Zanimljivosti

SMEJE SE, A PLAKAO BI: Princa Harija opet pomešali sa princom Vilijamom - ipak je "Rezervni" u pravom smislu reči!

Nije mu bilo svejedno.

23.09.2024 21:05

SMEJE SE, A PLAKAO BI: Princa Harija opet pomešali sa princom Vilijamom - ipak je "Rezervni" u pravom smislu reči!
Tanjug/Chris Jackson/Pool Photo via AP, Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Princ Hari izazvao je velika "talasanja" na Dvoru kada je na Božić objavio svoje memoare naslovljene kao "Spare" (Rezerva). Iako je njegovo lice osvanulo gotovo u izlogu svih knjižara i dalje ima mnogo njih koji ga mešaju sa daleko poznatijim bratom - princom Vilijamom. Svaki put kada se to desi, Hari se oseća baš tako, kao "Rezervni" princ u odnosu na Vilijama. 

Neprijatna scena se dogodila nedavno, tokom humanitarnog događaja u Kaliforniji. Naime, princa Harija su ponovo zamenili sa njegovim starijim bratom, princom Vilijamom, što je izazvalo niz komentara o popularnosti i prepoznatljivosti dvojice prinčeva. Vojvoda od Saseksa prisustvovao je godišnjem koncertu One805Live! na imanju glumca Kevina Kostnera. Primetno je da je bio sam, bez pratnje supruge Megan Markl, koja je navodno bila bolesna, a o tome piše i Daily Mail.

 

 

Hari je na događaju uručio nagradu lokalnom pilotu Lorenu Kortniju, našalivši se da se obojica bolje snalaze u helikopterima nego na pozornici. Međutim, zanimljiv trenutak se desio kada je Dejzi Fantes, supruga američkog pevača Ričarda Marksa, greškom označila Instagram nalog princa i princeze od Velsa, očigledno zamenivši Harija sa njegovim bratom, Vilijamom.

Greška je ubrzo ispravljena, ali se postavlja pitanje - kako je moguće da su dva princa, uprkos velikim razlikama u svojim javnim ulogama i imidžu, ponovo pomešana. Princ Vilijam, kao budući kralj, svakako je daleko prisutniji u javnosti, a njegova uloga u britanskoj monarhiji nosi veću težinu i odgovornost. Od kako su Hari i Megan odlučili da se povuku iz kraljevskih dužnosti i preselili se u SAD, Vilijam je postao dominantna figura u britanskom kraljevstvu.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File

Raskol između braće izbio od objavljivanja memoara "Spare"

Mnogi veruju da je upravo ta Vilijamova istaknutost doprinela tome da ljudi Harija mešaju sa njegovim bratom, posebno kada je reč o internacionalnim događajima na kojima se princ Hari pojavljuje bez svoje supruge.

Dok je Hari poznat kao buntovni član kraljevske porodice koji je započeo novi život u Americi, Vilijam je simbol stabilnosti i budućnosti monarhije, pa je moguće da ga ljudi, posebno izvan Ujedinjenog Kraljevstva, lakše prepoznaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)