Horoskop

DOLAZI NAM NEVEROVATNA 2023. GODINA: Bikove čekaju šokantne promene, Blizance vrhunac u karijeri, a evo ko će doživeti emotivni rolerkoster kom se niko nije nadao!

Najdetaljniji horoskop za 2023. godinu donosi vam Srećna republika.

bySrećna republika

25.12.2022 18:01

DOLAZI NAM NEVEROVATNA 2023. GODINA: Bikove čekaju šokantne promene, Blizance vrhunac u karijeri, a evo ko će doživeti emotivni rolerkoster kom se niko nije nadao!
shutterstock.com

Poslednja nedelja u 2022. svakako neće biti jedna od jednostavnijih u prethodnoj godini, budući da se pred pripadnicima mnogih horoskopskih znakova nalazi niz izazova, međutim, ono što će biti zaista posebno počinje već od 1. januara 2023. godine. Zato je veoma važno da se pripadnici svih horoskopskih znakova pripreme za ono što sledi. Evo šta čeka svakog od njih.  

shutterstock.com

Ovan

Ovan - Prihvatite okolnosti

POSAO: Ovnovi ove godine treba da isprate razvoj događaja, budu u pripravnosti i ponašaju se u skladu s njima. Ništa ne inicirajte sami, već odgovorite na situacije koje vam se budu događale. Ovo je period tišine, kada ćete često biti posmatrač događaja, menjati kriterijume, a retko će se tražiti od vas da reagujete. Tokom januara i februara ćete biti u sličnom raspoloženju i stanju, kao i u prethodnoj godini, sagledavati kako da pokrenete nešto što je u skladu s vama i u čemu se najbolje snalazite. Iako će se posle 12. januara energija pokrenuti, još nije pravi momenat za radikalne poteze. Od marta ćete imati potpuno drugačiju svest i reakcije koje nisu bliske vašoj ličnosti. To mogu biti veoma neobične situacije koje mogu zbuniti vas i vašu okolinu, ali će biti veoma važne i imaće uticaj na naredne tri godine. Imaćete važnu podršku i mogućnost da započnete nešto novo i pokažete da možete da istrajete. Desiće se snažne promene koje će vam pomoći da izađete u prvi plan. Prepustite se novim situacijama, uklopite s novim impulsima, postići ćete odlične rezultate i savladati neke lekcije. U maju i junu ćete biti aktivniji i dinamičniji i imati brze promene, ali ćete steći neku sigurnost i stabilnost. Na vama je da reagujete u datoj situaciji, ali i da znate kada treba da se povučete. Jul i avgust su definitivno meseci kada treba više da se odmarate i povučete, dok u septembru treba sve svoje potencijale i resurse da uložite u posao. Postići ćete dobre rezultate i izaći na kraj sa svim izazovima, ali ćete u nekim trenucima i rizikovati ili otići u neku krajnost. Potrebno je pronaći balans i oslobodite se kontrole pošto će biti veoma intenzivan period, s puno oscilacija. Ovo je period transformacije i pripreme za novo poglavlje. U novembru i decembru ćete imati širu sliku i planove koji su vezani za vaše glavne zadatke u narednom periodu. Finansijska situacija će biti turbulentna i često menjati pravac. Oktobar je najplodonosniji mesec.

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi do početka marta bi trebalo da prihvate da neke stvari ne mogu da se definišu. Nemojte insistirati i rešavajte sve u hodu, bez striktnog plana jer biste, u suprotnom, mogli da doživite razočaranje, a neki Ovnovi bi mogli zbog prejakih očekivanja da se odluče na raskid. Mart je dobar mesec kada su u pitanju ljubav, komunikacija i usaglašavanje s partnerom i bliskim ljudima. U aprilu treba da budete strpljivi i tolerantni, dok ćete u drugoj polovini maja imati konkretnije i stabilnije momente, ali i dalje bi sve trebalo da se događa postepeno i spontano. Slobodni Ovnovi bi mogli da uplove u novu vezu tokom maja, juna, oktobra i decembra. Avgust je mesec kada će vam biti potrebna sloboda, mnogo bolje ćete funkcionisati individualno, a u septembru ćete se više fokusirati na posao i lične rezultate. Novembar i decembar je buran period u pozitivnom smislu, kada vas očekuje sreća u ljubavi, drugačiji i pozitivniji odnos.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s psihom, depresijom, donjim delom leđa, stomakom, kolenima i stopalima. Ne prolongirajte posetu lekaru i ne ignorišite simptome, naročito u drugom delu godine. Moguće su intervencije.

SAVET: Budite fleksibilni, prilagodljivi, ne budite isuviše kritični prema sebi, ali svakako budite obazrivi.

shutterstock.com

Bik 

Bik - Nova životna faza

POSAO: Bikovi će ove godine od marta realizovati neke ciljeve i ideje. Međutim, ne radi se o nekoj strogoj formalnosti, već ćete kroz igru i lagano doći do nekih saznanja, poznanstava i zaokružiti priču kojoj već neko vreme težite. Tokom januara i februara možete očekivati potvrdu svega što ste radili prethodnih godina i to će biti uvod u ono što vas očekuje od marta. Ulazite u novu fazu, kada ćete menjati stavove, principe i okolnosti koje vas okružuju. U nekim momentima vas može obuzimati strah od svega, ali je najbolje da se prepustite osećajima i ne pokušavate da sve racionalno objasnite. Sredinom aprila biste mogli da budete nezadovoljni rezultatima, ali je potrebno da se strpite i ne odustajete od zamisli jer još nećete biti ni blizu svojih dostignuća. Ne dozvolite da vas pokoleba razočaranje jer ćete već u maju biti razuvereni i spojićete lepo i korisno. Od ovog meseca očekuje vas širenje i blagostanje u oblastima na kojima ste radili. Ako ste stekli uvide i suočili se s njima, bićete spremni na promene koje vas očekuju, a prosperitet očekuje i ljude iz vašeg okruženja. U suprotnom, očekuju vas nervoza i razočaranje. Od juna ćete malo usporiti, ali će se i smanjiti pritisak. Napravićete manji predah tokom leta, da biste na jesen nastavili tamo gde ste nešto započeli još u martu. Imaćete dosta dobrih prilika, koje neće biti baš najbolje organizovane, ali će vam dati podršku i vetar u leđa. Očekuju vas važna nova iskustva i rezultati na finansijskom planu. Tokom avgusta možete biti zbunjeni nekim događajima koji bi mogli da vas vrate u neka stanja od pre dve godine. Mnogo toga vam može biti zamagljeno i nejasno, pa nećete znati u kom pravcu da krenete. Takođe, mnogo toga može biti kontradiktorno, ali je to sve suočavanje s nekim okolnostima koje će od vas izvući nove životne principe. Nemojte se obeshrabriti, već se držite ciljeva i suočite s preprekama. Krajem godine Bikovi bi mogli da imaju problema sa zakonom ili nekim institucijama, što će ih naterati da donesu neke radikalne odluke. Oktobar je veoma važan mesec, kada biste mogli da doživite kulminaciju na poslovnom planu, dok ćete u novembru i decembru raditi punom parom i intenzivirati poslovanje. Godinu će obeležiti izazovi i oscilacije, ali i nagrade i napredak.

