Odrasli

NIKAKO NE NOSITE SLATKIŠE NA POSAO! Profesorka tvrdi da to ima poguban efekat na druge ljude!

Stručnjaci upozoravaju da loše navike koje praktikujemo tokom boravka na poslu imaju štetan uticaj i na naše zdravlje, ali i na zdravlje drugih.

27.01.2023 16:05

NIKAKO NE NOSITE SLATKIŠE NA POSAO! Profesorka tvrdi da to ima poguban efekat na druge ljude!
shutterstock.com

Vreme koje provodimo na poslu odavno se ne svodi na osam sati dnevno. Neretko, u kancelariji, i generalno u radnom okruženju, provodimo više sati nego kod kuće ili sa svojom porodicom i prijateljima. Takav tempo života dovodi i do neredovne i nezdrave ishrane. Stres na poslu pokušavamo da umanjimo nezdravim grickalicama i sa po nekoliko šolja kafe kako bismo održali energiju do završetka radnog dana.

shutterstock.com

Iako uživanje u poslasticama tokom radnog vremena može da vas opusti, to zapravo nije dobro rešenje

Zdravstveni stručnjaci otkrili su da donošenje torte i drugih poslastica na posao nije tako dobro kao što se misli jer na duge staze može biti pogubno po naše zdravlje. O tome je govorila i Suzan Džeb profesorka i predsednica Agencije za standarde hrane, koja je ujedno i predavač je na Univerzitetu Oksford.

- Da niko ne donosi kolače u kancelariju, ne bih ih jela tokom dana, ali pošto ih donose, ja ih jedem - jednostavno je pojasnila profestorka. 

Navodeći kako tuđe loše navike mogu uticati na naše zdravlje, Suzan upoređuje pasivno pušenje cigareta i uživanje u slatkim poslasticama. 

shutterstock.com

Pasivno pušenje može ponekad biti opasnije od direktnog udisanja sadržaja iz cigareta 

Džebova tvrdi da hrana, to jest slatkiši, u radnom okruženju mogu imati isti štetan efekat na ljude kao i kada je u pitanju pasivno pušenje.

- Kada je u pitanju konzumiranje cigareta, svima nam je jasno da se posle dužeg staža pušenja dolazi do toga da pojedinci moraju da ulože napor da prestanu s tom lošom navikom. Ali mi možemo da učinimo njihove napore uspešnijim tako što ćemo za njih stvarati okruženje podrške. Ista je situacija i sa slatkišima - istakla je ona i dodala da ponovo razmislite kada sledeći put unesete užinu u kancelariju, prenosi Dejli Star.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)