Odrasli

KOZMETIČKI PROIZVOD OPASAN PO ZDRAVLJE! Važno saopštenje ministarstva: Ako ste ovo kupili u Srbiji, odmah reagujte!

Ministarstvo trgovine izdalo je ozbiljno upozorenje na kozmetički proizvod koji se nalazi u apotekama širom naše zemlje i koji je povučen sa tržišta.

08.07.2022 16:00

KOZMETIČKI PROIZVOD OPASAN PO ZDRAVLJE! Važno saopštenje ministarstva: Ako ste ovo kupili u Srbiji, odmah reagujte!
Printscreen/Ministarstvo trgovine/NEPRO

Osobe koje imaju problem sa kožom, a kupuju određene kozmetičke proizvode trebalo bi posebno da obrate pažnju na jedan koji je namenjen za tretman podmlađivanja. Naime, kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine na sajtu Sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO), jedan kozmetički prepart  je zbog potencijalne opasnosti po zdravlje konzumenata povučen sa tržišta.

Kako je otkriveno, zbog mogućeg rizika od povreda, proizvod VICHY Liftactiv Specialist peptide-C ampule uklonjen je s polica prodavnica, uz obrazloženje da bi potencijalni korisnici mogli ozbiljno da naštete, pre svega svojoj koži, jer prilikom korišćenja proizvoda može doći do pucanja stakla apmule koja je prilikom transporta bila izložena pritiscima.    

Sporni proizvod se prodaje kao uzorak u pakovanju od 30, ali i od 10 ampula, a zapremina jedne je 1.8ml.

- Tokom vremena i pod različitim uslovima skladištenja i transporta, pritisak unutar ampula može porasti i oslabiti staklo, što u retkim slučajevima može dovesti do rizika od posekotina prilikom otvaranja - navedeno je u saopštenju ministarstva.

 

 

U obrazloženju se ističe da se proizvod povlači iz prodaje i opoziva od potrošača.

Na sajtovima pojedinih apoteka u opisu kozmetičkog preparata stoji da se radi o "antiejdž inovaciji koja ciljano deluje na sve vrste bora i nedostatak sjaja". Kako se dalje navodi, aktivni sastojci i minimalistička formula dolaze u snažnoj dozi i osvežavaju kožu smanjujući vidljivost bora. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)