LJUBAV: Bikovi će ove godine imati promene na emotivnom planu, neki će imati krize u braku i vezi, ali će mnogi promeniti ponašanje i stav prema partneru. Biće vam potrebna veća spontanost, novi motivi i zajednički interesi. Već početkom godine nametnućete neke svoje stavove, pa mnogi Bikovi bi tokom januara mogli da zapadnu u krizu ili bi problemi mogli dovesti do raskida. Februar, mart i april su povoljni za ljubav svim Bikovima, kada će mnogi izgladiti odnos, a slobodni Bikovi bi mogli da započnu ozbiljnu vezu. U ovom periodu moguće su i tajne i fatalne veze, koje će ostaviti traga na vas. Tokom maja očekujte iskren odnos, kada bi mnogi Bikovi mogli da ozvaniče vezu i podignu na viši nivo. Maj i jun su izuzetno važni i doneće vam ravnotežu, ali i neku teatralnost i dečju ushićenost. Jul će doneti preispitivanje i vraćanje u prošlost, pa bi bilo dobro da se malo povučete i više budete okrenuti sebi. Na jesen su moguće nove turbulencije, kada će vaš odnos biti na ispitu sve do oktobra. Krajem godine slobodne Bikove očekuje nova ljubav, fatalni susreti i leptirići u stomaku, a neki Bikovi bi mogli da očekuju prinovu.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, ove godine ćete imati posebnu zaštitu, ali bi u drugoj polovini godine trebalo da povedete računa o nervnom sistemu i psihološkim stanjima. Radite sve postepeno i polako i povedite računa o ishrani. Imajte meru u svemu.

SAVET: Budite fleksibilni i opušteni i ne trudite se da kontrolišete stvari 

shutterstock.com

Blizanci 

Blizanci - Na vrhuncu karijere

POSAO: Blizanci će 2023. posvetiti građenju karijere, a kod nekih je izvesna i promena statusa. Ovo je veoma važna i ključna godina za sve pripadnike ovog znaka i podznaka, pa bi mnogi mogli dostići vrhunac kada je posao u pitanju. Neki Blizanci će promeniti posao i zanimanje, dok neke očekuje stabilnost na privatnom planu. Prva dva meseca ćete se pripremati za promene i značajne poteze, edukaciju, sticanje znanja, preispitivanje, dok vas od marta očekuje nagli skok onoga na čemu ste radili i u čemu ste posebni. Mnoge Blizance očekuju važni potpisi, priznanja i potvrde da su spremni za realizaciju ciljeva, nove funkcije i radna mesta, da postanu autoritet ili šef, odgovorni i s novim stavom. Imaćete sreće, podršku kosmosa, bićete snalažljivi i opušteni. Tokom aprila, nakon odgovornosti koju ste pokazali, videće se prvi rezultati i ohrabrenje da nastavite dalje, ali ćete imati teret da održite kvalitet. Zadržite procese, ne pokazujte strah i nesigurnost i sačekajte pravi trenutak da se ispoljite. Važno je da opravdate ono što ste obavljali, a finansijska motivacija će doći s vremenom. Tokom maja i juna sledi suočavanje s drugima, ali i sa sobom. I dalje ćete se prilagođavati, osećati ozbiljnost i odgovornost, ali i preispitivati kako da iznesete stav i ideje i opravdate svoju ulogu. Krajem juna ćete imati dodatne uvide i inspiraciju i mnogo veći kapacitet da obavljate zadatke s manje napora i tenzije. Jul i avgust mogu doneti nove izazove, emotivnije događaje, konflikte u komunikaciji i s autoritetima. Probajte bolje da sagledate šta želite i šta je ono što vam se nameće. Sve ovo je prolaznog karaktera jer vas na jesen očekuju novi test i prilika da napredujete. Moraćete dodatno da se adaptirate, ali ništa neće biti beznadežno. Krajem godine ćete umeti da prepoznate nove šanse i pomoću nekih informacija ćete uspeti da se popnete na društvenoj lestvici. Moraćete da uskladite neke privatne i poslovne obaveze, što vam neće biti lako. Nemojte brzati, o svemu prvo dobro razmislite, preuzmite odgovornost i sigurno ćete dobiti rezultat i postići uspeh.

