Ispovesti

„BILA SAM DADILJA I NAKON TOGA SAM ODLUČILA DA NEMAM DECU“: Našla se na meti brojnih osuda, a tek šta su joj rekli roditelji! (VIDEO)

Ona tvrdi da nikad nije sebe zamišljala kao majku, već da se toga plašila.

04.05.2024 20:45

„BILA SAM DADILJA I NAKON TOGA SAM ODLUČILA DA NEMAM DECU“: Našla se na meti brojnih osuda, a tek šta su joj rekli roditelji! (VIDEO)
Printscreen/Instagram/childfreemillennial

Marsela (28) je nekoliko godinama radila kao dadilja sa punim radnim vremenom, Brinula je o tuđoj deci, a ovo iskustvo joj je donelo brojne lepe i manje lepe trenutke. Kako je ispričala za britanski Daily mail nakon dadiljanja tuđih mališana donela je odluku da nema svoju decu i da nikad neće biti majka. Ona priznaje da se pribojavala reakcije svoje porodice i dečka, koji su uradili nešto što nije očekivala.

 

 

Volela je posao, ali...

U iskrenoj ispovesti Marsela je ispričala da je u početku mislila da je čuvanje i briga o tuđoj deci slatka, ali se ispostavilo da je to ozbiljan posao koji zahteva dosta živaca.

-Imala sam 22 godine kada sam počela da brinem o jednoj bebi i uz nju sam ostala tri godine. Volela sam posao dadilje, to mi je donelo puno radosti i ispunjenja, ali je to bio i test da vidim kako bih se ja snašla u ulozi majke. Čoveče, kako sam bila u pravu! Majčinstvo definitivno nije za mene – počela je svoju ispovest ova devojka.

Ona je slikovito opisala kako izgleda brinuti o detetu.

-Bilo je dana kad sam radila i po 17 sati. Neprekidna briga i budnost su neophodni, a moje strpljenje i živci su se tanjili. Jedva bih dočekala da dete predam roditeljima i samo bih umorna pala u krevet od iscrpljenosti – dodala je ona.

Marsela je priznala da je posao dadilje uticao na njenu odluku da nema sopstvenu decu.

-Otvorila sam oči jednog dana i shvatila da to nije za mene, da ne želim da imam svoju decu – istakla je ona.

Marsela priznaje da se pribojavala kako će njeni roditelji, ali i dečko reagovati kada im saopšti da ne želi da bude majka. Međutim, sve je prošlo bolje nego što se nadala.

-Tata i mama su u početku bili oprezni i zbunjeni verujući da je to samo moj prolazni hir. Ali, ubrzo su prihvatili moju odluku, podržali me i vole me kao i ranije iako im neću podariti unučiće – rekla je ona.

Neočekivana je bila i reakcija njenog dečka.

- Razgovarala sa mojim dečkom o tome da ne želim da imam decu i kako će to uticati na našu vezu. Međutim, ispostavilo se da i on ne želi decu tako da smo savršen spoj – rekla je Marsela.

 

 

 

Umesto dece ona je odlučila da se posvetila svom psu Džeku i tvrdi da joj je to sasvim dovoljno. Njena odluka naišla je na burne osude na društvenim mrežama, ali je to nije pokolebalo.

-Za razliku od većine ljudi bez dece, ja nisam imala taj presudni momenat, niti faktor koji je uticao na moju odluku. Jednostavno se nikad nisam osećala sposobnom, niti sam maštala o tome da jednog dana budem mama. Nisam se igrala s lutkama jer sam odrasla uz tri starija brata. Nisam maštala o tome da ću jednog dana biti mama – zapravo sam se plašila toga i nisam mogla ni da zamislim kakav će biti moj život tada – iskrena je ona.

 

 

Marsela ističe da svako treba da živi svoj život onako kako smatra da treba.

-Zahvalna sam što sam nekoliko godina radila kao dadilja, jer bez toga bih možda napravila najveću grešku u svom životu što iz neznanja, što zbog okoline koji ti uvek govore šta treba da radiš, pa i da li treba da imaš decu. Zato je najbolje da živite svoj život, ne onaj vaše mame, sestre ili najbolje prijateljice već samo tvoj – poručila je Marsela. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)