Feng shui

OVO SVI RADE U KUPATILU, A POTPUNO JE POGREŠNO! Jednostavni trikovi za stvaranje nove oaze mira u domu!

Feng Shui se od davnina koristi za optimizaciju protoka energije u vašem domu, a jedna od tih energija je i element vode. On je povezan sa bogatstvom, mudrošću i društvenim mrežama, te je zato kupatilo oblast na koju treba obratiti pažnju kada je u pitanju Feng Shui.

26.02.2022 21:00

OVO SVI RADE U KUPATILU, A POTPUNO JE POGREŠNO! Jednostavni trikovi za stvaranje nove oaze mira u domu!
pexels.com

Moderna kupatila su sušta suprotnost onome što su bila kada je Feng Shui razvijen u drevnoj Kini. Ona su tada posmatrana kao neprijatna područja ii mala su lošu reputaciju zbog vodenog elementa, koji kada se posmatra kao tok novca, označava silna sredstva koja su otišla u nepovrat.

Ipak, danas su savremena kupatila prostor za odmor, kupanje i podmlađivanje. Vaše kupatilo može biti luksuzan prostor koji vas regeneriše. Portal Srećna Republika vam predstavlja nekoliko jednostavnih saveta kako biste svoje kupatilo uredili u skladu sa Feng Shui principima.

pexels.com

Kupatilo sa plavim elementima

Štedite vodu

Feng Shui je preteča ekoloških rešenja jer je težnja ove filozofije da povezuje naš dom sa našim okruženjem i prirodom. Štednja vode koju koristite u kupatilu stvara dobru energiju. Vaša svesnost i pažnja u korišćenju ovog dragocenog resursa će se proširiti i na druge oblasti vašeg života, uključujući i način na koji se drugi ponašaju prema vama. Ovo može postići instaliranjem uređaja za uštedu vode, kraćim tuširanjem i popravkom svih slavina koje cure.

Zatvorite poklopac na WC šolji

Toalet ima funkciju uklanjanja otpada i vode. To je jedna od oblasti na koje treba obratiti pažnju kada je u pitanju Feng Shui. Naime, većina ljudi ostavlja otvoren poklopac na WC šolji, ali da biste ublažili gubitak bilo kakvih resursa, neka vam on uvek bude spuštan kada se toalet ne koristi. Ta jednostavna navika smanjuje vlagu u kupatilu, čime se smanjuje i mogućnost pojave plesni i buđi.

pexels.com

Kupatilo sa cvećem

Držite vrata kupatila zatvorena

Slično poklopcu toaleta, vrata kupatila su takođe još jedan način na koji energija može da odluta u kupatilo i ode niz odvod. Uopšteno govoreći, za opšte dobro, po Feng Shui-ju se savetuje da držite vrata kupatila zatvorena. Time smanjujete mogućnost da dobar či ode od vas.

Sakrijte WC šolju

Ako je moguće, po Feng Shui-ju je najbolje je vizuelno sakriti toalet. To možete učiniti tako što ćete zatvoriti vrata ili urediti kupatilo tako da se WC šolja ne možete videti sa ulaza, savetuje portal thespruce.com

pexels.com

Toalet sakriven iza tuš kabine

Ogledalo na vratima kupatila

U većini slučajeva, ako možete da postavite ogledalo na spoljnu stranu vrata kupatila, to će poboljšati protok čija. Ogledalo će energetski očistiti kupatilo, što takođe uklanja i sve problem, po Feng Shui verovanju.

Biljke

Glavni problem sa kupatilom je voda koja teče. Pošto svi vole biljke, po Feng Shui-ju su upravo one jedan od najpopularnijih načina da se poboljša energija u svakom kupatilu. Biljka transformiše otičuću energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih snažnim i omogućava im da rastu. Osim toga, unosi element prirode u ovu prostoriju.

pexels.com

Kozmetički proizvodi u kupatilu

Izbacite suvišne proizvode

Redovno pregledajte proizvode koje čuvate u kupatilu kao što su kozmetika, toaletni pribor i lekovi. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa izbacite sve što je neupotrebljivo ili nepotrebno. Sa stanovišta Feng Shui-ja, ono što imate u svom domu utiče na vaše zdravlje i dobrobit. Dakle, čak i ako ga ne koristite, to utiče na vašu energiju.

Zamenite peškire

Peškiri mogu početi da nakupljaju bakterije i neprijatne mirise. Ako je moguće, dubinski ih očistite. Ali na kraju ćete morati da ih zamenite. Stare peškire ne bacajte, već ih iskoristite kao krpe za čišćenje. Kada zamenite peškire i ostali tekstil u kupatilu, odlučite se za održive, organske i netoksične proizvode. Vaša koža je najveći organ vašeg tela i vi upijate energiju materijala koje stavljate na nju! Slično tome, po Feng Shui-ju na vaš dom utiču kvalitet i životna energija materijala u kupatilu.

pexels.com

Peškiri u kupatilu

Čistite kupatilo redovno i dubinski

Pošto je kupatilo prostorija za čišćenje i pročišćavanje tela, obavezno čistite ovu prostoriju dubinski i to redovno. Koristite netoksične i održive proizvode za čišćenje što je više moguće. Veoma je lako napraviti sopstvene proizvode za čišćenje od kućnih potrepština, ali je i samo tržište puno takvih alternativnih sredstava koja ne štete ni ukućanima ni životnoj sredini. Posmatrajte svoje kupatilo kao svoje telo. Održavajte ga čistim i povedite računa o njemu!

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)