LJUBAV: Na emotivnom planu Blizancima će se otvoriti nove mogućnosti i prilike, ali i veoma krupne odluke. Do maja ćete biti mnogo fleksibilniji i donositi zajedničke odluke, ali ćete od maja više funkcionisati individualno. Uspećete da usrećite osobe iz najbliže okoline i pružite im ono što im je najvažnije. U januaru ćete imati neku inicijativu i pokrenuti neke važne trenutke i dogovore i biti jedno drugom podrška, dok u martu možete očekivati prinovu, dodatni podstrek, ozvaničenje veze, a slobodne Blizance očekuje nova, burna i strastvena ljubav. Novi počeci očekuju sve pripadnike ovog znaka, a u aprilu i maju i razvijanje kvalitetnog odnosa. Sredinom juna vas očekuju izazovni momenti, problemi u komunikaciji, kao i s decom, kada će na ispitu biti zrelost i duhovni kvalitet. U zavisnosti od vas, problemi bi mogli da se prodube ili prevaziđu u julu i avgustu, a neke stvari previše istaknu. Mogli biste da preterate prilikom ispoljavanja nekih osećanja, pa su mogući raskidi. U oktobru se možda vratite na staro, bilo da je u pitanju stara ljubav ili vraćanje na stare probleme. Krajem godine slede stabilizacija, novi počeci, nove ljubavi i uspostavljanje balansa. Prepoznaćete neku novu vrstu odnosa i uzbuđenja, što zbog unutrašnje promene, što zbog okolnosti koje će dolaziti.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu glavni akcenat do marta je preterivanje, a izazovi mogu biti s upalama i nervima, kukovima i donjim delom kičme. Ne zanemarujte simptome i signale koje vam šalje telo i ne nosite ništa teško. Od marta ćete imati problema s kostima, kičmom.

SAVET: Ne osećajte se isuviše bitnim i važnim da ne biste postali arogantni.

 

shutterstock.com

Rak

Rak - Stabilnost

POSAO: Glavni zadatak za ovu godinu za Rakove biće preispitivanje sistema vrednosti i duhovnih načela, prema kojima su do sada funkcionisali. Izmestićete se iz dosadašnjih mentalnih obrazaca zahvaljujući promenama kroz koje ste prošli prethodne godine i započete potpuno novo duhovno poglavlje. Mnogi Rakovi će se tokom ove godine odlučiti za preseljenje u inostranstvo usled nekih nametnutih okolnosti. Mnogi pripadnici znaka baviće se svojim obrazovanjem, a može doći i do prekida studija, kada su u pitanju mlađi pripadnici znaka, ili potpuno posvećivanje studiranju, zbog čega će trpeti svi drugi životni segmenti. Rakovi prve dekade osetiće životnu stabilnost, koja im je nedostajala tokom prethodnih godina, i to će im doneti dugo traženi mir. Na poslovnom planu bićete u potpunom zaletu u prvoj polovini godine, s tim da će udarni meseci za posao biti april i maj. Od juna ćete imati mnogo više uspeha u ostvarenju svojih planova i radićete na razvoju i realizaciji novih ideja. Mnogo ćete više raditi u grupi nego što ćete biti skloni individualnom delovanju i upravo taj zajednički rad je ono što će vam prijati tokom 2023. Počev od marta osetićete veći priliv energije i postaćete značajno aktivniji. Sve što vas je kočilo tokom poslednjih meseci sada će se značajno promeniti. Bićete mnogo spremniji za akciju,  a posebno u drugoj polovini godine, kada ćete imati osećaj da se aktivnosti samo smenjuju. Tokom novembra i decembra osetićete ubrzanje, koje nećete moći lako da kontrolišete. Zato je tokom cele godine neophodno da imate veći stepen samokontrole kada je u pitanju posao i obaveze koje prihvate na sebe. U letnjim mesecima imaćete kraći predah, ali to neće biti dovoljno da se regenerišete i nastavite dalje ubrzanim tempom. U finansijskom smislu ova godina biće za Rakove bolja od prethodne pošto će vam doneti manje troškove i veću zaradu. Naročito povoljan period za finansije za Rakove biće od juna do oktobra, pa ćete tada realizovati finansijski aspekt važnih projekata na kojima radite tokom godine.

LJUBAV: Na emotivnom planu Rakovi će se osećati dosta stabilnije u odnosu na prethodnu godinu. Kraj godine i januar sledeće vratiće u vaš život neke osobe s kojima niste razrešili odnose onda kada je trebalo. U pitanju je neko s kim ste bili emotivno povezani, ali nije došlo do realizacije odnosa ili je on, iz nekog razloga, nevoljno prekinut. U martu ćete ili biti s tom osobom ili ćete shvatiti da to uopšte ne želite i da konačno možete da nastavite dalje slobodni. Kakav god izbor da napravite, nećete pogrešiti pošto ćete biti iskreni prema sebi i biraćete srcem. Ukoliko se odlučite, tokom aprila i maja možete da upoznate osobu s kojom osećate emotivno ispunjenje, a isto važi i za sam kraj godine, kada plenite pažnju suprotnog pola, što će vam prijatno samo donekle. Tada ćete definitivno težiti ka smirenju i trajnoj zajednici. Rakovi koji su u braku ili vezi teže stabilnosti, koju će i postići kako godina bude odmicala, pa ništa neće moći da poljulja tvrđavu koju ste izgradili.
 
ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu, početak godine vam donosi pad energije i neke unutrašnje nemire, ali već od marta situacija se znatno popravlja. April i maj mogu vam doneti probleme zbog iscrpljenosti usled previše aktivnosti, pa se ipak potrudite da usporite. Rakovi koji imaju probleme s jetrom  moraju češće da kontrolišu stanje i posećuju lekara.

SAVET: Težite stabilnosti, ali zadržite dozu fleksibilnosti, koja vam je neophodna u ovoj godini.

shutterstock.com

Lav

Lav - Godina poboljšanja

POSAO: Ove godine vaš zadatak je da prihvatite promene koje su neophodne i sprovedete ih strpljivo i istrajno u cilju oblikovanja sopstvene ličnosti i postizanja ciljeva koje ste postavili. Prošla godina je bila veoma izazovna i teška za Lavova, ali će nova biti vreme kada ćete malo odahnuti i bavite se poslovnim uspesima koje možete ostvariti od maja do kraja godine. Primirite se do kraja januara pošto ćete već od 20. januara osetiti da se atmosfera menja i mnoga vrata će vam se otvoriti. Februar i mart biće u znaku priprema za poboljšanja koja počinju u martu, a intenziviraju se u maju. Tokom juna, jula i avgusta uživaćete u plodovima rada i priznanjima koja će stizati sa svih strana, što će vam značajno uticati na samopouzdanje i sliku o sebi, koja je tokom prethodne godine bila prilično poljuljana. Težak period je konačno iza vas, pa ćete, kako godina bude odmicala, biti sve opušteniji i smireniji u pogledu dešavanja na poslu. Ljudi koji su vam na neki način uskratili poverenje ili zahvalnost sada će pokušati da se iskupe za greške, a vi ćete znati da li je vredno da im oprostite. Tokom oktobra i novembra postoji mogućnost sukoba s osobama od autoriteta ili ljudima na poslu koji su hijerarhijski iznad vas, pa ublažite retoriku i borite se argumentima koje ćete izneti hladne glave i bez upadanja u vatru. Ovo je godina u kojoj ćete se generalno osećati kao svoj na svome, pa vam neće biti teško da postignete ciljeve bez nepotrebnih sukoba. Na kraju godine, kada budete sumirali rezultate, imaćete razloga da se osetite zadovoljno, naročito na polju karijere i poslovne realizacije. Na polju finansija povoljan period će vas mahom pratiti tokom cele godine, ali druga polovina godine biće izuzetno povoljna, pa vam tada sledi i nagrada u vidu finansijske satisfakcije za sav trud koji ste ulagali poslednjih godina, a koji nije davao adekvatne rezultate.

