Odrasli

ZA SAMO MINUT NAPRAVITE POTPUNO ZDRAVU ČOKOLADU: Nema šećera i nezdravih dodataka, a ukus će vas raspametiti!

Za ovu zdravu poslasticu ne treba vam više od jednog minuta i svega četiri sastojaka.

08.12.2022 11:01

ZA SAMO MINUT NAPRAVITE POTPUNO ZDRAVU ČOKOLADU: Nema šećera i nezdravih dodataka, a ukus će vas raspametiti!
Shutterstock

Ne postoji osoba koja ne voli neku vrstu čokolade ili barem nešto od čokoladnih slaltkiša. Opšte je poznato da konzumiranje te poslastice izaziva lučenje hormona sreće, te joj mnogi rado pribegavaju u trenucima neraspoloženja. Žene posebno u osetljivm periodu znaju kako je kada "manično" posežu za slatkišima ne bi li zadovoljile želju sa šećerom

Na tržištu postoji mnogo vrsta čokolada, a proizvođači se trude da zadovolje najrazličitije ukuse, pa ih izrađuju s raznoraznim sastojcima. Među onim klasičnim sve više je na tržištu crnih čokolada, za koje nutricionisti i lekari tvrde da su daleko zdravije jer sadrže veće procente kakaa i malu količinu šećera. To je posebno dobro za one koji imaju neku vrstu zdravstvenih problema, pa mogu pored opreznosti da uživaju poput drugih u toj poslastici.

Ipak, ukoliko nemate vremena, ili jednostavno ne volite taj ukus, za svakog postoji rešenje. Omiljeni slatkiš, odnosno zdravu pravu čokoladu možete napraviti u sopstvenoj režiji. Na TikTok nalogu "Zona zdravlja Beč" na kom možete pronaći i druge korisne savete povezane sa zdravom ishranom, dat je recept kako najjednostavnije napraviti zdravu čokoladu bez industrijskog šećera i pojačivača. Sve što vam je potrebno jeste nekoliko sastojaka iz kuhinje.

U jednu manju dublju posudicu staviti malo kokosovog ulja, dodati dve kašike kakaa i isto toliko meda. Sve dobro promešati i dodati cele lešnike koje će dodati ukus poslastici. Kada se smesa promeša sipati je u popit ili drugi kalup za čokolade i ostaviti na sat vremena u frižideru da se ohladi.

- Med uzimaš metalnom kašikom? -

- Moram probati -

- Ajmeee superr! -

- Ekstra, hvala vam!

- Sve zdravo, ali kad si došao do popita... ma daj, od toliko zdravijih posuda - komentarisali su pratioci.

Mnogi su se složili da će rado probato recept, dok drugi smatraju da bi im to oduzelo prilično dosta vremena, te su prednost dali marketima i industrijskim čokoladama. Neki od korisnika su, takođe, uputili kritiku zbog upotrebe kokosovog ulja koje nije preporučljivo za dugotrajniju upotrebu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)