DODAJ SVETU MALO BOJE

IZABERITE KOLORIT KOJI PRIVLAČI BOGATSTVO: 10 moćnih značenja boja oko nas

Feng Šui nam može pomoći da efikasnije uredimo životni i radni prostor i time privučemo pozivitnu energiju i promene u naš život. Uz bolji protok čija kroz naš dom, poboljšaćemo i kvalitet svog života. Ali šta nam Feng Šui poručuje kada su boje u našem domu u pitanju? Portal Srećna Republika vam otkriva simboliku boja po Feng Šuiju kao i to kako ih je najbolje rasporediti u domu.

24.11.2021 22:00

IZABERITE KOLORIT KOJI PRIVLAČI BOGATSTVO: 10 moćnih značenja boja oko nas
pexels.com

Za sve one koji žele da promene svoj život i da krenu organskim, svežijim i pristupačnijim putem do tog cilja, Feng Šui je odgovor. On je mnogo više od pukog organizovanja vaših stvari na poseban način kako bi se omogućio optimalan protok čija, to je potpuno novo stanje uma.

Feng Šui je mnogo efikasniji ako se koristi u kombinaciji sa drugim aspektima vašeg života kao što su pozitivno razmišljanje, pošten život i meditacija. Ti aspekti vašeg života funkcionišu kao lupa koja vam pomaže da rastete i negujete vaš či tako da ne samo da može da teče slobodnije, već može biti i moćniji.

Postoji veliki broj stvari koje možete da uradite sa Feng Šuijem, pored uređenja doma. Pošto je Feng Šui tako blisko povezan sa nečijim blagostanjem, svaka boja je povezana sa određenim raspoloženjem, ciljem ili osećanjem.

unsplash.com

Paleta boja

U zavisnosti od toga šta pokušavate da postignete sa Feng Šuijem, bilo da se radi o bogatstvu, zdravlju ili ljubavi, postoje određene boje na koje želite da se fokusirate kako biste pomogli da usmerite svoj či u pravcu u kom želite da ide. Portal Srećna Republika vam objašnjava šta svaka boja znači za vaš či i šta možete da uradite da mu pomognete.

Nekoliko saveta za početnike

Ne vole svi svaku boju, pa ako smatrate da morate da dodate boju na neko područje, ali to nije boja koja vam se naročito sviđa, pokušajte da pronađete nijansu te boje koja vam se dopada, ili, u najmanju ruku, pronađite predmet koji vam je drag a koji je u toj boji. Feng Šui će biti mnogo efikasniji ako imate pozitivnu reakciju na sve što vidite u svom domu. Nemojte dodavati boju reda radi.

Plava

Plava je savršena boja za oblasti u kojima meditirate. Ima veoma smirujući efekat i veoma je povezana sa mirom i udobnošću. Plava je odlična za spavaću sobu ili na mestu gde želite da pobegnete od svega. Takođe je dobra za svaku prostoriju u kojoj se obično opuštate, kao što je dnevna soba.

Crvena

Crvena predstavlja istinu i moć. Dobra je kao boja za prostorije u kojima radite. Kućna kancelarija, radna soba, dnevni boravak ili bilo koja druga prostorija u kojoj radite trebalo bi da ima bar malo crvene boje.

pexels.com

Šarena kuća

Zelena

Ne samo da je zelena boja novca, već je povezana i sa zdravljem i vitalnošću. To je savršena boja za kupatilo ili bilo koje mesto gde se čuvaju medicinske potrepštine u vašem domu. Okačite zeleni privezak u orman u kojem se čuva vaš komplet prve pomoći da pomogne vašem čiju. Takođe je dobra za svaku prostoriju u kojoj se porodica okuplja, poput trpezarije ili dnevne sobe.

Ljubičasta

Kao i hiljadama godina unazad, ljubičasta je povezana sa veličanstvom i kraljevstvom. Blisko sarađuje sa crvenom da pomogne u izgradnji bogatstva. Radi svuda gde biste stavili crvenu boju jer bogatstvo i slava idu ruku pod ruku.

Ružičasta

Ružičasta više nije samo za devojčice, jer je ona kombinacija crvene (istina i moć) i bele (čistoća). Kao takva, ružičasta je veoma povezana sa ljubavlju. Odlična je za spavaću sobu ili bilo koje drugo mesto gde ste vaš partner i vi intimni.

pexels.com

Devojka i šarena stakla

Bela

Najčistija boja predstavlja upravo to – čistotu i nevinost. Takođe je povezana sa duhovnošću, te je bela savršena boja za dečiju sobu ili bilo koje drugo mesto u vašem domu za koje želite da budete moralno čisto, piše portal fengshuiwrite.com.

Siva

Koristi se za prelaz i povezivanje. Većina sledbenika Feng Šuija bira sivu boju za svoju garažu ili predvorje koje povezuje unutrašnji svet sa spoljašnjim. Siva je takođe dobra ako proširujete svoj dom. Možete da ofarbate ili okačite nešto sivo na mestu gde se završava vaš stari dom i počinje njegovo novo proširenje.

Crna

To nije boja koja se često koristi, ali može da funkcioniše u malim količinama. Obično predstavlja negativan či, ali ako se koristi u oblastima koje imaju moćnu či komponentu, oblastima koje su obično obojene crvenom ili ljubičastom bojom, crna može ići u vašu korist tako što će apsorbovati loš či i održavati dobar či čistim. Nemojte preterivati sa crnom, ali u malim količinama zaista može biti od pomoći.

unsplash.com

Šareni pod

Žuta

Žuta nije za kukavice, ona predstavlja toleranciju i autoritet. Dobro funkcioniše na ulazu u spavaću sobu roditelja, a dobra je i kao boja za sve liste kućnih poslova za decu. Gde god smatrate da treba da uspostavite porodični red, žuta je boja koju bi trebalo koristiti.

Zlatna

Nije iznenađenje to što je zlatna boja povezana sa bogatstvom. Koristite je u kombinaciji sa ljubičastom i crvenom da biste pomogli u izgradnji bogatstva u vašoj kućnoj kancelariji.

Feng Šui može izgledati apstraktno na prvi pogled, ali kada ga savladate, sistem boja će vam postati jasan. Jednom kada dodate taj dodir Feng Šuija tu i tamo, možete očekivati da ćete videti rezultate pre ili kasnije.

Koja boja dominira u vašem domu? Pišite nam u komentarima!

 

Komentari (0)