Horoskop

Evo šta (ne)bi trebalo da radimo dok traje RETROGRADNI MERKUR

Merkur je planeta informacija, a tokom septembra i oktobra će se kretati retrogradno kroz dva horoskopska znaka - društveni znak Vage i pragmatični znak Device.

12.09.2022 21:00

Evo šta (ne)bi trebalo da radimo dok traje RETROGRADNI MERKUR
shutterstock.com

Svoj preokret je počeo u Vagi 9. septembra, gde će prve dve nedelje praviti probleme kada su u pitanju partnerstva, ugovori, a mogu se pojaviti stari problemi u vezama ili neke pravne začkoljice.

Od 23. septembra Merkur će ponovo ući u Devicu, gde će provesti ostatak retrogradnog kretanja. Devica je povezana s rutinom, organizacijom, poslom i zdravljem i, samim tim, fokus će biti na tim oblastima.

Sudeći po astrološkom nebu i po tome šta nam astrolozi predviđaju, očekuje nas burna jesen, a septembar će biti uvod u sve ono što nas očekuje, što na globalnom, što na privatnom planu. Sezona retrogradnosti je već počela, s obzirom na to da se unazad kreću Jupiter, Neptun, Uran, Saturn i Pluton, a sada im se pridružuje i planeta koja je najozloglašenija u svom retrogradnom hodu. Planete i aspekti ukazuju da će u narednih šest meseci biti mnogo preokreta, rezova, odbacivanja starih navika i ustaljenih obrazaca, pa kod mnogih može doći do prekida veze, promene posla, svakodnevnih navika ili problema sa zdravljem.

Prve dve nedelje retrogradnosti Merkur će se fokusirati na odnose i dati nam priliku da rešimo neke stvari koje ranije nismo umeli, uradimo nešto što smo propustili ili nismo do kraja završili. Sad nema nazad. I sve to treba da uradimo na taktičan i diplomatski način.

 

 

Merkur je došao da nam u život vrati neke ljude s kojima nismo neko vreme bili u kontaktu, a upravo u ovom periodu veze i odnosi mogu se ponovo uspostaviti. Nije isključeno da ćete obnoviti ljubav, a isto tako bi mogla da se rodi ljubav između vas i nekoga koga dugo poznajete. Neki će dobiti poziv za posao iz bivše firme, a neki od starog prijatelja.

Oprez sa tehnikom

Najvažnije tokom ovog perioda jeste da ne kupujete telefone, televizore, kućne aparate ili kompjutere jer biste vrlo lako mogli da zapadnete u neke probleme s njima ili, prosto, neće raditi. U svakom slučaju, moguće su komplikacije i kvarovi. Isto tako, važne odluke, potpisivanje ugovora ili nekih drugih važnih dokumenata ostavite za sredinu oktobra ako ste ikako u mogućnosti. Pokušajte da razumete druge ljude i da ih ne osuđujete, probajte da razumete partnera i bliske osobe pored sebe. I ono najvažnije jeste da dobro proverite sve što budete radili, naročito ako se radi o mejlu, poruci i informacijama. Pazite šta govorite, kada, kome i kako... Prvo promislite i konsultujte se ako ste u nedoumici, pa tek onda kažite, napišite ili donesite odluku. Možda je tako duži put, ali je bolji. Ovo je period kada neka poruka može biti pogrešno protumačena, mejl poslat na adresu na koju nije trebalo da ode. Zato je važno da usporite i sve triput proverite.

Takođe, ne bi bilo loše da uradite bekap svih važnih podataka ili da se osigurate da su vam važni papiri na mestu. Ovo je period kada treba da naučimo da imamo kontrolu nad mislima i ponekad nad jezikom. Ako idete na neki važan sastanak, obavezno krenite ranije ako se on ne odloži.

Ako postoje stvari koje dugo čekaju da ih završite ili ako dugo niste mogli da položite ispit, ovo je pravi trenutak za tako nešto. Ako ste hteli da upišete neki kurs i sve vreme ga odlagali, ovaj put pokušajte da istrajete u tome. Vreme je za taj drugi put!

 

 

S koronom 2020. počela je promena u svetu, a na proleće 2023. mnoge stvari će se razrešiti. Svet više nikada neće biti isti i više neće biti povratka nazad. Sve sfere društva će funkcionisati na drugačiji način, a, samim tim, i naše funkcionisanje biće potpuno drugačije. Očekujte splet neverovatnih okolnosti i neočekivanih promena, koje će morati da se dogode. 

S ovim retrogradnim Merkurom fokus će nam biti na rešavanju problema u odnosima, svakodnevici i usaglašavanju obaveza. S obzirom na to da je septembar uvek novi početak, tako će biti i ovoga puta, samo još intenzivnije. Tenzija, stanje neizvesnosti, problemi u ekonomiji, saobraćaju, trgovini.

Merkur je krenuo iz Vage 9. septembra i donosi probleme u međuljudskim odnosima, ali ćemo napokon razrešiti neke stvari, koje nam već neko vreme prave probleme ili nisu ispravne. Nemojte doživljavati tragično neke propuste, loše odnose, već probajte sve da pustite i sagledate iz nekog drugog ugla. Probajte da shvatite zbog čega vam se sve to dešava i zašto je potrebna promena. Mogu se dogoditi situacije koje će vas usporavati, bićete neodređeni, kasnićete ili praviti greške i propuste, ali sve se događa s nekim razlogom.

