Odrasli

NESTVARNO ISKUSTVO JEDNE NOVOSAĐANKE IZ TERETANE: Redovno treniram i žene su uvek tip top sređene, ali jedan prizor me je potpuno zgrozio! (FOTO)

Uvreženo mišljenje da su muškarci aljkaviji i neuredniji od žena definitivno nije tačno, a u to sam se uverila nekoliko puta pomoću onog što sam zaticala u ženskoj svlačionici u teretani.

04.10.2022 12:01

NESTVARNO ISKUSTVO JEDNE NOVOSAĐANKE IZ TERETANE: Redovno treniram i žene su uvek tip top sređene, ali jedan prizor me je potpuno zgrozio! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Nemam običaj da se zagledam u detalje šta god da je u mom fokusu, niti se bavim nečim što me se ne tiče, međutim, nekoliko puta mi je odlazak u teretanu preseo i po ko zna koji put mi dokazao da žene možda jesu lepši, ali ne i pedantniji pol. Iako sam mislila da je za nas pripadnice nežnijeg pola rezervisano to da smo uvek sređene i čiste, izgleda da sam neke od nas precenila. Isto tako, vodila sam se logikom da su ljudi koji treniraju disciplinovani na svim poljima, pa samim tim nužno i na polju izgleda i higijene, ali izgleda da sam i tu pogrešila. 

Prizor koji sam nekoliko puta zatekla odlazeći u teretanu da treniram, naterao me je da se zapitam da li su žene zaista pedantna bića ili je to izlizani stereotip? Ako jesu, gde je onda nestala ženstvenost i osnovna higijena? Neretko smo svedoci da se među mlađim generacijama forsira zapušten stil, što mi je najgora varijanta od svega, ali često viđamo i "top sređene" devojke, od glave do noktiju, međutim, kada vam pogled sklizne niže ka njihovim stopalima, videćete kod mnoge, prljavu obuću. To je moja noćna mora iz teretane. 

Dolazim nekoliko puta nedeljno na treninge u jednu novosadsku teretanu. Sa mnom treniraju i mlađe i starije dame, različitih profesija i studentkinje i ono što je svima njima zajedničko jeste da na prvi pogled izgledaju tip-top sređene. Zajedno usavršavamo pravilan "aperkat" i druge pokrete, ali izgleda da su neke od njih "prljave" sportove, pokrete ili gladijatorski rad na spravama, isuviše ozbiljno shvatile, pa to prenele i na svoj izgled. Bila sam šokirana kada sam pored svog ormarića u svlačionici, na podu, ugledala nikad prljavije ženske patike.

FOTO: Dženeta Resili

Prljave patike, i to i spolja i iznutra, sve češće se vide među pripadnicama lepšeg pola

"Da li je moguće da neko tako dolazi na trening?", prva je misao koja mi je prošla kroz glavu. Patike nisu bile ni stare ni pocepane, ali su izgledale kao da su pokupljene sa nekog kontejnera. Kada sam ih oba puta zatekla (u oba slučaja su druge devojke u pitanju) đon je bio prljav, pertle isto tako, ali i materijal unutar njih.

To me je navelo na razmišljanje da li je opšti trend nositi ofucanu i prljavu obuću ili je po sredi nemarnost? Poražavala me je činjenica da sam na muškarcima viđala čistu i pedantnu obuću.

Nisam želela da sačekam i vidim kojoj "vežbačici" pripadaju ove patike. Ne formiram mišljenje o nekome na osnovu jednog propusta, ali sigurno je da bi me ta činjenica navela na to da razmišljam zbog čega je ta ženska osoba sebi to dozvolila. 

FOTO: Dženeta Resili

Postavlja se pitanje zašto ženama ne smeta ovakav ofucani izgled patika

Te jedne patike, naravno, nisu bile usamljeni slučaj jer slične scene svakodnevno zatičem i na ulici i u autobusu... Međutim, tu je na delu bila odlična komparacija jer je ispred "dame" sa prljavom obućom sedela starija ženska osoba u 8. deceniji života, koja je bila sređena i koja je na nogama imala elegantne, čiste cipele. Prefinjenost u svom punom sjaju. 

Zaključak je jednostavan, ne postoji frizura, niti nadograđeni nokti i fileri u usnama koji će popraviti vašu lenjost da budete kompletno čisti i pedantni. Spolja gladac, a iznutra jadac, svakako nije nešto čime bi trebalo da se ponosimo. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)