papirologiji, nekretninama ili jednom od roditelja. Vage koje se bave privatnim biznisom takođe će morati da reše neke probleme i uvedu promene, a nije isključena ni promena poslovnog ili stambenog prostora. Ovo je period čišćenja, sređivanja podruma duše, ali i prostorija u kojima boravite i radite. Otvaraju vam se neka nova vrata, koja će doneti ogromnu promenu u odnosu na decembar prošle godine. Finansije su stabilne, ali biste mogli biti skloni trošenju i kupovini, pa budite obazrivi.

LJUBAV: Vage će se polako otvarati i truditi da pokažu voljenoj osobi da su se promenile. Od 9. januara će se mnogo toga promeniti u vašem odnosu, bićete otvoreniji, veseliji i šarmantniji. Prijaće vam društvo voljene osobe, a to će se i te kako osetiti u vašoj okolini. Sledi vam zaista lep i kvalitetan momenat i trenuci sreće i blagostanja. Vage koje se nalaze u lošem i toksičnom odnosu doživeće od partnera neku vrstu sabotaže, promene raspoloženja i neke neprijatne situacije, pa bi oko 15. januara moglo da dođe do razdvajanja i udaljavanja. Slobodne Vage će biti spremne da se upuste u neobaveznu vezu i ove nedelje će biti dosta prilika za to. Više ćete izlaziti, družiti se i zabavljati. Izašli ste iz pasivnijeg perioda, pa vas više neće držati mesto. Moguće su i veze na putu, u inostranstvu ili s strancima. Radi se o neobaveznom odnosu i, pre svega, prijateljskom.

ZDRAVLJE: Nećete imati većih zdravstvenih poteškoća, ali su mogući problemi sa stomakom i kolenima.

SAVET: Nemojte bespotrebno preterivati ili pojačavati neke stvari

shutterstock.com

Škorpija

Škorpija - spontani i iskreni

POSAO: Drage Škorpije, ove nedelje će kod vas u fokusu biti porodica, finansije i privatni biznis. Ove nedelje ćete zračiti drugačijom energijom i želećete da sredite sve što vam je ostalo nesređeno od prošle godine da biste mogli da se okrenete potpuno drugačijem načinu života i funkcionisanja. Postavićete neke nove prioritete i ciljeve, koje ćete polako početi da sprovodite u delo. U nekim trenucima će vam značiti da budete u društvu nekih ljudi, dok ćete u drugom želeti da se osamite i distancirate jer će vam biti potrebna tišina da biste izvukli neke važne zaključke. Počećete da shvatate da vam je potreban drugačiji pristup i da vam je za mnoge stvari potrebna lakoća i kvalitetniji ljudi. Gotovo do kraja januara ćete se postepeno menjati i priključivati u život nove osobe koje su po nečemu specifične, drugačije i zanimljive. Nema razloga za brigu jer vam je jasno da se trud isplati i da je napredak neminovan. Škorpije koje se bave privatnim biznisom će biti u prilici da zaposle neke nove ljude, uvedu novine ili renoviraju prostor. Već od 9. januara imaćete vidljive i konkretne rezultate, a ključni datum je 15. januar, kada ćete imati važan pomak na finansijskom i materijalnom planu. Nema potrebe ništa da potencirate, već je potrebno da budete spontani i ništa da ne stavljate u kalup. Omogućeno vam je da date sebi vremena i prostora kada ćete nešto završiti, ali, naravno, ne treba to da zloupotrebite i maksimalno prolongirate. Trudite se da nađete meru i ne plašite se da budete svoji. Budite opušteni i oslonite se na ljude u koje imate poverenja. Poslušajte savet prijatelja.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Škorpije su započele drugačiji vid funkcionisanja i napravile neki novi dogovor, koji će tražiti da se i druga strana pridržava, međutim, imajte u vidu da neće moći osoba preko puta vas da se oseća isto u svakom trenutku, pa da bi veza išla uzlaznom putanjom, morali biste da imate više razumevanja. Ovde se radi o slobodi koju bi trebalo da prihvate i jedna i druga strana i kada se radi o komunikaciji i kada se radi o praktičnom funkcionisanju. Ovo je važan period za sve pripadnike vašeg znaka i da budete spontani i, pre svega, jedno drugom prijatelj. U suprotnom, može doći do vraćanja na stare probleme i udaljavanje. Slobodne Škorpije će imati priliku da se zbliže s nekim koga su upoznale preko prijatelja, a oko 15. januara će se komunikacija i bliskost produbiti. Očekujte više poruka, flerta i zabavnih trenutaka.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu može doći do problema s disajnim organima, bol i slabost u rukama, a moguća je i neka manja intervencija. Moguća je nervoza, napetost i pad imuniteta ako se budete u nešto razočarali ili osećali prevareno. 

