Zanimljivosti

TURISTA SNIMIO DUH POKOJNE KRALJICE ELIZABETE: Šok fotografije iz UKLETOG ZAMKA - prosudite sami! (FOTO)

Na društvenim mrežama slike su pobudile veliku pažnju, ali i teorije o paranormalnim pojavama.

28.07.2024 10:10

TURISTA SNIMIO DUH POKOJNE KRALJICE ELIZABETE: Šok fotografije iz UKLETOG ZAMKA - prosudite sami! (FOTO)
shutterstock.com

Već decenijama kolaju fantastične priče o ukletosti britanskog dvora Vindzor. Članovima kraljevske porodice nije lako da žive u ovom starom zdanju. Kako piše portal SheKonows pozivajući se na pisanje RadarOnline sada hodnicima ukletog dvorca navodno luta duh nedavno preminule kraljice Elizabete II?!

Iako ova priča zvuči kao naučna fantastika, jedan turista koji je obilazio deo dvorca koji je otvoren za javnost, kune se da se na fotografiji koji je napravio u zamku vidi obris i duh pokojne kraljice. 

Šta se vidi na slikama?

Kako je ispričao ovaj turista za pomenuti portal on je ne sluteći ništa obilazio Vindzor. Posebno mu se dopao raskošno ukrašen deo rezidencije koji je i fotografisao. Šok je nastao kad je razvio fotografije i ugledao beličastu siluetu za koju tvrdi da je duh preminule kraljice Elizabete II.

- Bio sam zbunjen jer ne verujem u dihove, ali mislim da nema rasprave kad su moje fotografije u pitanju. Potpuno sam svestan da će ljudi reći da bi ovo mogao biti trik sočiva, svetlosnog blica ili šta već, ali ja sam slike gledao stotinu puta i zaista ne znam kako bih objasnio belu formu na slikama osim duhom koji podseća na pokojnu kraljicu - tvrdi ovaj turista. 

 

 

On je uveren da je duh pokojne kraljice uznemiren što se može videti na slikama. 

- Kad vidite moje slike teško je ne poverovati da ipak postoji nešto posle smrti - kategoričan je ovaj turista.

On sebe naziva rojalistom i ističe da je bio tužan kad je video kraljicu kako luta okolo.

- Ja sam rojalista i tužno je pomisliti da ona zauvek luta okolo obučena u jedno od svojih omiljenih odela koje je nosila u državnim posetama – vidite da ima staru tašnu, kaput i šešir. Zapanjen sam što sam ovo snimio. I nije ni čudo što je uznemirena – pogledajte u kakvim problemima je njena  porodica - zaključio je ovaj turista.

Ovo nije prvi put da turisti tvrde da su videli duhove kako šetaju hodnicima zamka Vindzor. Pričalo se da je navodno viđen i duh Elizabetine sestre Margaret, ali i kralja Henrija VIII i Ane Bolejn. I ne samo u Vindzoru, neobične pojave su zabeležene i u drugim zamkovima koji su u vlasništvu kraljevske porodice.

Tanjug/AP

Kraljevsku porodicu prate brojni problemi, ali i teške bolesti

 

Brojni teoretičari zavere i oni koji veruju u paranormalne pojave tvrde da je odavno poznato da je zamak Vindzor uklet i da je to razlog bolesti kralja Čarlsa III i Kejt Midlton koji se bore sa rakom, ali i nedavne povrede kraljeve sestre princeze Ane koju je udario konj iako je celog života okružena ovim životinjama.

Kao dokaz da nešto ne štima u zamku zagovornici postojanja duhova navode i što se bolesna Kejt Midlton sa princem Vilijamom i decom preselila u kuću Adelaide Cottage na imanju Vindzor. Po kraljevskim standardima, ova četvorosobna kuća je prilično skromna posebno u odnosu na odaje u zamku na koje imaju pravo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)