Kopriva deluje magično

ČUDESNA KOPRIVA: Biljka koja rešava sve probleme!

Kopriva je čudesna biljka koja se koristi kao lek kod mnogih oboljenja.

05.12.2021 19:25

ČUDESNA KOPRIVA: Biljka koja rešava sve probleme!
pexels.com

Već stotinama godina znaju se pozitivni efekti koprive, te nije ni čudo da je mnogi koriste da reše svoje zdravstvene probleme. Kopriva je prirodni lek koji se može koristiti na različite načine, a najčešće se koristi u obliku čaja ili sirupa. 

Kopriva ublažava bolove, pa se koristi kao sredstvo za masažu kod obolelih od reume, poboljšava rad organizma, čini vašu kosu neverovatno lepom i zdravom, pomaže kod anemije i problema sa disanjem. Spisak pozitivnih dejstava koprive jako je dugačak, a negativnih efekata nema, zato je portal Srećna republika rešio da vam donese dva načina na koja možete do koristite ovu čudesnu biljku kao lek.

pexels.com

Čaj od koprive

 

Čaj od koprive

Grejte vodu sve dok ne prokuva, nakon toga njom prelijte koprivu i ostavite da odstoji tako pet do deset minuta. Procedite smesu i po želji je zasladiti i voila, vaš čaj od koprive spreman je za konzumaciju.

Ako hoćete da ga nanesete na kosu, ostavite čaj da odstoji nekih 45 minuta, a zatim ga lagano umasirajte u kosu, počevši od korena. Umotajte kosu u foliju i ostavite da stoji još pola sata, nakon toga slobodno isperite kosu i odmah ćete primetiti sjaj kakav do sada niste videli.

pexels.com

Kopriva

 

Sirup od koprive

Kada berete koprivu, treba da pazite da uberete samo samo njen vrh, te tri lista ispod toga, a nikako nemojte da ubirete celu biljku. Kada ste ubrali, operite je dobro, nekoliko puta. Zatim prvo dobro operite limun, iseckajte ga na kriške i stavite u 3l hladne vode. Nakon toga dodajte mu i koprivu i ostavite tako smesu da stoji 24 sata na sobnoj temperaturi. Kada to vreme prođe, dodajte kilogram šećera i mešajte dok se sam šećer ne otopi. Prespite smesu u teglice i ostavite u frižideru. Ovaj sirup se koristi kod anemije, artritisa i bolnih mišića, te kod bolesti dišnih puteva.

Komentari (0)