Odnosi bi mogli bit nestabilni, a izjave i način na koji ste nešto izjavili bi mogli da odudaraju od vašeg uobičajenog stila. Sve to vam može unositi nervozu i nestabilnost. Morate se pripremiti na promene i polako ih prihvatati, a sve loše stvari i situacije otpustiti. Stare ljubavi se mogu, na neki način, vratiti u naše živote ili možemo osetiti potrebu da neke veze ostavimo u prošlosti. Takođe se možemo osećati zbunjeno ili neodlučno u vezi s određenim odnosom u našim životima. Oko 16. septembra naročito će biti povećana mogućnost sukoba, besa, a mnoge veze biće na ispitu.

Rešenje je u sporijem ritmu

Od 23. septembra retrogradni Merkur nastavlja svoj put kroz Devicu. Počećemo da sumnjamo i preispitujemo ono što radimo i da se pitamo gde smo. Obraćaćemo pažnju na svaku sitnicu i detalje i u svemu tražiti svrhu, a ako je ne budemo videli, bićemo spremni da sve ostavimo i napustimo i krenemo iz početka. Ovo je vreme kad će vam tražiti još jedan papir, kad će pogrešno zavesti vaš slučaj, kad će softver pogrešno povezati podatke. Proverite datume i vreme za sve sastanke. Ovo je odličan period da završimo sve poslove koje već dugo vučemo i odemo na preglede i kontrole koje dugo odlažemo.

 

 

Pitamo se čemu nam služi ovaj Merkur kada samo pravi probleme. To nije istina. Zahvaljujući njemu, ulazimo u srž svog uma i imamo priliku da dosegnemo genijalnost. Kad usporimo, približićemo se tom delu sebe koji nam daje odgovore i rešenja. Retrogradni Merkur je dar univerzuma čovečanstvu da dosegne najviši potencijal. Sve dok se bavimo aktivnostima koje, naizgled, "ne mogu da čekaju" propuštamo priliku da stvarno nešto uradimo.

Ovaj period je pogodan za

  • ispravljanje grešaka i sve vrste popravke
  • savetovanje i konsultacije
  • ponovni pokušaj nečega što ranije nije uspelo
  • pisanje, planiranje
  • retrospekciju, meditaciju, odmor
  • rešavanje problema u komunikaciji s partnerom
  • poboljšanje i popravljanje odnosa s drugima
  • polaganje starih ispita ili onih koje ste dugo odlagali
  • čitanje knjige koju niste dovršili
  • popravku svega što ne radi

shutterstock.com

Opustite se koliko možete

Šta ne treba da radimo

  • ovo je vreme nesporazuma, stoga je pametnije izbegavati važne razgovore, dogovore, pregovore, potpisivanje ugovora...
  • nije dobro vreme za kupovinu automobila, telefona, kompjutera, uređaja...
  • izbegavajte sve što ima veze sa administracijom
  • ne treba otvarati firme, ne podnosite nikakve molbe, zahteve...
  • ne preduzimajte hirurške zahvate i operacije koje mogu da sačekaju

Merkur opozicija Jupiter

Ovo je momenat kada će komunikacija biti mirnija i povučenija. Mnogi će imati priliku da se vrate na staro i započnu nešto drugačije. Moguće je da ćete želeti neke stvari da prolongirate. Nemojte ni u čemu da preterujete jer ovo može biti momenat odustajanja jer nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Možete nešto objaviti ako ste spremi da napravite razliku između starog i novog, učite i prolazite kroz proces transformacije.

Merkur konjunkcija Sunce

U ovom periodu možemo imati više samopouzdanja, ali i upozorenje da budemo oprezni i da ne nadvlada ego. Važno je da budete diplomatični i taktični i ne naglašavate previše stavove. Može vam biti ugroženo praktično razmišljanje, pomućen intelekt i možete imati nejasnu sliku o ciljevima. Ipak, ovo je vrlo povoljan period za ponovljene poslovne pregovore. Možete biti efikasni u radu ukoliko se prisetite ranijih grešaka.

Merkur konjukcija Venera

Ovo je momenat kada može doći do pomirenja, obnove nekih odnosa ili nekih drugih suptilnih osećanja. Dobar je period za razgovore koji unose neke novine, polaganje ispita koje dugo niste mogli da položite ili razgovor na koji se dugo čekalo.

 

 

Merkur trigon Pluton

Ovo je odličan dan za sve intelektualne radnje, introspekciju, meditaciju i pravljenje planova. Prilično ste pribrani, prolazite kroz period transformacije i oblikujete sebe kroz neko novo stanje.

Merkur opozicija Neptun

Ovih dana može doći do zabune i nejasnoća, pogrešnih informacija, pa probajte da ne donosite nikakve odluke. Mogući su kvarovi, loše informacije, greške, pogrešni poslovni potezi... Mogući su problemi u saobraćaju, naročito ako je smanjena vidljivost. Da biste ovaj period prošli sa što manje stresa, ne planirajte i ne započinjite ništa važno. Budite odmereni, fokusirani, ljubazni i proverite sve još jednom, za svaki slučaj. Retrogradni Merkur je sjajno vreme da usporite, manje radite i prihvatite kašnjenja u tehnologiji i komunikaciji.

Sledeći retro Merkura

Od 29. decembra do 18. januara 2023. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)