Zanimljivosti

VOLELI SMO JE U KULTNOJ SERIJI, a nismo imali pojma kakva se tragedija krije iza tog osmeha! Čuvena glumica preživela pakao, a onda joj je muž priznao BOLNU ISTINU!

Fren Drešer je s malih ekrana uveseljavala domove mnogobrojnih porodica devedesetih godina, a malo ko zna kroz šta je sve ona prolazila u privatnom životu.

01.07.2022 12:00

VOLELI SMO JE U KULTNOJ SERIJI, a nismo imali pojma kakva se tragedija krije iza tog osmeha! Čuvena glumica preživela pakao, a onda joj je muž priznao BOLNU ISTINU!
Printscreen/Youtube/The Nanny

Da li se sećate humorističke serije "Dadilja" koju smo svi sa nestrpljenjem iščekivali kraj malih ekrana? Ako pamtite scene iz tog kultnog ostvarenja onda sigurno niste zaboravili ni šarmantnu i uvek doteranu crnku koja je u porodici Šefild brinula o njihovo troje dece. Nju je savršeno odglumila američka glumica Fren Drešer koja je pobrala sve simpatije gledalaca devedesetih godina.

Ona nije bila klasična dadilja jer je pored atraktivnog izgleda bila posebna i po svom pomalo čudnom i iritantnom glasu, ali istovremeno i simpatičnom humoru koji bi svima ulepšao dan. Iako su mnogi mislili da je njen glas podešen i odglumljen za potrebe serije, činjenica je da Fren zaista ima takvu boju.

Mnogi su ovoj poznatoj glumici još u detinjstvu rekli da joj se želja da bude poznata neće ostvariti zbog glasa, ali njena upornost je bila veća, pa je prvu ulogu dobila 1977. kada je imala samo 20 godina. Tada se pojavila u filmu "Zauvek subota veče". Ipak, tek joj je uloga dadilje donela planetarnu popularnost koja je svojevremeno krunisana i nagradom "Emi" i dvema nominacijama za "Zlatni Globus".

Međutim, kako to obično biva, iza nasmejanog Franinog lica krilo se mnogo toga strašnog. Ona je, naime, paralelno s karijeom, ali i pre nego što je uplovila u glumačke vode, prolazila kroz teške i bolne trenutke u privatnom životu. Malo ko zna da je zgodna dadilja pre snimanja serije 1985. silovana u sopstvenom domu u kom je živela sa mužem. Kobnog dana su dvojica razbojnika provalili u stan i silovali i nju i njenu prijateljicu i to pred očima Freninog muža kog su vezali. 

Međutim, nažalost, tu se teška priča glumice u usponu ne završava. Četiri godine nakon prvog emitovanja kultne serije, Fren se razvela od svog supruga Pitera Marka Jakobsona. To je veoma teško podnela, a rane su, da stvar bude strašnija, ponovo otvorene dve godine kasnije kada joj je on priznao da je gej.

- Sad s ljubavlju govorim o Piteru kao o svom bivšem suprugu. Nikada nisam uradila nešto za sebe što je bilo protiv volje drugoga do koga mi je stalo. I to je bio moj problem, uvek sam sebi bila poslednja rupa na svirali - otkrila je ona u intervjuu za magazin "People“.

Fren je dugo patila nakon razvoda i pokušavala je na razne načine da se preusmeri na nešto drugo što bi joj odvlačilo više pažnje. Tada je došlo ono možda i najstrašnije - ubrzo je saznala da je obolela od raka grlića materice i rečeno joj je da mora na hitnu operaciju. Međutim, ona je i taj životni udarac herojski podnela i iz borbe s opakim oboljenjem izašla pobednički. Uspela je da potpuno ozdravi.

Inače, svojevremeno je je otkrila da joj je pisanje scenarija za "Dadilju" pomoglo da prevaziđe težak period koji je pretrpela nakon silovanja, a serija je bazirana na njenom životu što se vidi i po imenima likova budući da joj se majka zove Silvija, a otac Morti. Takođe, imala je i prabaku Jetu.

Printscreen/Youtube/The Nanny

Šarmantna Fren je bila pozitivan lik u seriji, a uprkos mnogim problemima ipak je i u realnm životu ostala takva

Fren je konačno, kako kaže, pronašla mir. Okrenula se budističkoj filozofiji odakle crpi energiju za nove životne izazove. Rekla je da se više nikada ne bi udala, a sa svojim bivšim suprugom gaji sjajno prijateljstvo i misli da će ostariti zajedno. Ona i dalje snima, trenutno vodi dobrotvornu oranizaciju i posvećena je tim poslovima. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)