Vreme koje provodimo na poslu odavno se ne svodi na osam sati dnevno. Neretko, u kancelariji, i generalno u radnom okruženju, provodimo više sati nego kod kuće ili sa svojom porodicom i prijateljima. Takav tempo života dovodi i do neredovne i nezdrave ishrane. Stres na poslu pokušavamo da umanjimo nezdravim grickalicama i sa po nekoliko šolja kafe kako bismo održali energiju do završetka radnog dana.
Zdravstveni stručnjaci otkrili su da donošenje torte i drugih poslastica na posao nije tako dobro kao što se misli jer na duge staze može biti pogubno po naše zdravlje. O tome je govorila i Suzan Džeb profesorka i predsednica Agencije za standarde hrane, koja je ujedno i predavač je na Univerzitetu Oksford.
- Da niko ne donosi kolače u kancelariju, ne bih ih jela tokom dana, ali pošto ih donose, ja ih jedem - jednostavno je pojasnila profestorka.
Navodeći kako tuđe loše navike mogu uticati na naše zdravlje, Suzan upoređuje pasivno pušenje cigareta i uživanje u slatkim poslasticama.
Džebova tvrdi da hrana, to jest slatkiši, u radnom okruženju mogu imati isti štetan efekat na ljude kao i kada je u pitanju pasivno pušenje.
- Kada je u pitanju konzumiranje cigareta, svima nam je jasno da se posle dužeg staža pušenja dolazi do toga da pojedinci moraju da ulože napor da prestanu s tom lošom navikom. Ali mi možemo da učinimo njihove napore uspešnijim tako što ćemo za njih stvarati okruženje podrške. Ista je situacija i sa slatkišima - istakla je ona i dodala da ponovo razmislite kada sledeći put unesete užinu u kancelariju, prenosi Dejli Star.
Komentari (0)