Horoskop

ONI SU NAJVEĆI HIPOHONDRI ZODIJAKA: Ova četiri horoskopska znaka vide bolest i tamo gde je nema!

Kod nekih znakova briga o zdravlju lako prelazi u opsesiju.

15.12.2022 09:01

ONI SU NAJVEĆI HIPOHONDRI ZODIJAKA: Ova četiri horoskopska znaka vide bolest i tamo gde je nema!
pexels.com/Srećna Republika

Pripadnici pojedinih horoskopskih znakova potpuno su opsednuti zdravljem. U svemu vide samo loše prognoze i pokušavaju sve oko sebe da ubede u to da je njihovo mišljenje ispravno. Uglavnom im se mišljenja zasnivaju na laičkim znanjima, a savete stručnih lica uvažavaju samo ako se poklapaju sa njihovim. Odlazak kod lekara predstavlja im dnevnu rutinu, a svaki put je reč o drugim simptomima i drugim umišljenim bolestima od kojih boluju. Otkrivamo vam ko su najveći hipohondri Zodijaka.

Devica

Apsolutno prvo mesto kada je o hipohondriji reč zauzimaju Device. Iako vode računa o zdravlju, teže ka tome da se zdravo hrane, vežbaju i redovno odlaze na lekarske preglede, čak im i blagi simptomi katkad daju povoda da strahuju od najgoreg. U glavobolji mogu videti znakove tumora na mozgu ili druge opake bolesti, pogotovo ako se posvete besomučnom proučavanju simptoma na internetu. Pronaći će simptome koje nemaju, od muve će napraviti slona, a možda i početi da razmišlju o sastavljanju testamenta. Pokuša li ih lekar da ih razuveri, sumnjičavo će ga gledati i zahtevati niz specijalističkih pregleda. 

Shutterstock

Hipohondri nalaze problem i gde ga nema

Rak

Čak i kad se dobro osećaju, uvereni su da bi svakog trenutka mogli da se razbole. Uznemire se ako čuju da je neko iz njihove okoline prehlađen ili ima virus, pa su uvereni da su sledeći na redu. Budući da su sposobni da se užive u tuđu situaciju, tegobe na koje im se neko požali počeće da doživljavaju kao svoje. Neće im trebati puno da sebi postave istu dijagnozu, bez obzira na to što nemaju nikakvih simptoma.

shutterstock.com

Najveći hipohondri horoskopa najčešći su posetioci lekara 

Jarac

Skloni pesimizmu Jarčevi su u stanju da blage simptome prehlade protumače kao rane pokazatelje fatalne bolesti. Za razliku od drugih hipohondara, oni to neće razglasiti na sva zvona, već držati svoje crne slutnje za sebe. Odlagaće čak i odlazak kod lekara kako bi što kasnije saznali "najgoru vest". Ako se ipak odluče na taj korak i čuju da za njih ipak ima spasa i da stvari nisu ni izbliza tako ozbiljne, biće ljuti zato što to nisu odmah učinili.

Blizanci

Blizanci su primer laika koji sve znaju bolje od onih kojima je to struka. Naravno, zahvaljujući internetu i onome što su čuli od drugih ljudi. Uvereni da simptomi koje imaju ili medicinski nalazi upućuju na mnogo teže stanje od onoga koje im je dijagnostikovao doktor, okolini će dokazivati da su u pravu. Ako napravite grešku pa im se požalite na zdravlje, spremno će vam postaviti nekoliko dijagnoza koje im se čine najtačnijim, piše Tportal.hr

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)