LJUBAV: Na emotivnom planu Lavovi su jedan od znakova koji može da očekuje lepa dešavanja na polju ljubavi i važnih emotivnih odnosa. Uprkos stresovima koje ste preživljavali u poslednje dve godine, sada dolazi period rasterećenja i harmonizacije odnosa. Lavovi koji su u braku ili vezi osetiće kako se njihov odnos stabilizuje, što je rezultat napora koji su ulagali tokom prethodne godine. Počev od marta na emotivnom planu sve dolazi na svoje mesto i jasno vam je da situacija može da ide samo nabolje. To će vam doneti dozu opuštenosti kakvu dugo niste osetili, a naročito povoljan period počinje od juna i traje do kraja godine. Lavovi koji su slobodni mogu da računaju da će od marta osetiti veću želju za stabilnom emotivnom vezom, a prilika za to će im se ukazati već u junu. Dobar period za sve one koji ne žele više da budu sami trajaće sve do kraja godine, pa odlučite koja od ponuđenih opcija vam najviše odgovara na duge staze.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu budite pažljivi od sredine marta, kada biste mogli da osetite manjak energije i pojačanu nervozu, odnosno mogli biste da dođete u situaciju da se ne osećate dobro, a da ne možete da objasnite šta je u pitanju. Ovo je godina u kojoj bi mogla da se aktiviraju neka hronična oboljenja, a imate i sjajnu priliku da se oslobodite određene navike koje vam je bilo teško da se odreknete ili to, jednostavno, niste želeli da uradite.

SAVET: Budite sigurni u sebe i napravite jasan plan realizacije, pa uživajte u rezultatima i aplauzima koji će biti u potpunosti zasluženi

shutterstock.com

Devica

Devica - Važna partnerstva

POSAO: Device će ove godine imati zadatak da unesu red i strukturu u partnerske odnose, nezavisno od toga da li je reč o emotivnim ili poslovnim partnerstvima. Kada je u pitanju posao, ovo će za Device biti važna godina. Od kraja januara stvari postaju jasnije i perspektiva poslovanja počinje da se menja. Brzo će postati jasno u kom pravcu se treba kretati. Imaćete vremena da se pripremite do marta, kada sve kreće novim tempom. Od marta se pokreću nova poslovna partnerstva ili se stara reorganizuju na način koji vam donosi mnogo veću odgovornost u odnosu na onu koju nosi sadašnja pozicija. Neke Device će odlučiti da izađu iz partnerstva kojim su nezadovoljne duži period, ali će ih, s druge strane, obaveze sprečavati da naprave trenutni rez. Do maja ćete imati priliku da povoljno rešite pitanje nasledstva ili nekih dugova, a od maja se otvaraju potpuno nove prilike za saradnju s inostranstvom. Ovo je godina putovanja, pa sve što ste propustili prethodnih godina sada ćete imati priliku da nadoknadite. Imaćete priliku da se posvetite učenju neke veštine o kojoj odavno maštate, a sada će se ukazati i realna mogućnost da tu veštinu savladate. Tokom leta doći će do manjeg zatišja, ali jesen ponovo pokreće partnerstva koja će se tokom oktobra i novembra učvrstiti i stabilizovati, što će vam doneti značajnu finansijsku stabilnost. Prethodnu godinu pratila je finansijska neizvesnost i izražena nestabilnost, a to je izazvalo mnogo problema i u drugim životnim segmentima, ali već od kraja januara stvari na finansijskom planu kreću uzlaznom putanjom. Do maja možete očekivati novac kroz realizaciju partnerskih poslova, a ovo je godina u kojoj ćete i partner i vi finansijski prosperirati. U tom smislu ćete se osetiti rasterećenije iako vas na poslu čeka pojačan stepen odgovornosti. Ove godine će sve što radite imati adekvatnu finansijsku satisfakciju.

LJUBAV: Na emotivnom planu početak nove godine donosi neke stare dileme ili osobe s kojima i dalje niste načisto po pitanju emocija. Device koje u januaru odluče da započnu vezu ili ostanu s nekim ko je već duže u njihovom životu znaće već do kraja maja šta mogu da očekuju od tog odnosa, koji će se tada produbiti i poprimiti formalne obrise ili će se okončati bez mnogo buke. One Device koje su se odlučile da preskoče januarsku romansu već u martu imaće priliku da upoznaju nekoga s bogatim životnim iskustvom, a s kim će poželeti da započnu vezu. Čak iako se na tom putu pojave prepreke, znaćete da se vredi boriti i ne treba odustajali. I druga strana će vam jasno staviti do znanja da vam je u potpunosti posvećena, pa nećete imati dilemu da je baš to ono što želite. Ovo je odnos koji će vas mnogo promeniti i, na neki način, dovesti do potpune emotivne zrelosti. Device koje su u braku ili vezi imaće priliku da učvrste odnos prevazilaženjem prepreka koje će ove godine biti stavljene pred vas. Moguće je da će vas posao razdvojiti ili ćete zbog drugih obaveza biti manje zajedno, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem, već će da učvrsti odnos koji je vredan i traje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu Device bi mogle da imaju problem s bubrezima zbog nedovoljne količine tečnosti ili previše kafe i alkohola.

