PRIRODNO I LAKO

MELEM ZA UPALJENO GRLO: Uz smesu od OVA 3 sastojka izlečite upaljene krajnike!

Svake zime i jeseni nas dočekaju kiša, sneg, niske temperature i naravno tradicionalni nazebi i upale gornjeg respiratornog trakta. Ako želite da pomognete svom organizmu da se izbori sa ovim neprijatnim posledicama hladnog vremena, ostanite uz naš tekst jer vam portal Srećna Republika donosi najbolji melem za upaljeno grlo i krajnike!

08.12.2021 09:53

MELEM ZA UPALJENO GRLO:  Uz smesu od OVA 3 sastojka izlečite upaljene krajnike!
unsplash.com

Ako vam je dosta gnojne angine, poteškoća pri gutanju i bola u grlu, na pravom ste mestu. Portal Srećna Republika vam predstavlja melem od samo 3 sastojka koji će preporoditi vaše gornje respiratorne puteve i izlečiti bolno grlo i krajnike.

Naši krajnici su limfni čvorovi koji služe kako bi sprečili ulazak bakterija, ali i virusa kroz grlo. Ako bakterije dođu do grla, prvo dolazi do upale grla, ždrela, a onda i krajnika što uzrokuje tegobe poput bola sa obe strane grla koji se pojačava prilikom gutanja i često se širi ka ušima. Obično se na vratu nakon nekoliko dana vide uvećane žlezde vrata.

unsplash.com

Dečko se drži za grlo

Pri dodiru su bolne kao i predeo vrata oko krajnika. Obično je prisutan i neprijatan zadah iz usta, pojačano lučenje pljuvačke ili ređe osećaj suvoće u grlu, a u nekim slučajevima i grč vilice. Od opštih simptoma prisutna je povišena temperatura, bolovi u mišićima, drhtavica, opšta slabost i malaksalost, piše portal euromedic.rs.

Prirodni recept koji vam donosimo prenosio se sa kolena na koleno, a to je velika garancija kvaliteta. Veoma je lak za pravljenje, a potrebna su vam samo tri sastojka. Može dugo da stoji, pa bi bilo zgodno da ga napravite kako bi vam uvek bio pri ruci.

unsplash.com

Pčelinji vosak

Melem od pčelinjeg voska

unsplash.com

Maslinovo ulje

Sastojci:

  • 400 ml hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 60 g prirodnog pčelinjeg voska

unsplash.com

Kuvano jaje

Priprema:

Skuvajte jaje, uzmite žumance pa ga izgnječite. Naspite maslinovo ulje u šerpicu i u njega stavite vosak. Kuvajte na laganoj vatri dok se vosak ne otopi, kada se vosak otopio polako dodajte žumance. Ulje će početi da pucketa, ukoliko počne da peni, sklonite sa vatre i lagano mešajte dok ne dodate celo žumance. Nakon toga procedite i sipajte u tegle. Promešajte još nekoliko puta da se vosak ne bi slegao, piše portal novi.ba.

Upotreba:

Ako se mast koristi za obloge, potrebno ju je prethodno zagrejati na laganoj vatri do 40 stepeni ili na pari.

Upala krajnika: Stavljajte obloge na vrat od ove masti i u grlo. Ako to radite uveče, ponavljajte 2-3 puta.

Za bronhitis: Po pola kašičice masti 3 puta na dan, pre obroka.

Bonus recept

Sledeći recept se preporučuje onima koji imaju problema sa bolom u grlu. Njegove namirnice, istovremeno deluju antibakterijski, antigljivično i antivirusno.

Melem od kima

unsplash.com

Semenke kima

Sastojci:

  • 80 grama semena kima
  • 250 ml vode
  • nekoliko malina za ukus
  • kašika rakije, vinjaka ili konjaka

Priprema:

80 grama semena kima pomešajte sa 200 ml vode, dodajte nekoliko malina za lepši ukus i kuvajte 15 minuta. Dobićete gustu masu, koja dosta liči na kafu. Procedite i dodajte 50 ml vode i kuvajte dok ne prokuva. Sklonite sa vatre i dodajte jednu kašiku rakije, savetuje portal novi.ba.

Upotreba:

Uzmite jednu kašičicu svakih 30 minuta. Nakon samo dva sata, bol će se povući, a nakon 4 sata u potpunosti i nestati.

Naravno, pre nego što započnete primenu ovih melema, preporučljivo je da se konsultujete sa lekarom i zatražite njegovo mišljenje.

Da li i vi znate za neki prirodni lek protiv ovih dosadnih upala? Podelite to sa nama u komentarima!

 

Komentari (0)