Zanimljivosti

DA LI JE PREPOZNAJETE? Pevačica ponovo šokira i pomera granice umetnosti! (FOTO i VIDEO)

Kraljicu popa ne bi prepoznali od početka karijere do danas. Kroz promene izgleda ona je menjala i svoja životna shvatanja, a poslednja u nizu njenih poimanja sveta i prirode ovekovečena su u vidu NFL projekta "Majka evolucije" koji su mnogi osudili, ali Madona ima odgovor i za sve njih!

19.05.2022 13:00

DA LI JE PREPOZNAJETE? Pevačica ponovo šokira i pomera granice umetnosti! (FOTO i VIDEO)
Prntscrn/YouTube

Da li prepoznajete ko je na slici?

Planetarno poznata zvezda čiju su karijeru 80-ih i 90-ih krasili zapaljeni krstovi i kukasti grudnjaci koji su u to vreme smatrani apokaliptičnim, dok sada njeni originalni video snimci zbunjuju ljude širom sveta.

Madona je u svojoj 63. godini kreirala takozvana NFL dela u humanitarne svrhe, o čemu je već pisala Srećna Republika.

Kraljica popa ne samo što je kompletno promenila lični opis, već se udružila sa digitalnim umetnikom Biplom kako bi kreirala „Majku kreacije“.

"Majka kreacije" je NFT kolekcija koja prikazuje nju kako rađa leptire, drveće i metalne insekte, a više o samom NFL-u pročitajte ovde .

Ovo svojevrsno umetničko delo prikazuje golu Madonu na animiranom video snimku koji je napravljenoj od stvarnih skeniranja njene vagine.


Snimci su izazvali šok u različitim delovima sveta, ali to je bila samo nedeljna afera za legendarnu pevačicu koja je bila deo bezbroj takvih napada tokom svoje karijere.

Madona i Bipl, snimili su tri NFT videa pod nazivima "Majka stvaranja", "Majka tehnologije" i "Majka evolucije".

Na youtubu se može videti i propratno objašnjenje tokom trajanja ovih snimaka, da budući da je na njima obnažena Madona koja se porađa, sama ikona popa nimalo nije više "devica" bar što se njenih pratilaca tiče, ovim se aludira na njenu poznatu pesmu "Like a virgin".

Eksplicitni NFT sadržaji su ponuđeni na aukciji od 11. maja, a dobijeni novac biće uplaćen u tri neprofitne organizacije čiji je cilj podrška ženama i deci širom sveta.

- Novac koji kupac umetničkih dela Bipla i Madone bude dao za svoje "nezamenljive tokene" trebalo bi da bude uložen u humanitarne aktivnosti fondacija koje pružaju podršku ženama i deci pogođenim ratom u Ukrajini, ustanovi "The City of Joy" koja pomaže ženama žrtvama nasilja i "Black Mama’s Bail Out", koje se bavi pravnom podrškom crnkinjama koje su dobile nepravedne zatvorske kazne, a od čijeg rada zavise njihove porodice - prenosi se u saopštenju iz Madoninog PR tima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

U prvom videu digitalizovana verzija Madone sedi potpuno naga na metalnom hirurškom stolu u praznoj laboratoriji. Iz nje počinju da izlaze mlade grane, a zatim niče i celo drvo koje na kraju i cveta.

- Kao žena idem kroz život slično drvetu. Počinjem od male semenke i suprotstavljam se otporu zemlje. Beskrajnoj težini gravitacije - kaže Madona u tom klipu koji traje jedan minut.

Prntscrn/YouTube

Madona rađa drvo

- Vrelina, kiša, nemilosrdni vetrovi. Rekla sam sebi da ću biti pristojna i da se neću slomiti, dok predatori beru moje plodove i grebu mi koru, savijaju mi grane, seku me, pale do temelja. Nikad neće uništiti moju suštinu, ni uzeti moju slavu ni ugasiti moju dušu - dodaje umetnica. 

U drugom videu pod nazivom "Majka evolucije" digitalizovana verzija Madone ponovo naga leži na zarđalom starom kamionu.

Ovoga puta iz njenog međunožja izleću leptiri, dok recituje tekst svoje pesme "Justify My Love".

Prntscrn/YouTube

Madonin projekat rađanja u 3 snimka

- Ne želim da budem tvoja majka. Ne želim da budem ni tvoja sestra. Samo želim da budem tvoja ljubavnica. Želim da budem tvoja beba. Možemo da letimo -  kaže Madona na ovom unikatnom snimku.

 - Ovaj video predstavlja metamorfozu leptira, jednog od najlepših stvorenja u prirodi i simbol je nade - stoji u opisu snimka.

U poslednjem videu "Majka tehnologije" Madona je naga u šumi dok iz nje izlaze metalne stonoge, a ona recituje poeziju pesnika Rumija.

- Tehnologija nastavlja da evoluira u fizičkom, prirodnom i stvarnom svetu. Možemo da radimo šta god poželimo, ali to ima svoje posledice. Priroda će na kraju pobediti - stoji u opisu videa.

- Bilo je to neverovatno putovanje od ideje do emotivne priče i rađanja umetnosti. Želela sam da istražim koncept stvaranja, ne samo kroz to kako dete dolazi na svet kroz ženinu vaginu, nego kako umetnik rađa kreativnost - objasnila je Madona svoj projekat.

Nije bio mali broj negativnih komentara na ova izdanja svetske zvezde, a ona je na sve njih odgovorila da je "samo radila ono što žene rade od početka vremena".

- Na egzistencijalnijem nivou ja rađam umetnost i kreativnost, bez kojih bismo bili izgubljeni. Mislim da je izuzetno važno to što je u ove videe utkano mnogo razmišljanja i razgovora - rekla je Madona, koja je ponovila da su ona i Bipl na tokm projektu radili punih godinu dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

BONUS VIDEO:

Komentari (0)