SAVET: Trudite se da budete u balansu

shutterstock.com

Strelac 

Strelac - Spontani rast

POSAO: Strelčevi će u ovom periodu ili primati informacije odmah ili će ih potpuno odbijati od sebe, radiće sve bez premišljanja ili preterane analize. Ničemu nećete pristupati s ulepšavanjem, već prihvatati stvari kakve jesu. Međutim, trebalo bi i da radite bez žurbe, bez napetosti i nervoze, budete spontani i ne unižavate druge jer u tom slučaju možete biti iznenađeni razvojem događaja u vašu korist. Bićete komunikativniji i imaćete neke nove ideje, što će se pokazati kao korisne informacije. Sve do 20. januara možete biti na testu, koliko ste u stanju da se izdignete iznad neke situacije. Ako ne budete sami mogli to da otkrijete, neko bi mogao sa strane da vam skrene pažnju. Vrednost i kvalitet moći ćete da postignete već 9. januara da biste mogli da uradite nešto što će drugi jako ceniti i poštovati, a prelomni trenutak bi mogao da bude oko 15. januara. To bi moglo uticati i na vaše finansije, pa je moguća povišica ili kratkotrajna finansijska satisfakcija. Moguće je i kraće poslovno putovanje koje će vam doneti dosta radosti, druženja i zabave, ali i odlične poslovne rezultate. Budite i dalje obazrivi kada su finansije u pitanju ili važni ugovori, pa dobro proverite šta potpisujete. Ovih dana ćete imati više kontakta s braćom i sestrama, a ako želite da kupite telefon ili neki drugi uređaj, sačekajte sledeću nedelju. Bićete skloni trošenju, pa probajte da napravite plan kako da najbolje iskalkulišete s finansijama.

LJUBAV: Na emotivnom planu situacija bi mogla polako da se stabilizuje. Očekuje vas lep period, kada će odnos s partnerom biti harmoničan, a dani ispunjeni smehom i veseljem. Viđaćete se češće s prijateljima, porodicom, a neki bi mogli čak i da otputuju, što bi bilo najbolje za ovaj period. Mnoge očekuju lepe vesti, srećni događaji i veselja. Kod većine pripadnika ovog znaka ili podznaka napetost i nervoza će odjednom nestati, a eventualne nesuglasice bi mogle da budu oko novca. Ne dozvolite da vam to pokvari ovako dobar period. Slobodne Strelčeve očekuje ljubav na svakom koraku, a najviše varnica može da dođe na putovanju, putem društvenih mreža, preko prijatelja, ali i u komšiluku... Ovo je period zabave i neobaveznih veza, pa će vam ova energija i te kako prijati. Opustite se, zabavite i dajte sebi, a i drugima više slobode.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, mogući su problemi sa stomakom, pa ne preterujte s jelom i vodite računa šta konzumirate.

