MALA ALI MOĆNA!

LEK U LJUSCI: Ne bacajte koru mandarine, uz malo opreza iskoristite je za lek!

Omiljeno zimsko voće, kraljica slasti i osveženja. Ovaj mali plod obiluje vitaminima, a mi vam predstavljamo način na koji koru mandarine možete pretvoriti u lek.

02.02.2022 08:32

LEK U LJUSCI: Ne bacajte koru mandarine, uz malo opreza iskoristite je za lek!
pexels.com

Mandarina ovih dana ima u izobilju, a osim ploda, mnogi vole i kore. I imaju odličan razlog za to. Ona se može iskoristiti na mnogo načina, a ono što je možda i najvažnije, može biti pravi lek. Samo jedna mandarina može nam osigurati i do 80 posto potrebnog dnevnog unosa vitamina C koji čuva naš DNK od oštećenja i jača imunološki sistem.

Mandarine su odličan izvor dijetalnih vlakana, sadrže čak tri grama vlakana na 100 grama ploda i pružaju duži osećaj sitosti, piše portal haber.ba. A svi se sa nostalgijom sećamo domova naših baka i kora od mandarine koje su se obično mogle naći po radijatorima ili pećima u zimsko doba. Upravo one su bile najbolji osveživači prostorija. Portal Srećna Republika vam donosi zdravstvene benefite kore od manradina. 

pexels.com

Mandarine sa korom

Da li ste znali da kora mandarine može poslužiti i kao odličan izbor za ublažavanje kašlja i bola u grlu? Da biste napravili svoj prirodni lek, sameljite 50 grama kora od mandarina i stavite u teglu. Mlevene kore prelijte 40-postotnim medicinskim alkoholom. Teglicu dobro zatvorite i ostavite da odstoji 7 dana na tamnom mestu. Ovako pripremljeni eliksir konzumirajte svaki dan do nestanka simptoma, jednu čajnu kašičicu nakon jela.

pexels.com

Piće sa mandarinom

Ipak, poznato je da bi svi oni koji imaju problema sa jednjakom i čirevima trebalo da izbegavaju određenu hranu od citrusa. Prirodni lekovi naravno služe kako bi pomogli ljudima. Međutim, ukoliko imate neki zdravstveni problem, preporuka je da se prvo konsultujete sa svojim izabranim lekarom.

Alternativna i prirodna medicina imaju svojih prednosti, ali najbolje su u kombinaciji sa stručnim mišljenjem doktora.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)