Odrasli

Stalno terate decu da se OBUJU? To je velika GREŠKA, a evo i zašto biste i vi trebalo da se IZUJETE

Bosonogo hodanje nije samo odličan način da koriguete ravna stopala, već i rešenje ako se susrećete sa nesanicom. Povezanost sa zemljom kroz stopala, daće vam potrebnu energiju da uravnotežite svoj organizam.

22.08.2022 14:00

Stalno terate decu da se OBUJU? To je velika GREŠKA, a evo i zašto biste i vi trebalo da se IZUJETE
shutterstock.com

Ako ste konvencionalan tip i smatrate da se mnogi procesi moraju odvijati u vašem životu po ustaljenom rasporedu i pravilima, možda je vreme da neke od njih odbacite. Godinama ste navikli da ne samo vi, već i vaše dete hodate obuveni, lepo obučeni i da budete zaštićeni od svih spoljašnjih negativih uticaja. Ipak, treba znati da ponekad prepuštanje određenim izazovima, otklanja barijere i da postajete imuni i prilagodljivi na mnoge stvari, istovremeno istinski uživajući u njima.

Ako često posećujete more, onda vam nije strano ni hodanje po pesku, koje posebno može biti zabavno ako ste u društvu. Ono nije samo zabavno već i zdravo i lekovito. Evo koje dobrbiti donosi bosonogo hodanje po pesku i travi, prema rečima stručnjaka.                       

Otklanja nesanicu

Našim telom protiče bioeliktricitet kroz mrežu meridijana slični krvotoku, koji doprema energiju do svih naših organa kako bi pravilno funkcionisali. Ukoliko taj protok zataji, doći će do mnogih bolesti i neuravnoteženih stanja. Jedna od njih je nesanica.

Svima koji imaju ovaj poblem, stručnjaci savetuju da hodaju bosi kako mi se povezali sa zemljom kroz koju će dobiti energiju u vidu elektrona da uravnoteže ovakva stanja. Hodanje bosi ili uzemljenje može poboljšati san i povećati nivo energije.

 

 

Lakše se nosite sa stresom

Stres je okidač za mnoge bolesti savremenog doba, a većina pronalazi ventil za njegovo izbacivanje kroz šetnje, fizičku aktivnost, slikanje ili neke druge hobije. Hodanje bosi po podlozi može značajno da popravi raspoloženje i umanji stresne situacije. Oni koji upražnjavaju ovu vstu aktivnsti su energičniji, manje iscrpljeni i umorni i mogu ostati mirni u mnogim izazovnim i teškim situacijama.

pexels.com

Bosonogo hodanje je posebno preporučljivo za žene

Deca jačaju mentalno

Za one koji su roditelji, možda i najjači razlog da sa detetom prošetaju bosi po parku ili plaži, jer će na taj način dečiji imuni sistem ojačati. Hodanje po prljavštini, ne samo da kontroliše nivo stresa kod dece, već će od njih otkloniti  alergije. Današnja deca su navikla da funkcionišu po ustaljenom rasporedu i ovakva aktivnost će im svakako biti izazov, međutim zdravstvene dobrobiti na duže, daleko su značajnije.

Foto: Shutterstock

Kada hodaju bosa po travi jačaju imuni sistem i mentalno postaju jača

Posebno povoljno utiče na žene

Samo sat boravka sa bosim nogama na travi, poboljšaće vam izgled značajno, jer uzemljenje poboljšava dotok krvi, što je slično kao kod dece dok trčaju i igraju se. Osim toga, za žene koje se bore sa menstrualnim tegobama ovo može biti posebno rešenje, pored svih analgetika i lekova koje nudi farmacija da se ublaži bol. Za razliku od njih, uzemljenje nema nuspojava, a pritom ste povezani sa prirodom i svežim vazduhom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)