Zanimljivosti

OVAKO JE ADEL IZGUBILA 45 KILOGRAMA: Recepti za doručak, ručak i večeru

U čemu je tajna zdravog izgleda pevačice Adel? Nekada bucmasta, danas zgodna zvezda pridržava se određenih pravila tokom ishrane.

18.03.2022 16:10

OVAKO JE ADEL IZGUBILA 45 KILOGRAMA: Recepti za doručak, ručak i večeru
Tanjug/AP

I pored najvećih hitova "Hello from the other side" ili "Set fire to the rain" kojih se svi sećaju, ne možemo a da se ne prisetimo da se pevačica Adel u to vreme borila sa velikim viškom kilograma. Ipak pre par godina sve je iznenadilo pojavljivanje slika u javnosti na kojima je ona drastično smršala i izgledala sjajno. Svi su se pitali-kako?

Iako je ona za britanski "Vog" rekla kako nije bila na dijeti, mnogi smatraju da je primenjivala Sirtfud dijetu, popularnu jer se bazira na zdravim namirnicama, posebno biljnih, poput heljde i kelja koje pomažu telu u proizvodnji enzima poznatog kao sirtuin-a zaduženog za mršavljenje i smanjenje apetita.

 

 

Ova dijeta isključuje prerađenu hranu, punomasne mlečne proizvode i šećer i sadrži namirnice koje promovišu zdrav način života. U suštini, ona je samo redukovala svoju ishranu vodeći računa da ono što utiče na povećanje težine, smanji. Ona nikada nije potvrdila da primenjuje ovaj režim ishrane, ali svi smatraju da jeste, jer on se ne pripisuje klasičnoj dijeti, za koju kaže da nije sprovodila, već se sastoji u tome da se izmeni sastav ishrane i promeni način života.

Doručak

S obzirom na to da se ona nikad nije odrekla doručka već je on glavni obrok kojeg se pridržava pretpostavlja se da dan započinje, pored šoljice čaja, sa sojinim jogurtom koji kombinuje sa mešanim bobicama, seckanim orasima i tamnom čokoladom prema Food Networku. Ili se odlučuje za zeleni sok pravljen od rukole, jabuke, kelja, celera i limuna.

Ručak

S obzirom na to da je Adel radila rigorozne sesije dizanja tegova i kružnih treninga, nema sumnje da se organizam mora dobro nahraniti i pripremiti na to. Ručak koji odobrava Sirtfud može se sastojati od salate od kelja sa peršunom, celerom, jabukom prelivene maslinovim uljem.

Pixabay

Povrće kao odličan izbor za ručak

Večera

Adel uvek ističe da zna da kuva i da dobre recepte i savete  duguje Džejmiju Oliveru. Između ostalog, nedeljom rado priprema jedno od omiljenih jela njenog sina-pečenje. Međutim ako nije vikend ona se može odlučiti po preporuci Sirtfuda za grilovana ili pečena pileća prsa sa salatom od kelja i luka prelivenog paradajzom i čilijem. 

pexels.com

Roze vino

Iako Sirtfud režim preporučuje crno vno za zaslađivanje, Adel je za britanski Vog rekla da se uvek odlučuje za Roze vino.

Treba još jednom napomenuti da je pored redukovane ishrane, Adel bila i jeste izuzetno disciplinovana kada je vežbanje u pitanju. Dosta je vremena provodila u teretani i radila kardio vežbe i vežbe sa  sopstvenim opterećenjem koje su se pokazale kao delotvorne u gubljenju kilograma, što je nen lični trener Pit Gerasimo ranije isticao.

 

Komentari (0)