Zanimljivosti

Džordž Majkl NIJE BIO ONO ŠTO MISLITE: Šokiraćete se kada saznate šta je radio u tajnosti

Život Džordža Majka je bio dinamičan, pun intriga i tračeva. Ipak, malo ko zna da je on bio angažovan i na drugim poljima i da je njegov uticaj bio daleko veći za društvo.

26.08.2022 12:00

Džordž Majkl NIJE BIO ONO ŠTO MISLITE: Šokiraćete se kada saznate šta je radio u tajnosti
Foto: Tanjug/AP

Veliki hitovi, zavidna karijera i neodoljiv šarm su ono po čemu mnogi pamte Džordža Majkla. Iako je napustio ovaj svet pre 6 godina, pesme poput „Sloboda“ i „Bezobzirni šaptač“ su ostali veliki hitovi iza njega koje ćete čuti kada uđete u neki kafić ili tržni centar.

Ipak, malo ko je znao da iza „divljih“ spotova, velike i neobuzdane energije, je brižni čovek i filantrop iza kojeg su ostala velika humana dela.

Nakon pevačeve smrti se saznalo da je potrošio milione kako bi pomogao  bolesnima, beskućnicima, siromašnim porodicama i siročadima. Stotine hiljada dece je živo zahvaljujući njemu. Mnogi svedoci potvrdili su njegova dobročinstva i da im je poogao u najtežim trenucima. U jednoj emisiji "Dogovor" se učesnica požalila i u eteru izjavila kako joj je potrebno 15.000 funti za invitro poceduru, a Džordž Majkl ju je sledećeg dana nazvao i bez pitanja prebacio na njen račun iznos.

 

 

O njegovoj dobroti govorio je i voditelj Ričard Osman otkrivši kako je velika zvezda radila u skloništu za beskućnike u vreme kada je on volontirao i tada je rečeno da se to ne otkriva, jer je želeo je da bude anonimno. Majklova dobra dela nisu zaboravili ni ljudi iz dobrotvorne organizacije za decu koji su rekli kako oni još postoje zahvaljujući njemu. Svoju svesrdnu pomoć nije štedeo za one kojima je ona bila najneophodnija.

 

 

Odazivao se na razne akcije, te je za vreme Uskrsa znao da donira 100.000 funti za pomoć deci. Džordž je pomagao i nepoznate ljude, potpune strance, pa tako postoji i svedočenje o tome da je potpunoj strankinji u kafiću napisao ček od 25.000 funti zbog dugova zbog koji je plakala jednom prilikom kada se Džordž zatekao tu.

Pevač je za medicinske sestre koje su brinule o njegovoj pokojnoj majci priredio besplatan koncert kako bi im se zahvalio na pravi način.

 

 

Još od 1996. godine donira novac u dobrotvorne svrhe od pesme „Isus detetu“ . Život mnoge dece je spašen zahvaljujući njegovoj darežljivosti i nesebičnom davanju, a dugi niz godina je bio najdarežljiviji filantrop koji je donirao novac za "Čajldlajn". Međutim, kako je osnivač te organizacije Ešter Rancen istakao, nije želeo da se piše i zna o njegovoj velikodušnosti i izvan dobrotvornih organizacija niko nije znao koliko je pomogao najranjivijoj deci.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

avram

26.08.2022 14:43

dzentlmen....velikoga srca...otisao je ne sretan i tuzan bas za bozic..mnogo je veliki trag ostavio u muzici i nasim srcima dok slusamo njegove divne radosne ali i emotivno jake pesme