Horoskop

DOLAZI POSLEDNJI RETROGRADNI MERKUR U 2022. GODINI: Tri znaka horoskopa osetiće snažne potrese, a jedan neće znati šta ga je snašlo!

Od polovine decembra, prema predviđanjima astrologa, slede novi nemiri za pojedine pripadnike Zodijaka.

05.12.2022 09:01

DOLAZI POSLEDNJI RETROGRADNI MERKUR U 2022. GODINI: Tri znaka horoskopa osetiće snažne potrese, a jedan neće znati šta ga je snašlo!
Pixabay.com

Krajem decembra, tačnije 22. ovog meseca, počinje poslednji retrogradni Merkur ove godine i trajaće sve do 23. februara 2023. Međutim, njegov uticaj počeće da se oseća već od 12. decembra, pa nam sledi period zastoja u komunikaciji, kašnjenja, odlaganja i tako ukrug.

Budući da se događa  u vreme dominacije Saturna, koji vlada Jarcem i suvladar je Vodolije, retrogradni Merkur bi mogao dodatno da zagorča život većini horoskopskih znakova. Zato, pamet u glavu i samo strpljivo ukoliko želite da kroz ovaj period prođete sa što manje štete.

Srećna Republika donosi koja tri znaka bi posebno trebalo da budu na oprezu u ovom periodu i da ne nasedaju na provokacije, jer ih to može skupo koštati.

Shutterstock

Ovan

Ovan

Vatreni i temperamentni Ovan nije baš taktičan kad je u pitanju komunikacija, pa će mu retrogradni Merkur doneti brojne probleme i komplikacije na poslu. Veoma je moguće da će na prvi pogled male greške i propusti eksplodirati u nešto veliko. Uz sve to, dolazi do eskalacije sukoba sa partnerom koji će se završiti vašim kidanjem emotivne veze koja je za vas odavno postala toksična. Dugoročno gledano to je dobar potez za vas jer ćete zaštiti sebe i sopstvene živce od stalnih svađa i stresa.

Shutterstock

Devica

Devica

Device su najčešće okrenute sebi i sopstvenom domu, gde sve mora da bude pod konac. Malo šta ih može isterati iz takta ili naterati da izgube živce. Retrogradni Merkur testiraće vas tamo gde ste najtanji. Imaćete utisak da se igrate gluvih telefona, pa ćete u jednom trenutku potpuni izgubiti kompas. Strpljenje će biti ključno za preživljavanje ovog perioda, zato se povucite iz svih rasprava i neugodnih situacija i strpljivo  sačekajte da oluja prođe.

Shutterstock

Jarac

JARAC

Retrogradni Merkur najviše će pogoditi Jarčeve jer iz njihove kuće sve kreće. Fokusirani na karijeru i uvek spremni za nove poslovne izazove Jarčevi neće znati šta ih je snašlo pa će, potpuno netipično za njih, upasti u paniku i paranoju. Umesto da se razračunavate sa neprijateljem na poslu, kog samo vi vidite, povucite se korak, dva, držite se po strani i sačekajte da prođe taj turbulentan period. Neće vam biti lako, ali sve će se razjasniti i razbistriti posle 23. februara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)