Horoskop

SPREMITE SE ZA PAKLENE PROMENE: Dolazi nam retrogradni Saturn, zli Merkurov brat koji nikoga ne štedi!

Iako ste se možda naoružali optimizmom i strpljenjem u prethodnom periodu, znajte da možda astrološki fenomeni čine svoje i da ćete neke njihove uticaje ipak nepovoljno osetiti u oktobru.

19.09.2022 09:00

SPREMITE SE ZA PAKLENE PROMENE: Dolazi nam retrogradni Saturn, zli Merkurov brat koji nikoga ne štedi!
shutterstock.com

Iako mnogi misle da je retrogradni Merkur najstrašnija stvar u astrologiji, oni zasigurno nisu čuli za njegovog, kako to astrolozi vole da kažu, zlog brata - retrogradni Saturn. On će, kako se procenjuje, u narednom periodu svima mrsiti konce na različite načine, pa je važno dobro se pripremiti. Nekima će doneti i pozitivne stvari i promene u životu, dok će druge ozbiljno namučiti. Pogledajte u kojoj ste vi kategoriji. 

Ovan

Za pripadnike ovog znaka na testu će biti strpljenje i izdržljivost. U ovom periodu važno je da se posvete svom partneru i da porade na zajedničkom odnosu, ali i na onome što im u njemu smeta. Ukoliko niste u vezi, dobro razmislite šta biste želeli da vaš budući partner ima od osobina i kada definišete svoje želje lako ćete i aspekt ljubavi.

Bik

Pravo vreme je za analizu, razmišljanje i zaustavljanje, naročito kada su finansije u pitanju i neka odugovlačenja na tom polju. Iz takvih iskustava će pripadnici ovog znaka naučiti da se nose sa svim situacijama. Često postavljanje pitanja samima sebi i samoanalize, poput onih da li treba nešto uraditi i da li to ima smisla, omoguće im da odaberu put koji ih čini srećnim i zadovoljnim.

Blizanci

Za Blizance je izuzetno važna komunikacija, ali u ovom periodu imaće poteškoća sa njom. Važno je da se oslobode nezdravih navika, a to će najbolje učiniti kroz drugačiji režim ishrane koji podrazumeva unos više svežeg voća i povrća. Pošto je komunikacija povezana sa Blizancima, nije naodmet da u ovom periodu porade na retoričkim sposobnostima.

Rak

Retrogradni Saturn će posebno uticati na ovaj znak Zodijaka i to u vidu lične transformacije. Pripadnici ovog znaka bi trebalo da odvoje malo vremena za preispitivanje svog ponašanja i ličnih uverenja. Možda će im se u jednom trenutku činiti kao da su u začaranom krugu, ali to sve ukazuje na promene koje im slede. Treba da odbace ljude koji ih unesrećuju ili situacije koje im se čine toksičnim. To će im pomoći da se osećaju bolje.

Lav

Ovaj period je za Lavove test za odnose koje sa drugima neguju, ali koliko god se on činio teškim ne treba klonuti duhom. Pripadnici ovog znaka mogu doći u sukob s partnerom gde će sve razlike među njima isplivati na površinu. Iz te situacije bi trebalo da nauče kako da nadvladaju sukob i prevaziđu svađe, a ako smatraju da ne mogu da pronađu rešenje za to, možda je vreme da krenu dalje.

Devica

Zdravlje pripadnika ovog znaka u ovom periodu može biti dovedeno pod znak pitanja, pa nije loše da obrate malo više pažnje na sebe. Savet je da odvoje vreme za mirne trenutke, bilo da se radi o nekoliko minuta samoće ili celoj noći, važno je da se zbog toga ne osećaju loše i da počnu da se malo zauzimaju za sebe i za svoje potrebe. 

Vaga

Možda se pripadnici ovog znaka neće uvek osećati motivisanim, ali je važno da imaju neki hobi i interes u umetnosti. Savet je da odvoje vreme i za zabavu. U glavi imaju razne ideje za projekte koje žele da ostvare, ali ako se ne potrude za njihovo ostvarenje, one se nikada neće ni dogoditi. 

Škorpija

Saturn se u ovom periodu bavi njima i njihovom kućom i porodicom, pa su i izvesni problemi na tom polju. Ako su pripadnici ovog znaka odlagali neke poslove i popravke vezane za posao, otkriće da su prisiljeni da se nose sa njima dok Saturn deluje unazad u kosmosu. Potrebno je da dobro prate šta se dešava u njihovom domu i potraže način da se oslobode svih neprijatnih osećanja jer je moguće da imaju i neke probleme koji su potisnuti u vezi s nekim članom porodice jer oni sada mogu da isplivaju na površinu.

Strelac

Iako su voljni da pomognu, nekada ulaze u diskusiju kako bi smirili konflikt. Savet je da se drže dalje od drama i tračeva. Ovaj period bi mogao da ih nauči kako reči nekada mogu da nanesu štetu. Reči koje budu izgovarali mogu da utiču kako ih drugi vide i to govori dosta o njima. Treba da pokušaju da ostanu optimistični i ljubazni u ovom periodu i da zadrže pozitivu.

Jarac

Iako su Jarčevi veoma praktični i odgovorni kada je novac u pitanju, za vreme retrogradnog Saturna ipak treba posebno da obrate pažnju na trošenje novca jer mogu da naiđu na neke troškove koje nisu planirali. Ako žele da još jednom procene svoje troškove i ulaganja nek pogledaju mesečne troškove i pronađu način da uštede novac. Možda će im povišica koju očekuju biti odložena, ali kada prođe rizičan i izazovan period, treba da traže ono što zaslužuju.

Vodolija

Ovo će biti vreme kada će naučiti mnoge lekcije, ali sve dok su voljni da uče iz njih to je dobro. Treba da odvoje vreme da proanaliziraju svoje prioritete i ciljeve i gde žele da usmere svoj život. Možda su izbegavali neki posao koji vodi ka nekom cilju i sada je vreme da to ostvare i pokrenu se za bolji život i budućnost.

Ribe

Pripadnici ovog znaka možda dođu u iskušenje u ovom periodu da pobegnu od obaveza, ali treba da znaju da im to neće baš koristiti. Ako zanemaruju svoje obaveze neke stvari bi mogle da se raspadaju i da budu neorganizovani, pa će biti važno kako će se snaći u toj situaciji. Moraju da nađu vremena da umire sebe i pronađeu ravnotežu, a u tome im može pomoći i neka bliska osoba kada im je potrebna neka vrsta utehe ili podrške.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)