SAVET: Ne eksponirajte se previše

 

 

shutterstock.com

Jarac

Efikasnost i dobra komunikacija

POSAO: Dragi Jarčevi, ovo je nedelja u kojoj ćete biti posvećeni poslu i finansijama, a imaćete i mogućnost da na pravi način verbalizujete sve ono što već duže vreme niste mogli da iskažete. Već od ponedeljka ulazite u petu brzinu kada je posao u pitanju i trudite se da postignete što više zbog subjektivnog osećaja da ste u zaostatku u odnosu na kolege. Vrlo brzo ćete uvideti da ste radom sve ostavili iza sebe, pa ćete tako početi s novim poslovnim zadacima, na kojima ćete uglavnom raditi i individualno, bez pomoći saradnika. Krajem nedelje dolazi do izražaja vaša moć ubeđivanja i upravo tada ćete dobiti priliku da se izrazite tako da vas svi shvate na pravi način. Ovo će vam doneti veliko olakšanje pošto ste u prethodnom periodu imali osećaj blokade kada je komunikacija u pitanju. Čak i ono što ste uspeli da iskažete bilo je ili pogrešno ili nedovoljno shvaćeno. Zato iskoristite ovu nedelju da razjasnite sve što je ostalo nerešeno. Na samom kraju sedmice dobijate priliku da pokažete kreativnost u praktičnom smislu, svojim delima. Na finansijskom planu ovo je odlična nedelja, pa već u ponedeljak možete da očekujete isplatu zaostalih honorara od prethodno obavljenog posla. U nedelju ćete imati potrebu da trošite novac na izlaske i zadovoljstvo, a mogući su i troškovi vezani za decu.

LJUBAV: Jarčevi koji su u vezi ili braku imaju potrebu da partneru iskažu naklonost kroz praktičnu stranu svoje ličnosti, pa se tako nećete štedeti i bićete tu za sve što mu bude bilo potrebno. U nedelju može da dođe do nesporazuma vezano za decu ili neki izlazak, pa vas to može prilično uznemiriti. Jarčevi koji si trenutno sami imaju sjajnu priliku da upoznaju na poslu nekoga ko im odgovara po svim kriterijumima, a prema kome će ujedno osetiti veliku strast. Odmah ćete osetiti potrebu da pokažete zainteresovanost i jasno stavite do znanja svoje namere. Na kraju nedelje može doći do nekih nepredviđenih događaja koji vas mogu navesti da se povučete i preispitate svoje želje i namere kada je emotivni život u pitanju. Može se ponovo umešati neko iz vaše prošlosti prema kome još imate nerešena osećanja.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu moguća je nervoza i problemi s varenjem.

SAVET: Ne trošite novac na nepotrebne stvari

shutterstock.com

Vodolija

Vodolija - Period lakoće

POSAO: Drage Vodolije, ulaskom Venere u vaš znak i vaše prirodno prvo polje ne samo da ćete se prolepšati i postati privlačniji već imate osećaj da sve oko vas postaje lakše i lepše. U ponedeljak iskoristite harizmu i olakšajte sebi tako što ćete dozvoliti da vam drugi ljudi pomognu na poslovnom planu i rasterete vas dela vaših obaveza. Naglašeno ste kreativni i cele nedelje pokušavaćete da rešite na potpuno nov način sve ono za šta u prethodnom periodu niste mogli da pronađete rešenje. Imaćete veliku pomoć i podršku saradnika, koji će vam se naći pri ruci za sve što vam bude bilo potrebno. Kraj nedelje donosi izazove Vodolijama koje se bave privatnim poslom, pa tako jedna iznenadna odluka može da dovede do niza situacija koje će uticati direktno na vašu egzistenciju. Trudite se da sve odluke donosite nakon dužeg razmišljanja, a one odluke koje zahtevaju hitnost donesete uz konsultaciju s ljudima kojima verujete. Iako ste skloni individualnom delovanju i odlučivanju, tokom ovog perioda ipak pokušajte da radite uz uključivanje ljudi od poverenja, kako u proces rada tako i u proces odlučivanja. Na finansijskom planu novac vam dolazi kroz kreativne poslove, a tokom ovog perioda znaćete kako da smislite nove načine zarade. Krajem nedelje mogući su troškovi vezani za dom u kome živite ili za jednog od roditelja.

