Odrasli

UDARAO SAM AJKULU PESNICOM I BORIO SE S NJOM: Dramatično svedočenje moreplovca o napadu morske nemani! (VIDEO)

Životinja mu je nanela teške povrede, ali je uspeo da preživi.

21.06.2024 09:40

UDARAO SAM AJKULU PESNICOM I BORIO SE S NJOM: Dramatično svedočenje moreplovca o napadu morske nemani! (VIDEO)
Printscreen/Youtube/TODAY

Kaleb Adamas (46) jedan je od preživelih koji je imao bliski susret sa ajkulom. On je plivao u Del Maru u Kaliforniji sa 18 članova grupe plivača kad je osetio kako je otkrio "snažan udarac u telo".

- Znao sam da me je udarila ajkula. Znao sam da moram da joj se suprostavim, ako želim da preživim. Udarao sam je pesnicom gde god sam stigao. U jednom trenutku sam osetio da sam udario u mekše tkivo, mislim da su to bila usta. Imao sam posekotine po ruci, zglobu, grudima...- otkriva on za NBC.

Ovaj iskusni morelovac navodi kako se seća kako je vrištao: "Ajkula" i "U pomoć".

Njegov vapaj za pomoć čuo je njegov prijatelj Kevin Barnet. Međutim dok je stigao do Adamsa ajkula je pobegla. On objašnjava kako se suočio sa vrlo dramatičnom slikom i nevoljom u kojoj se našao njegov prijatelj dok mu je krv tekla iz grudi.

Kevin je otkrio da su mu pomogli da izađe na obalu i da su članovi njegovog tima bili šokirani povreda koje je zadobio. 

Dok su ga odvozila hitne pomoći Kevin je bio taj koji je bio pored njega i koji mu je držao glavu, pozivajući ga da ne gleda dole.

Nakon napada ceo deo plaže grada Del Mar je zatvoren za kupanje, a nesrećni mladić je prevezen u bolnicu Scripps memorial u La Jolla sa ugrizima morske nemani po levoj ruci i torzu. 

Džena Vel koja je bila još jedan član plivačkog tima otkrila je za NBC da je borba bila žustra i teška.

- Udario ju je pesnicom u lice, pa u nos. Znam da je imao posekotinu na ruci od zuba ajkule - rekla je ona.

Adams se oporavio, ali njegovi ožiljci po telu svedoče o traumatičnom iskustvu koje je preživeo. Uprkos nemilom događaju on se posle samo 2 nedelje vratio na plažu sa svojom suprugom što je za njega bilo posebno emotivno iskustvo.  

- Imam divnu zajednicu i ljude oko sebe na koje se mogu osloniti - rekao je on. 

Pojas plaže Del Mar je kako navode stručnjaci poznat kao stecište mladih velikih belih ajkula.

Kako se navodi, neprovocirani napadi ajkula su retki i bilo ih je samo 36 u SAD-u prošle godine, uključujući dva u Kaliforniji od kojih je jedan bio fatalan, navodi Međunarodni dosije o napadima ajkula u Muzeju prirodne istorije Floride.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)