SAVET: Slušajte intuiciju i postavite ljudima zdrave granice

shutterstock.com

Vaga

Vaga - Sistematizacija

POSAO: Vage će ove godine imati priliku da sebi postave nove ciljeve, budu tačnije, preciznije i odgovornije i od marta krenu u realizaciju. U prvoj polovini godine ćete se truditi da dobijete društveno priznanje i imate bolju interakciju s ljudima, dok ćete u drugoj polovini  imati više žara i elana da se angažujete. Potrudite se da se ostvarite i sve što ste osmislili dovedete do kraja. Januar i februar su pripremne faze i sublimacija svega što ste do sada radili. Nećete se plašiti, već ćete hrabro koračati i praviti krupne korake. Početkom marta ćete biti u obavezi da potpišete neki ugovor i da se na neki način obavežete. Od tog momenta ulazite u novu fazu dešavanja i posebnu posvećenost. Ona će trajati naredne dve i po godine i radi se o postepenom procesu. Neke Vage bi mogle da pokrenu sopstveni ili porodični biznis. U svakom slučaju, osećaćete neopisivu sreću i radost, koju ćete želeti da podelite. Krajem marta ćete potvrditi da ste ozbiljno shvatili svoju ulogu, imati više obaveza i odgovornosti, a sredinom maja ćete dobiti i finansijsku satisfakciju. Takođe, imaćete mogućnost da neke stvari ubrzate i rešite bez problema. Početkom juna ćete dobiti priliku da malo bolje i ozbiljnije sagledate situaciju. Susretaćete se s nekim stvarima koje ste već prošli ili radili i koje možda predstavljaju neku prepreku, ali ćete ih ovaj put prevazići i pobediti. U julu i avgustu bi trebalo da povedete računa jer neko može da vam radi iza leđa. Napravite novu taktiku, budite oprezni i trudite se da sve proživite mirnije i ne reagujete burno. Pustite da se stvari same od sebe razvijaju, bez insistiranja, a vi steknete nove uvide i u oktobru se ponovo uključite u nove događaje. Sredinom ovog meseca očekujte povoljan razvoj događaja i ispravniji način gledanja. Moguće su i neke velike promene, ali će se tražiti više koncentracije, ozbiljnosti i da ne preskačete određene obaveze i dešavanja. Imaćete problema s komunikacijom, pa bi trebalo da povučete kočnicu u nekim momentima. Kraj godine je važan na poslovnom planu, kada bi trebalo da završite započetu misiju i nastavite tako i u narednoj godini.

LJUBAV: Vage će se ove godine truditi da budu u balansu i stabilizuju odnos. U nekim momentima će biti oscilacija, ali ćete se vratiti na pravi put. U januaru ćete biti u svom elementu i napraviti neki plan koji je vezan samo za vas. Partneru to neće smetati, već će vas i podržati. Možda se radi o nečem neobičnom i nesvakidašnjem. Velika promena vas očekuje krajem februara i početkom marta. Neke Vage bi mogle da ozvaniče vezu, a neke očekuje prinova. U svakom slučaju, radi se o lepim i kvalitetnim momentima koji će vas posebno učiniti srećnim. Vodite računa da ne isključite partnera jer nećete da ga opterećujete, to neće biti dobro na duge staze. U aprilu bi moglo da dođe do krize, pa se trudite da budete odmereni. Situacija će se stabilizovati tokom maja, dok u junu očekujte nepredvidive situacije s decom ili bliskim osobama. Promenljiva situacija mogla bi da se zadrži sve do oktobra, kada će biti dosta oscilacija. Slobodne Vage će imati dosta prilika da započnu ili ozvaniče vezu, ali će najpovoljniji meseci za to biti februar, mart, maj i novembar, u septembru vam se u život može vratiti neko iz prošlosti, a krajem godine možete ući u tajnu vezu.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, nećete imati većih problema. Najviše pažnje treba da obratite na stomak, kolena i ruke.

SAVET: Radite samo ono što iskreno osećate ili u šta verujete. 

shutterstock.com

Škorpija 

Škorpija - Ljubav koja traje

POSAO: Škorpije će ove godine mnogo lakše prihvatati sve što im se dešava. Bićete zreliji, svesniji i odgovorniji i spremni da odgovorite na snažne i jake zadatke koji vas očekuju ove, ali i sledeće godine. Mnogo toga će vam biti nametnuto i to treba da ispratite i pružite što manje otpora. Krajem januara ćete ćete biti svesni koja je vaša svrha godine i koji su vam glavni zadaci. Imaćete pomoć veoma važne i uticajne osobe, koja će vam dosta olakšati i dati vam podršku i vetar u leđa. Podsvest i intuicija će odigrati glavnu ulogu, ali će emocije i osećanja imati veliki značaj. U februaru će sve biti još naglašenije da biste u martu okrenuli novi list. Prihvatićete ulogu koja vam se nametnula, ali i postaviti nove granice. Oslobodićete se nekog tereta, ali će vam se otvoriti nova vrata. Krajem meseca će doći i rezultati, kod nekih u vidu finansija, a kod nekih u vidu nove funkcije ili radnog mesta. Menjaćete sistem vrednosti, biti odgovorni i posvećeni poslu. U istom ritmu ćete funkcionisati i tokom aprila i maja i biti konstantno zaokupljeni obavezama. Moguća je i saradnja s inostranstvom. Važno je da ne odbijate obaveze, ali je isto tako važno da budete organizovani i posvećeni jer ćete imati stalne promene. Izaći ćete u prvi plan i biti vrlo ponosni na ono što ste postigli. U ovom periodu mogući su problemi s jednim od roditelja, a neki bi mogli i da se presele. Tokom leta ćete malo usporiti i moći da se odmorite i pripremite za jesen, kada ćete nastaviti tamo gde ste stali, možda i jačim tempom i ritmom. Ono što je veoma važno za vas je da prihvatite neke principe, zakone i pravila koji vam i nisu bili bliski i sve više se menjate. Za sve Škorpije veoma važan mesec je jul, kad se može dogoditi neka prekretnica u vašem životu. Neki bi mogli pružiti otpor, dok će se neki suočiti s novim životnim poglavljem i prepustiti mu se. Prijatelji će odigrati važnu ulogu, a moguća je i neka saradnja. Novi rezultati, ideje i kvalitetni momenti očekuju vas u oktobru, kada ćete shvatiti da je sve bilo vredno truda i da se odvijalo upravo u vašu korist. Bićete zadovoljni finansijskom i materijalnom situacijom, napraviti ozbiljan pomak na ličnom i poslovnom planu i steći značajne uvide. Novembar i decembar će vam pokazati zašto je ovo drugačija godina. Zahvaljujući nekim iskustvima, razvijaćete se i ići uzlaznom putanjom, ali i biti na testu. Međuljudski odnosi će biti naglašeni tokom ove godine i mnogi će vam biti podrška u važnim trenucima. Ne radite stvari iz interesa, već zbog unutrašnjeg stanja.

