Prirodni lekovi

ZALEDITE LIMUN ZA BOLJE ZDRAVLJE: Evo zašto je dobar u smrznutom stanju!

Iako svi znamo blagodeti ove namirnice kada je u svežem stanju, ona se može koristiti u mnogo različitih oblika. Dopustite da vas oduševi moć zamrznutog limuna.

28.02.2022 13:00

ZALEDITE LIMUN ZA BOLJE ZDRAVLJE: Evo zašto je dobar u smrznutom stanju!
pexels.com

Limun deluje antibakterijski i antivirusno i zbog toga je uvek dobro da ga imate pri ruci. On je jedna od najpopularnijih vrsta tropskog voća a njegov ukus obogaćuje mnoga jela i pića. Ovaj citrus je bogat vitaminom C čini limun namirnicom koja bi uvek trebalo da bude prisutna u vašoj kuhinji. Portal Srećna Republika vam otkriva zašto je bitno i korisno zamrzavati limun.

Limun je lako kvarljiva namirnica pogotovo ako se drži na sobnoj temperaturi. Upravo iz tog razloga mnogi preporučuju zamrzavanje limuna. Ukoliko se odlučite da zaledite limun, prvo ga operite u mešavini sirćeta i vode. Zatim ga isecite na četvrtine i stavite na tanjir u zamrzivač da se zamrzne. Nakon što se zaledio, limun prebacite u kese i vratite u zamrzivač.

pexels.com

Zamrznuti limun

Kod zamrzavanja limuna važno je da svaki deo limuna, pa i kora bude iskoristiv. Kora limuna, naime, sadrži do 10 puta više vitamina od same voćke, piše portal rtl.hr. Osim limuna isečenog na četvrtine ili celog, možete zamrzavati i limunov sok. Limun dobro iscedite, te sok sipajte u kalup za led. Ovako zamrznut limunov sok vadite po potrebi i ubacujte u limunade ili druga pića.

Najbolja varijanta je da limun koji zamrzavate dobro operete sodom bikarbonom. Zatim ga polusmrznutog sa korom narendajte kao krompir i konzumirajte kao salatu sa medom ili sa narendanim đumbirom. Zamrznite i vi limun i uverite se u sve blagodeti ove ledeno dobre namirnice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)