Zanimljivosti

PRINC HARI NE ŽELI DA SE VRATI KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA: Sem ako princ Vilijam ne uradi OVO!

Sve zavisi od jedne reči!

04.09.2024 20:50

PRINC HARI NE ŽELI DA SE VRATI KRALJEVSKIM DUŽNOSTIMA: Sem ako princ Vilijam ne uradi OVO!
Profimedia

Izvori bliski princu Hariju u iznenađujućem obrtu događaja, otkrili su da se vojvoda od Saseksa verovatno neće vratiti kraljevskim dužnostima, osim ako ne dobije izvinjenje od svog brata, princa Vilijama. Ovo otkriće baca novo svetlo na trajni raskol između nekada nerazdvojne braće.

Princ Hari, koji živi u Americi, navodno je fokusiran na izgradnju uspešnog života daleko od pritisaka kraljevskih obaveza. Mirror prenosi da, uprkos njihovom otuđenju, Hari bi možda razmotrio privremenu ulogu u kraljevskoj porodici, ukoliko bi njegov otac, kralj Čarls III, lično to zatražio. Međutim, povratak princa Harija u kraljevsku porodicu izgleda zavisi od značajnog i to zvaničnog "čina kajanja" od strane princa Vilijama.

 

 

Braća, koja su nekada hodala rame uz rame iza kovčega svoje majke princeze Dajane, nakon njene tragične smrti 1997. godine, vremenom su doživela pogoršanje odnosa. Izdavanje memoara princa Harija, "Rezervni", samo je produbilo jaz. Hari u knjizi tvrdi da ga je tokom žestoke rasprave princ Vilijam fizički napao. Ova optužba je dodatno podstakla inače zategnute odnose između njih.

Uprkos velikom interesovanju javnosti, Bakingemska palata ostala je "nema", odbijajući da komentariše detalje ili optužbe koje je izneo princ Hari.

Kraljevsku porodicuje ove godine potresla je i neočekivana dijagnoza raka kralja Čarlsa III. Mnogi su se nadali da će to poslužiti kao katalizator za pomirenje između braće, ali se takav ishod nije dogodio. Prema izvorima bliskim Vilijamu, princ Hari nije planirao da se sastane sa svojim bratom kada je leteo u London, nakon što je saznao za očevu bolest. Čini se da braća nisu razgovarala više od godinu dana, a princ Vilijam ne pokazuje želju da prvi napravi korak ka pomirenju.

shutterstock.com, profimedia

Princ Hari očekuje izvinjenje od Vilijama

Samo nekoliko dana ranije, braća su viđena na sahrani svog ujaka, ali svaka nada za "topljenje leda" u njihovim odnosima brzo je ugašena. Sveštenik crkve Svetog Marije, Dan Tanzi, podelio je svoje iznenađenje kada je video par na službi, napomenuvši da su se držali na distanci i sedeli u zadnjem delu crkve. Bivši kraljevski dopisnik BBC-a takođe je potvrdio da služba nije bila prilika za pomirenje kraljevskih braće, a o tome piše i Metro.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)