LJUBAV: Škorpijama će emotivni život biti od značaja. U odnosu na prethodne godine trudićete se da stabilizujete odnose i razbijete blokade koje su vas kočile i sputavale. Prva dva meseca je period adaptacije na nove okolnosti, a onda će neki iznenadni događaji naglo preokrenuti stvari. Od marta, a naročito od maja, mnogo toga će vam biti jasnije i znaćete šta želite. Trudićete se da stabilizujete vezu i podignete je na viši nivo, pa bi mnoge Škorpije mogle da očekuju prinovu, slobodni ulazak u ozbiljnu vezu, a oni koji su dugo zajedno drugačiji pristup i iskreniji odnos. Bićete spontaniji, svesniji i spremni da promenite ponašanje i odnos. Veze koje budu započinjale u ovom periodu su sudbinske, dugotrajne i karmičke. April bi mogao biti kritičan ili ćete iz nekog razloga biti povređeni ili udaljeni od partnera. Tokom juna vas očekuju posebni trenuci, koje ćete dugo pamtiti. Mnogi će naučiti važne lekcije o ljubavi i prihvatiti stvari koje su im smetale. Krajem jula je moguće da će vam se u život vratiti stare ljubavi ili stari problemi. U avgustu će vam se udvarati neko od autoriteta iz poslovnog okruženja ili okruženja u kojem vam se neko divi. Na jesen ćete imati novi test i izazove, moguće raskide, pa biste mogli da budete povučeniji i introvertniji. Krajem godine vas očekuje uspostavljanje balansa i pravljenje dugoročnih planova.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu bi trebalo da povedete računa o kardiovaskularnim bolestima, kičmi, hormonima i vidu. Tokom januara i februara vas očekuju dubinski procesi, pa je važno da usporite i menjate navike.

SAVET: Prihvatite neku bitnu obavezu i radite na sebi.

 

shutterstock.com

Strelac

Strelac - Emocije u fokusu

POSAO: Strelčevi će ove godine sublimirati sve ono što se dešava oko njih, kao i u njima samima, i shvatiti suštinu. Mnogi će poželeti da se presele jer se neće osećati dobro tamo gde su sada, neki će imati problema s privatnim biznisom, a neki s jednim od roditelja. Sve u svemu, iz nekih možda teških situacija ćete, na kraju, napredovati i izaći kao pobednici. Krajem januara ćete želeti nešto da pokrenete i od mikroplana napravite zaista krupne stvari. Neki veliki događaji bi mogli da obeleže ovu godinu i zbog toga ćete je dugo pamtiti. Februar će takođe ostaviti snažan utisak na vas, tada ćete mnoge stvari otpustiti i zaokružiti jedan ciklus. Možda i dalje ne znate ka čemu se krećete, ali od marta, kao i naredne tri godine, vas očekuje iskustvo koje će vas i te kako promeniti. Istrajnost i upornost će biti vaša glavna osobina i doneti vam unutrašnju snagu i nova saznanja. Moguće je da će vam neki momenti biti spori i monotoni i zbog toga biste mogli od nekih stvari da odustanete. Možda je bolje da u nekim trenucima budete manje transparentni i ne reagujete direktno. Tokom maja će vam finansije biti u fokusu, kao i neke stvari koje se tiču porodice ili prošlosti. Budite tihi, mirni i pribrani i probajte da izvučete najbolju pouku. Moguće je da će vam se gomilati obaveze, ali ćete i promeniti svakodnevicu. Moraćete da nađete sredinu između praktičnih i materijalnih stvari. U junu možete da očekujete atipične situacije, ali bi trebalo da pustite da se sve samo od sebe posloži. U avgustu ćete imati događaje koji će od vas tražiti da se posebno aktivirate i donesete neke radikalne i kontradiktorne odluke. Imaćete podršku važnih ljudi, ali i priliku da iskoristite velike potencijale. U oktobru ćete promeniti pristup mnogim stvarima, ali ćete se i vi menjati. Neke stvari nećete moći racionalno da objasnite, pa ćete prednost dati suptilnijim osećanjima. Bićete iznad situacije, ali ćete se, na neki način, distancirati. Krajem godine ćete biti zadovoljni kako ste se izborili sa svim izazovima, a i rezultati na materijalnom i finansijskom planu bi mogli da budu mnogo bolji.

LJUBAV: Strelčeve u prva dva meseca očekuju srećne okolnosti, naročito preko dece. Porodica i bliski ljudi će vam biti najveća podrška, a emocije će vas voditi više nego ranije. Do maja vas očekuju promene koje će biti prilično snažne, dok ćete u drugoj polovini godine morati često da balansirate između privatnih i poslovnih obaveza. U januaru ćete postići važan dogovor i napraviti konstruktivan plan, a to će vam pomoći ako ga se budete pridržavali. Bez obzira na to da li ste u braku ili ne, biće vam potreban neko s kim ćete moći da podelite ono što vam je na duši. Slobodni Strelčevi će biti u prilici da tokom marta, početkom aprila i tokom maja uđu u stabilnu vezu koja ima potencijal da dugo traje, a oni koji su u vezi ili braku moći će da podignu odnos na viši nivo, započnu zajednički život ili dobiju prinovu. Tokom leta vam može zasmetati mešanje nekih ljudi u vaš život, a to će dovesti do nove faze u partnerskom odnosu, kao i do novih oscilacija. U septembru vas očekuje putovanje koje će doneti neki novi kvalitet i nove uspomene, dok će oktobar biti kruna svih dešavanja na emotivnom planu. Strelčevi će se krajem godine adaptirati na neke nove okolnosti i menjaće se da bi u novu godinu ušli drugačiji i zadovoljniji.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, možete imati problema s hormonima, žlezdama, bešikom, bubrezima i donjim delom stomaka, kao i s emocijama. Ne prkosite okolnostima i ne pokušavajte da promenite stvari nad kojim nemate moć. Od marta počinje potpuno novi bioritam.

