Zanimljivosti

ZAMALO DA GADNO ZAŽALE: Glumci koji su umalo odbili ulogu života

Nisu zakasnili na snimanje, niti je treći faktor bio uzrok. Ovi glumci jednostavno nisu želeli iz određenih razloga da odigraju neku ulogu, ali su se u poslednjem trenutku predomislili i nisu zažalili.

21.05.2022 18:00

ZAMALO DA GADNO ZAŽALE: Glumci koji su umalo odbili ulogu života
Ap photo

Teško ko može da zamisli sliku, šta se događalo i šta je prethodilo stvaranju jednog projekta kao što je film, jer do gledalaca dolazi krajnji „proizvod“ umetničkog i glumačkog stvaralaštva. Slušali smo priče mnogih poznatih glumaca koji su pričali o svojoj karijeri koja se gradila težim putem, neki su se iz potpunih anonimusa, izvinuli u zvezde, a neke je mala uloga proslavila. Međutim, kao što je sve u životu vođeno nekim sinhronicitetom i smisleno je povezano, tako su se i mnogim glumcima dešavale uloge koje su im zamalo izmicale iz ruku. Ali su im promenile i život.

Ričard Gir "Lepa žena“

U romantičnoj komediji iz 1990. godine koja je kasnije i proglašena jednim od komercijalno najuspešnijim filmovima, Ričard Gir je zamalo odbio ulogu. Pročitavši scenario i svoju ulogu koja bi mu bila dodeljena učinila mu se kao sporedna i prazna. Reditelj ovog filma Geri Maršal mu je više puta nudio ovu ulogu, ali bezuspešno. Videći da neće "upaliti" prepustio je „pregovaranje“ Džuliji Roberts. Ona je uspela da ga ubedi da prihvati.

 

 

Al Paćino "Kum“

Ni o filmu niti o ulozi  Al Paćina u njemu ne treba posebno govoriti, sem to da on nije želeo ulogu Majkla u ovom filmskom ostvarenju. Želeo je da igra najstarijeg sina Don Vita Korleona, Sonija. Uloga drskog i temperamentnog lika mu se činila prilagodljiviom njemu, ali se ispostavilo kasnije da je uloga Majkla bila prava za njega koja ga je digla u visine i stvorila kultni lik.

 

 

Džim Keri "Kako je Grinč ukrao Božić“

Bilo je i slučajeva da zbog uslova na snimanju filma, mnogi glumci nisu želeli da glume ili su razmišljali da odustanu kasnije od uloge. To se desilo sa šarmantnim i komičnim Džimom Kerijem koji je u ovom filmu trebalo da glumi lika koji na sebi ima mnogo šminke. Smatrao je da ne može da se nosi sa time i zamalo je odustao od ove uloge. Međutim, producenti su se dosetili da angažuju trenera koji mu je pomogao da prevaziđe ovaj problem.

 

 

Leonardo Di Kaprio "Titanik“

Svi se slažemo da niko drugi bolje ne bi odigrao ulogu Džeka u Titaniku, prelepog mladića sa plavim očima, koji pronalazi ljubav na brodu, od Leonarda. Glumac je u to vreme bio zauzet i zainteresovan za ozbiljne projekte, a o melodrami nije upšte razmišljao. Ipak, je režiser ovog filma, Džejms Kameron, uspeo da ga ubedi da glumi.  Ovo je bila i jedna od najjačih njegovih uloga koja mu je obeležila život.

 

 

Kris Evans "Osvetnici“

Postoje i drugačije priče koje su pratile glumce kroz njihov život i napredak u karijeri. Jedna od dirljivijih možda je ona koja prati Krisa Evansa, koji je umalo odbio ulogu u filmu „Osvetnici“ jer se plašio medijske pažnje.

Zamalo je ulogu kapetana Amerika prepustio drugome jer nije bo spreman na tu količinu izlaganja javnosti. Međutim, mišljenje mu je promenila majka koja mu je sugerisala da je ovo odlična prilika za njega i da više neće morati da brine za plaćanje kirije.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)