Zanimljivosti

VELIKI VERNIK: Evo zbog čega Novak Đoković još nije krstio decu

Iako sin Novaka Đokovića ima sedam, a ćerka četiri godine, najpoznatiji svetski teniser ih još nije krstio.

08.03.2022 18:00

VELIKI VERNIK: Evo zbog čega Novak Đoković još nije krstio decu
Ap photo

Novak Đoković planetarno poznat teniser, koga narod ne samo da prati na takmičenjima, već i iskreno podržava i voli, iznenadio je sve činjenicom da mu ni sin ni ćerka još nisu kršteni. Sin Novaka i Jelene zove se Stefan, ima sedam godina, krenuo je uveliko u školu i to u Srbiji, dok njegova mlađa sestra, Tara ima već pet godina. Sam Novak kršten je sa svojih pet godina, i uvek rado ističe kako je to za njega bio sveti čin preuzimanja pravoslavne vere koju je svesno prihvatio. Budući da je on veliki vernik, i da je kršten, ostalo je otvoreno pitanje zbog čega još nije krstio i svoju decu.

Ap photo

 

Kada shvate taj sveti čin

Novakova majka, Dijana Đoković, u emisiji "Dok anđeli spavaju" je objasnila pravi razlog zbog kog teniser još uvek nije krstio decu.

- Novak je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže "kada budu mogli da shvate čin krštenja". On sam nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tri dana na Svetoj gori i to je za njega veoma važno iskustvo. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, on se drži svojih principa i verovanja, to čini njega kao čoveka - objasnila je Đokovićeva u emisiji.

Instagram- jelenadjokovicnd

Dijana je ranije za medije isticala koliko je ostala željna Novaka, baš zbog toga što je on odmalena aktivno trenirao i potpuno podredio ceo svoj život tenisu.

Željna ga je majka

- Ponekad mi se čini da njega nisam rodila sebi, već za narod - poznata je izjava mame najpoznatijeg tenisera.

Najzad je svima jasno da Novak želi da njegova deca odrastu kako bi u pravom smislu reči shvatila značaj i smisao pravoslavne vere, koja se čini da je glavna pokretačka snaga i slavnog tenisera.

 

Komentari (0)