SAVET: Prihvatite promene i stvari koje ne razumete na prvu loptu, budite savesni i iskreni 

shutterstock.com

Jarac

Jarac - Važna komunikacija

POSAO: Zadatak koji će ova godina staviti pred vas tiče se komunikacije sa bliskim ljudima koji su vam zaista važni. Tako će Jarčevi tokom godine morati da nauče najpre da verbalizuju problem ili strah, a zatim da ga podele sa najbližima. Na poslovnom planu to je mogućnost da poslove koji su kratkoročni pretvorite u dugoročne zahvaljujući svom umeću i upornosti. Priliku za to dobićete već početkom marta i imaćete celu godinu pred sobom da to realizujete. Na poslu se situacija stabilizuje krajem januara i već u februaru i martu završavate sve što zbog određenih prepreka i odlaganja niste bili u prilici da realizujete. Tokom aprila i maja imaćete tendenciju da uđete u otvorene sukobe i da branite svoje stavove sa dosta borbenosti, što može rezultirati arogantnom slikom koju ćete ostaviti u javnost. Leto vam donosi malu pauzu kada su poslovne aktivnosti u pitanju, pa ćete imati osećaj da se sve polako usporava i umiruje. Od oktobra ulazite u aktivni mod i takvo raspoloženje držaće vas do kraja godine. Nerazrešeni odnosi sa braćom i sestrama od marta treba da dobiju svoj epilog i razrešenje. Ovo je godina u kojoj možete doći u sukob sa bliskim rođacima zbog nasledstva, pa se potrudite da sve što možete ipak rešavate mirnim putem, bez uplitanja suda i administracije. Jarčevi koji se bave privatnim poslom imaće sjajan period tokom prve polovine godine za širenje i unapređenje posla. Ukoliko razmišljate o preseljenju, uradite to do maja. Na finansijskom planu situacija se znatno popravlja od marta pa sve ono što u finansijskom smislu niste mogli da realizujete, postaće vam dostupno. Prihodi od partnerskih poslova biće povećani u periodu od juna do oktobra, a novac kroz privatne angažmane ili kroz nekretnine, stiže u prvoj polovini godine. 

LJUBAV: Na emotivnom planu Jarčevi imaju priliku na početku godine da okončaju vezu koja u kojoj ne osećaju zadovoljstvo već duže vreme. Preispitivaćete sebe pošto želite da budete sigurni da je to zaista dobra odluka, i mnogi Jarčevi će rešiti da dalje ipak nastave sami. To i neće biti tako loša odluka pošto vam se od maja smeši nova romansa sa osobom širokih vidik. Oni pripadnici znaka koji odluče da sačuvaju svoju vezu mogu lako odlučiti da je vreme da započnu zajednički život sa partnerom i da se ostvare u roditeljskoj ulozi. Jarčevi koji su u braku ili vezi mogu doneti odluku o preseljenju u veći stan ali i o proširenju porodice, pošto će ova godina biti odlična prilika za prinove i proširenje porodice. Oni koji imaju decu, poboljšaće svoj odnos sa njima i imaće mnogo više iskrenog razumevanja za njih, nego što je to do sada bio slučaj. Jarčevi će ove godine biti dosta otvoreniji sa svojim emocijama, pa će ljudima koji su vam bliski biti mnogo lakše i prijatnije u vašem okruženju. 

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu, povedite računa od marta vezano za pluća i respiratorni sistem, pošto ćete imati sklonost ka upalama i infekcijama. Trudite se da u velikoj meri delujete preventivno da ne bi došlo do većih komplikacija u ovom segmentu. Sa druge strane, nervoza i anksioznost koji su već duže vreme prisutni, polako popuštaju od kraja marta pa će život postati dosta lakši i radterećeniji, kao i vaše raspoloženje. 

SAVET: Otvoreno pričajte o onome što vas muči i budite pristupačniji.

 

shutterstock.com

Vodolija

Vodolija - Godina materijalizacije

POSAO: Vodolije će u ovoj godini imati zadatak da se više posvete realizaciji deja koje to zbog svoje vrednosti zaslužuju, ali i da preispitaju sebe. Za vas će to biti godina u kojoj će materijalizacija igrati bitnu ulogu u životu i nećete se zadovoljiti samo pričom, već ćete od svih, kao i od sebe, zahtevati konkretne rezultate. Do marta ćete se baviti radom na sebi, koji traje poslednje dve i po godine, ali od početka marta počećete da primenjujete sve što ste dosad naučili i da delujete proaktivno. Stari sistem vrednosti po kome ste delovali prolazi kroz preispitivanje i reorganizaciju pa sve ono što je izgubilo vrednost sada mora da otpadne. Na poslovnom planu, ovo je važna godina za vašu karijeru i možete da očekujete važne dugoročne ugovore koji će zahtevati dosta posvećenosti i angažovanja. Svi poslovi koje budete radili tokom ove godine nosiće sa sobom povećanu odgovornost, ali bi ćete upravo zahvaljujući svemu kroz šta ste prošli u poslednje dve i po godine, biti u stanju da sve iznesete bez greške. Do maja ćete imati priliku da profitirate kroz jednokratne ili kratkoročne angažmane, kao i da poboljšate odnos sa braćom i sestrama. Bićete otvoreniji za komunikaciju i za učenje novih veština koje imaju veliki praktični značaj. Vodolije koje žele da se presele u inostranstvo, drugi grad ili barem da se presele u veći stan, imaće priliku od maja pa do kraja godine da ostvare svoje planove. Pripadnici znaka koji se bave privatnim poslom, mogu da računaju na prosperiteta period u drugoj polovini godine, pa ako ste planirali proširenje posla, delajte od Maja pa nadalje. Na finansijskom planu, povoljan period za zaradu je mart, a zatim novembar i oktobar, pau tim mesecima možete da očekujete veći novčani priliv. Ono što je važno za vas tokom ove godine, jeste oprezan odnos prema novcu i skromnost u prohtevima, u suprotnom možete doći u nezavidnu finansijsku situaciju. 

