Voleo je žene!

TOMA ZDRAVKOVIĆ BIO ZALJUBLJEN U ŽENU LAKOG MORALA? Upoznao ju je na ŽELEZNIČKOJ stanici, pa joj posvetio HIT!

Toma Zdravković mnoge pesme posvetio je ženama koje je jako voleo i poštovao!

06.01.2022 20:44

TOMA ZDRAVKOVIĆ BIO ZALJUBLJEN U ŽENU LAKOG MORALA? Upoznao ju je na ŽELEZNIČKOJ stanici, pa joj posvetio HIT!
pexels.com

Film o Tomi Zdravkoviću postao je za kratko vreme veliki kao i muzičar o kome priča. Ljudima je nedostajala energija ovog pevača, njegova duša koju je davao u svaku pesmu i iskrenost kojom je pevao svaki stih, a u filmu se to ponovo moglo osetiti, barem onoliko koliko je potrebno da se zaista oživi sećanje na Tomu. 

Sa ožiljenim sećanjem, oživele su i anegdote. Ovaj pevač svaku svoju pesmu pisao je iz dubine duše, a često ih je posvećivao ženama koje je upoznao i koje su ga obuzele. Svaki njegov prijatelj, pa i fan, zna da je boem živeo pravi kafanski život. Bio je poslednji među legendama srpske muzike i poslednji među pravim boemima srpskog kafanskog života. 

Svaka pesma bila je posvećena nekoj ženi, a pesma za Ljiljanu ponovo se vratila u centar muzičke pažnje nakon što je izašao film "Toma". Od tada mnogi su se zapitali kojoj ženi je bila posvećena koja pesma, a jedna prijateljica Tome Zdravkovića, prenosi Mondo, otkrila je kome je bila posvećena pesma "Jelena". 

Naime, kako kaže ona u vreme kada je Toma bio u braku sa Gordanom, na frankfurtskoj železničkoj stanici upoznao je prostitutku čije je ime bilo Jelena. Pevač je, navodno, izgubio glavu za njom, te je rešio da joj posveti pesmu.

Komentari (1)

Dragana Simić

07.01.2022 02:01

Ovo nije istina,pesma je posvećena njegovoj snajki ( Novičinoj ženi Jeleni Zdravković - kostimografu) Inače napisao je jedne noći u kafani kada su se Jelena i Novica posvađali dok su se zabavljali.Na običnoj salveti dok je Novica tugovao i mislio da se neće pomiriti sa Jelenom.