Feng shui

UREDITE KANCELARIJU U SKLADU SA FENG ŠUI METODOM: Način da podstaknete kreativnost

Kao i za sve prostorije važi pravilo da moraju da budu uredne

12.02.2022 14:00

UREDITE KANCELARIJU U SKLADU SA FENG ŠUI METODOM: Način da podstaknete kreativnost
Pixabay

Drevna kineska veština Feng Šui donosi niz praktičnih saveta kako da se u poslovnim prostoru stvori okruženje koje će dovesti do prosperiteta i gde će se zaposleni dobro osećati.

Za poslovni uspeh je najvažniji harmonični protok energije koji donosi i više novca.

Prvo i osnovno pravilo glasi – kancelarija mora da bude uredna. Generalno, ovo pravilo važi za uređenje svih prostorija, bilo da su u kući ili poslovnom prostoru.

Sve nepotrebne stvari izbacite i raščistite nered. Radne stolove okrenite ka unutrašnjosti prostorije jer to podstiče kreativnost. Neophodno je obezbediti i dovoljno prirodnog, ali i veštačkog svetla.

Poslovni prostor ne treba opterećivati glomaznim nameštajem. Radni stolovi treba da budu što jednostavniji i što funkcionalniji. Sredina prostora treba uvek da je slobodna, bez stvari i predmeta. Ako želite da budete uspešni u poslu, po savetima Feng šui, sedite okrenuti leđima prozoru.

Pixabay

Prostor ne sme da bude opterećen glomaznim nameštajem

 

Kineske novčiće možete vezati crvenim končićem i okačiti o grane sobne biljke. To će biti vaše drvo novca koje će vam doneti blagostanje.

U južnom delu poslovnog prostora ne bi trebalo da stoje figurice kornjača, jer predstavljaju vodu koja gasi vatru koja je simbol bogatstva. Štampač ili fotokopir stavite u jugoistočni deo poslovnog prostora jer će se na taj način novac gomilati.

Stručnjaci ove drevne kineske veštine savetuju i da se koriste samo jedna vrata na kancelariji kako bi se izbegle svađe među kolegama. Ostale zatvorite i na taj način ćete sprečiti prodor negativne energije.

Na južni zid kancelarije okačite fotografiju orla koji leti. Na ovaj način ćete poboljšati poslovni potencijal. Nikako nemojte kačiti slike na kojima se prikazuju bitke jer ćete na taj način uneti razdor u kompaniju.

I još jedan savet. Ako idete na poslovni put, obavezno u džepu nosite komad žada, korala ili crnog oniksa. Ovo drago kamenje zaštitiće vas od loših ljudi i nesreća.

Komentari (0)