Zanimljivosti

POZNATI PISAC UŽIVAO JE U OVIM KOKTELIMA: Niko ne zna koji je glavni sastojak ovih pića, ali su izuzetno UKUSNA!

Ponekad je potrebno da se malo opustimo i uživamo u tradiciji i kulturi drugih naroda. Ernest Hemingvej to je svakako znao, te je emocije hispanoamerikanaca proživljavao kao svoje.

25.10.2021 21:12

POZNATI PISAC UŽIVAO JE U OVIM KOKTELIMA: Niko ne zna koji je glavni sastojak ovih pića, ali su izuzetno UKUSNA!
Pixabay.com

Mnogi od nas maštaju da piju koktele na obalama južnoameričkih država, dok slušamo popularan latinski ritam i gledamo u bistro plavi okean.

Ernest Hemingvej, veliki svetski pisac, imao je priliku baš za to. On je svakog dana pio dva koktela, ali u različitim barovima.

 

 

- Moj mohito u La Bodigiti  i moj daikiri u La Floriditi- ovim rečima Hemingvej je opisao kako voli da uživa. Naime on je svakog dana odlazio u Bodigitu, u kojoj je pio mohito, i u La Floriditu, gde je pio daikiri.

Međutim, mnogi bi se zabrinuli zbog mešanja alkoholnih pića, u kojima je Hemingvej očigledno uživao. Ipak, ovo mešanje uopšte nije strašno, s obzirom na to da se oba koktela prave od istog alkohola, belog ruma, koji originalno potiče sa Kariba. Ernest je sasvim sigurno znao da uživa, a mi vam predlažemo da, kada sledeći put budete rešili da se opustite, probate ovu kombinaciju, ko zna, možda i vi napišete roman koji će ostati upamćen u istoriji književnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)