Psihologija

KO SU SUPRUGE DIREKTORA I DOKTORA? Istraživanje donosi zanimljive rezultate o tome kakve žene privlače muškarce ovih zanimanja (FOTO)

Da li su neke ljubavi slučajnosti ili je sve unapred usklađeno i predodređeno? Ili možda vaš posao igra važnu ulogu u tome?

03.05.2023 14:01

KO SU SUPRUGE DIREKTORA I DOKTORA? Istraživanje donosi zanimljive rezultate o tome kakve žene privlače muškarce ovih zanimanja (FOTO)
shutterstock.com

Parovi se upoznaju na najrazličitije i najneobičnije načine a mnogi su svedoci da im se ljubav dogodila kada je nisu očekivali niti planirali. Svako od nas makar jednom čuo je neku neobičnu priču o početku veze nekog para ili je čak i sam to doživeo. Deševale su se razne nepredviđenje situacije, od toga da je neki momak slučajno prosuo kafu devojci na haljinu i da je to bio povod da se upoznaju i upuste u vezu, do toga kako su otišli na sastanak na nagovor prijatelja i da se to ispostavilo kao nešto sudbinski.

Neki podaci pokazuju da se parovi upoznaju zahvaljujući istim poslovima koji ih kasnije spoje. Posle proučavanja jedne ankete američke zajednice iz 2014. godine, koju je sproveo Biro za popis stanovništva SAD, istraživači su došli do saznanja koje se profesije najviše poklapaju. Ova studija je obuhvatila 3,5 miliona domaćinstava razlčitog ekonomskog statusa. 

Ljubav ne poznaje nikakve razlike ali evo nekih poklapanja koja će otkriti imaju li smisla neke kombinacije ili ne.

Evo interesantnih rezultata istraživanja i za žene i za muškarce.

Žene sa visokim standardima traže ekonomski jake partnere

Prema skici koja je urađena, žene lekari i hirurzi su sklone da sklapaju brak sa svojim kolegama odnosno muškarcima iz tog polja kao i medicinarima. Žene koje se bave advokaturom će više biti okrenute advokatima i sudijama, pokazuje istraživanje a prenosi yourtango.com.

Foto: Shutterstock

Žene će se prema istraživanjima radije odlučiti za partnera ekonomski jednakog njoj

Neke od njih će se verovatno opredeliti za stručnjake u računarstvu, jer su se danas standardi kod žena po pitanju muškaraca dosta promenili i povećali. Ipak može doći do neravnoteže u braku kada je jednakost prihoda u pitanju.

Medicinari se žene koleginicama ali i ženama koje zarađuju manje od njih

Muškarci iz obasti medicine često se venčavaju a ženama koje su iz iste branše, poput doktorki ali i medicinskih sestara i oni se takođe često odlučuju da za svoje supruge imaju i one koje zarađuju mnogo manje od njih. Advokati takođe venčavaju međusobno sa svojim koleginicama. Takođe advokati muškarci se, prema istrživanju, često žene partnerkama iz osnovnih i srednjih škola kao i sekretaricama i administrativnim pomoćnicima.

shutterstock.com

Za muškarce važi pravilo da se žene sa ženama koje primaju manju zaradu poput sekretarica, administrativnih radnica

Muški i ženski plesači imaju različite ukuse

Muški plesači su često za partnerke birali sekretarce i administrativne pomoćnike. Kada su žene plesačice u pitanju, imale su drugačiji ukus po pitanju partnera. One osim što se udaju za druge plesačice, takođe, sklapaju brakove sa izvršnim direktorima, pravnicima, zavarivačima i građevinskim inženjerima.

Kakvo god da je zanimanje muškarca ili žene u pitanju, stručnjaci napominju da od ljubavnog para zavisi da li će veza potrajati za ceo život ili ne, a ne od njihove profesije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)