LJUBAV: Na emotivnom planu, ovo je godina stabilnosti, najpre kroz otvorenu komunikaciju koja ćete imati sa partnerom a zatim kroz dublje emotivno povezivanje i emotivnu otvorenost. Tokom maja ćete jasno osetiti poboljšanje u odnosu sa partnerom i tokom cele godine će vam biti najvažnije to emotivno uporište koje dobijate od svoje porodice. Ako ste tokom prethodnog perioda razmišljali o preseljenju ove godine će vam se ukazati dugo očekivana prilika da se vaše želje i stvarnost usklade, a značajnu ulogu u svemu odigraće upravo vaš partner. Vodolije koje u novu godinu ulaze bez partnera imaju pred sobom zanimljivu godinu, pa vam se tako otvara mogućnost da u prvoj polovini godine upoznate zanimljivu osobu na kraćem putovanju, i da u drugoj polovini godine uplove u ozbiljnu vezu u kojoj će se osećati nesputanim, a to je ono što vam je u ovom trenutku najpotrebnije. Tokom perioda od juna do oktobra bilo da ste slobodni ili zauzeti, privlačite pažnju suprotnog pola i plenite harizmom. Ovo je dobar period da započne te vezu, pošto će prilika biti na pretek. 

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu, do kraja januara moguće su aritmije i problemi sa srcem koji vas prate od prošle godine, a mogu biti posledica virusa kojima ste izloženi već duže vreme. Problemi sa infekcijama koje su uporne i vraćaju se, trajaće do kraja marta, a nakon toga potrebno je da provedete računa o svojim navikama u ishrani i da se držite zdravog načina života. 

SAVET: Ono što nam je važno, menja se u skladu sa našim unutrašnjim promenama, pa je potrebno da to i prihvatimo da bi mogli da nastavimo dalje

shutterstock.com

Ribe

Ribe - Zdrave granice

POSAO: Za Ribe je ovo važna godina pošto se dosta toga menja, kako u vašem unutrašnjem svetu tako i u načinu na koji živite i postupate. Ovo je godina koja će vam doneti zrelost i vaš zadatak je da radite na struktuiranju svoje ličnosti i postavljanju granica koje drugi ljudi koji dolaze u dodir s vama moraju da poštuju. Za Ribe je karakteristično da nemaju jasan odnos prema granicama i da su im one strane, ali sada je vaš zadatak da naučite da ih postavite i poštujete. Od marta određene okolnosti u vašem životu se menjaju i te promene možete doživeti kao ograničenja s kojima ne znate kako da se nosite. Međutim, nema razloga za brigu, ubrzo ćete uvideti da je u pitanju situacija koju možete da iskoristite za struktuiranje sopstvenog funkcionisanja, što će uvesti mnogo veći red i disciplinu u vaš život, a, samim tim, i stabilnost, koja vam je potrebna. Na poslovnom planu, što budete bili odgovorniji, uspeh će biti veći. Ovo se naročito odnosi na prvu polovinu godine, dok će vas u periodu od juna do oktobra pratiti niz povoljnih okolnosti, pa će biti dosta povoljnih prilika koje ćete znati kako da iskoristite da biste lakše napredovali. Upravo tokom tog perioda mnoge Ribe će napredovati i dobiće bolje pozicije ili povoljnije uslove rada, dok će neki pripadnici znaka promeniti posao. U drugoj polovini godine više ćete se fokusirati na partnerske poslove, koji će vam doneti zanimljiva iskustva. Iako ste, kao promenljiv znak, potpuno fleksibilni i lako prilagodljivi, sada će biti zanimljivo gledati vas kako zahtevate da se drugi prilagode vama i kako ne odstupate od uspostavljene strukture. Na finansijskom planu prva polovina godine je izuzetno povoljna i priliv novca u većim količinama je izvestan. Naročito povoljan mesec u tom smislu biće mart.

LJUBAV: Na emotivnom planu ovo za Ribe može biti izazovan period pošto čak iako niste sami možete se, naročito tokom marta, osetiti otuđeno i izolovano. Ipak, mnoge žene rođene u ovom znaku će se tokom ove godine ostvariti u ulozi roditelja ili će u porodicu stići prinova, pa ćete se iz tog razloga malo povući i socijalni život vam neće biti preterano bogat. Ribe koje imaju partnera učiće kako da postave zdrave granice i na taj način zaštite sebe od partnerovog zadiranja u onaj deo koji žele da sačuvaju samo za sebe. To će vam doneti duševni mir pošto već dugo imate potrebu da promenite nešto u svom odnosu, pa je postavljanje jasnih granica sasvim dobar početak. Ribe koje u novu godinu ulaze same tek od marta mogu poželeti da promene svoj status. Tokom celog proleća plenićete harizmom i privlačiti veći broj zainteresovanih osoba, a od juna do oktobra imaćete priliku da započnete vezu s osobom iz poslovnog okruženja koja može biti hijerarhijski na poziciji iznad vaše ili vam može biti direktno nadređena. Od oktobra, pa do kraja godine mnoge slobodne Ribe će ući u vezu kojoj će se posvetiti, a koja će doprineti i njihovom ugledu pošto će im doneti dosta benefita.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu Ribe treba da obrate pažnju na organe za varenje, koji u zadnje vreme ne funkcionišu baš najbolje. Takvo stanje će potrajati sve do kraja marta, dok u drugom delu godine morate da provedete više računa o srcu i da pokušate da svedete stres na minimalni nivo. Previše uzbuđenja i napetih situacija može dovesti do učestalih aritmija, ali i većih komplikacija.

SAVET: Savet za ovu godinu je da radite na sebi bez straha i da se držite svojih principa, dok se drugi prilagođavaju vama

Komentari (0)