LJUBAV: Vodolije koje su u braku ili vezi osećaju jaku povezanost s partnerom. Partner vas obasipa pažnjom i ljubavlju, što rezultira harmoničnim odnosom i međusobnim poverenjem. Vodolije koje nemaju decu mogle bi se upravo tokom ovog perioda odlučiti za potomstvo, a neki pripadnici znaka će se sada ostvariti kao roditelji. Krajem nedelje moguće su svađe i sukobi s partnerom i napeta atmosfera u kući, pa se trudite da više vremena provodite u lepim izlascima koje ćete zajedno osmisliti. Slobodne Vodolije će se tokom ovog perioda zaljubiti, a pratiće ih osećaj velike strasti i fizičke privlačnosti. Trudite se da veza koju započnete ne bude tajna i izbegavajte osobe koje su zauzete, bez obzira na izgovore koje vam plasiraju i jačinu strasti koju osećate. Insistirajte na otvorenosti pošto se ne osećate dobro kada ste prinuđeni da nešto krijete.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu osećate pojačan umor i brzo se zamarate.

SAVET: Pazite da vas ne obuzme lenjost ili upadnete u hedonizam

shutterstock.com

Ribe

Ribe - Želja za tajnošću

POSAO: Drage Ribe, ovo je nedelja u kojoj ćete biti više skloni tome da se povučete u svoj mir nego što će vam prijati ljudi i gužva. Na poslovnom planu nedelja počinje planiranjem nekih privatnih angažmana i dogovorima koje držite u tajnosti. Ribe koje se bave privatnim poslom moraće da odlože nakratko planove i naprave bolji plan, za koji je najbolje da ga zna što manje ljudi. Sredinom nedelje neko od vaših prijatelja može vam ponuditi zanimljivu saradnju, koja će vam u potpunosti odgovarati i koja će biti potpuno u vašem stilu. Prijatelji su dosta prisutni ove nedelje u poslovnoj sferi ili kroz zajedničku saradnju ili davanjem saveta o stvarima o kojima znaju više od vas. Ono na šta je potrebno obratiti pažnju ove nedelje jesu informacije koje dolaze od vas i koje morate selektovati i biti oprezni kome poveravate i s kim delite. U suprotnom možete doći u situaciju da nešto što ste apsolutno želeli da zadržite u privatnoj sferi bude dostupno velikom broju ljudi. Isto tako proveravajte informacije koje dolaze do vas da vam ne promakne nešto što može biti značajno za vaše poslovanje. Na finansijskom planu novac vam stiže iz poslova koje držite u tajnosti, ali možete profitirati i kroz privatan posao i poslove s nekretninama. U nedelju su mogući neplanirani troškovi vezani za automobil ili tehniku, ali i troškovi kroz braću i sestre.

LJUBAV: Ribe koje su u braku ili vezi ove nedelje osećaju potrebu za povlačenjem, što će partner odlično razumeti, pa će se potruditi da vas rastereti obaveza i praktičnih pitanja čije rešavanje mu ne pada teško tokom ovog perioda. Savet za zauzete Ribe jeste da ne ulaze u duple veze tokom ovog perioda pošto će iskušenja svakako biti. Krajem nedelje može se otkriti neka tajna zbog koje će doći do svađe ili rasprave, a ukoliko sukob kulminira, može doći i do prekida. Ribe koje su slobodne mogu biti okupirane nekim platonski odnosom, koji traje već duže vreme. Ovo je period u kom ste skloni tajnom zaljubljivanju i tajnim vezama više nego transparentnim odnosima. Međutim, krajem nedelje postoji opasnost da ono što želite da sačuvate kao tajnu pređe u javnu sferu, što vam može mnogo zasmetati. Zato budite pažljivi i oprezni, posebno preko vikenda.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su problemi sa metabolizmom i nesanica.

SAVET: Nagradite sebe masažom ili toplom kupkom, prijaće vam

Komentari (0)